Motor bloğu için boya tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar motosikletimin bloğunu indirdik. Hazır motor yapalım derken eskimiş boyasını da yenilemek istiyorum yurtdışında astarı var çeşit çeşit seramik reçineli boyalar var piyasada bu tür boyaları en azından muadillerine nereden bulabilirim ya da ne çeşit boya atsam tutar

Motip ısıya dayanıklı boya kullanabilirsin , yüzey temizliğinide iyi yaparsan ömürlük olur..

Teşekkürler kimisi kullan diyor kimisi hiç randıman alamadık diyor ayrıca astar olarak ne kullanabilirim

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hangi renge boyayacaksınız bilmiyorum ama orijinali gri olan bloklarda ben birkaç custom çalışma görmüştüm. Parlak siyaha boyadıklarında o güzelim bloğun hiçbir albenisi kalmamıştı, çok kötü gözüküyordu. Yine de bu işlerde zevkler ve renkler tartışılmaz.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Randıman için yüzeyin çok iyi temizlenmesi gerekli..

randman için yüzeyin çok iyi temizlenmesinden ben kumlama anlıyorum, kumlama yapacka imkan yoksa o yüzey yeterince temizlenmez, o zaman boyamayın daha iyi.
Kumlama dışında yüzeyi iyi temizleyecek başka yöntem bilen varsa da öğrenmek isterim.

Yüzeyi çok iyi temizlerim sorun değil ama orjinal boyası nedir bu motor bloklarının ve bu ısıya dayanıklı boya çizilmeye veya benzine karşı dayanıklı mıdır

randman için yüzeyin çok iyi temizlenmesinden ben kumlama anlıyorum, kumlama yapacka imkan yoksa o yüzey yeterince temizlenmez, o zaman boyamayın daha iyi.
Kumlama dışında yüzeyi iyi temizleyecek başka yöntem bilen varsa da öğrenmek isterim.

Kumlama çok etkili bir yöntem ama motor bloğu gibi parçaların kumlama sonrası çok hassas kontrolü gerekiyor , kumlama yapmadan önce özellikle yağ kanallarının kapatılması gerekli..biraz meşakkatli ve uzun zaman alsada jete takılan ince uçlu tel fırça sonrası tinerle yıkayıp boyaya hazırlanabilir.

Ben olsam motor bloğunu Asperox gibi bir temizleyiciyle yağ bırakmadığından emin olacak şekilde temizler sonra hiç astar kullanmadan kaliteli bir ısıya dayanıklı boya ile ilk katı astar olarak atar ve sonrasında birkaç kat daha boyardım. Astar sıcaktan etkilenirse yapılan boya bir işe yaramaz

Astarı yüzeye tutunması için istemiştim orjinal boyayı sökerkende altından beyazımsı bir astar çıkıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar