Motor Asansörü (Kendin Yap Projesi)

oturduğumuz yerden akıl vermek gibi olmasın ama o platformun altındaki tek destek biraz zayıf gibi geldi,bir anda yeteeeeer diye kendini bırakmasın :)

çok sağlam proje olmuş tebrik ederim emenize sağlık ama şahsen bukadar uğraşmazdım onun yerine üst kısımı sabitleyip oraya klitli bir alan oluşturur altındada çardaklık bir yerim olurdu :) hem asansör için parada vermemiş olurdum sağlam bir kilit yeterliydi o sabitlenen yerede ustu yanları kapalı demirden hatta oda olmaz derseniz alarmlı klit takardım.. :) tekrar kolay gelsin..

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:50 ----------

öneri için teşekkürler ama görsel olarakda komşuları rahatsız etmemek lazımdı binada 2 daire daha var. ve binanın ön tarafını başka biride böyle kafasına göre kafes falan yapsa bende cırlarım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:03 ----------

oturduğumuz yerden akıl vermek gibi olmasın ama o platformun altındaki tek destek biraz zayıf gibi geldi,bir anda yeteeeeer diye kendini bırakmasın :)

valla 60x40 profil 3 ayrı yerden kaynak yaptım. umarım dayanır :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:05 ----------

evet sonunda dün, motorlu indirme testinide başarıyla tamamladım. İlk yaptığımda platform biraz alçak kaldı o yüzden platformu yükselttim.

8679417605_0dc32b48c5_b.jpg

8679417213_5ba50dbea9_b.jpg

8680527118_4662e70eb0_b.jpg

8679417321_973314ff93_b.jpg

8679417455_4a9ae31098_b.jpg

8680526994_d3eac5e497_b.jpg

ve şunu anladım ki el ırgatı ile olacak iş değil :D kan ter içinde kalıyorum. Elektrikli vinç şart bakalım bu hafta alırım heralde.

Birde yapmayı düşünen olursa diye tavsiyem.. sakın bulaşmayın.. şaka şaka ... platrfomu büyük tutun, motorun sığması işi çözmüyor sizede rahat hareket edecek yer kalsın..

elinizden iş gelmesi çok guzel yoksa.. ugraşılmaz yapma zevkı başka yapılan işin oldugunu görüp el emegının yerını bulması başka

Hayırlı olsun güzel olmuş bence de sen bir elektrikli vinçlere bak zor olur senin için böyle

:cat:

Elektrikli vinç işi de tmm 250/500 kg olanından monte ettim foto koyacağım. 10 numara oldu.Düğmeye basıyorum iniyor, basıyorum çıkıyor :)

Böyle çok daha güzel olmuş. Bende platformun dar oluşundan ne zaman dert yanacak diyordum.
Motoru park ettikten sonra, nasıl iniyor diye merak ediyordum. Sanırım merdivenlerden iniyorsun. kışın dikkat et yuvarlanıp inme aşağıya
Ellerine sağlık. Paylaşım içinde teşekkürler

valla dediğin gibi başta akıl edemedik biraz dar oldu ve sağ tarafta boş olduğu için binerken tırsmıyor değilim açıkcası.. bu konuda da nasıl bir önlem alacağım bilmiyorum şu anda..

Yanlara korkuluk yapsan biraz daha güvenli olmaz mı senin için balkon misali sadece yanlara...

Yanlara korkuluk yapsan biraz daha güvenli olmaz mı senin için balkon misali sadece yanlara...
Eline sağlık, ıyı bır ısı becerdın tebrık ederım, aksoyy a katılıyorum, Asansör motorunun iniş ve çıkışlarında, elektirik kesici sivic var mı?

El butonunu da sonra uzaktan kumandayla değiştirirsen tadından yenmez.. :)
Maliyet konusu nedir? Uykusunda hırsız kovalayan arkadaşlara bir faydamız daha olsun.

aen aşagı indiğinde yerden yüksek kalıyor orya çıkar indirde ugraştıracak aslında yere tam oturacak kadar düşünseydin alttaki makaraları üst taraftan yapasaydın tbla tam yerede oturabilirdi.seneler önce bende balkona çıkarmak için asansör yapmıştım ama bu kadar tefarrutlı değildi inşaat asansörleri gibi bir asansörle 5 metre yukarı çekiyordum honca 125 şimi dişliler daha fazla ve çok çevirmek zorunda kalıyordum.ama rahattı viçte emniyet mandalı varmı o önemli aniden aşagı boşalmasın .

El butonunu da sonra uzaktan kumandayla değiştirirsen tadından yenmez.. :)
Maliyet konusu nedir? Uykusunda hırsız kovalayan arkadaşlara bir faydamız daha olsun.

Uzaktan kumanda aklimda olan bir fantezi, zamani gelirse yapacagim. Vincle 500 tl civari

en aşagı indiğinde yerden yüksek kalıyor orya çıkar indirde ugraştıracak aslında yere tam oturacak kadar düşünseydin alttaki makaraları üst taraftan yapasaydın tbla tam yerede oturabilirdi.birde tam yukarı çıkamıyor ordada plan hatası yapmışın ama düzeltilebilir motorun halatı uzun dur motoru kenara al halatı 3 makara ile çalıştırıp tablanın altından kaldırabilirsen yükde azalır tablada tam düz olarak yolun hizasına gelir yan halatı ip atlayan çocuklar gibi kullanacaksın ordada tablaya baglı makara olacak kenardan motor sardıgında halat gerilerek tablayı yukarı kaldıracak basit bir düzenleme ile çok daha rahat edersin eline saglık.
makara ile seneler önce bende balkona çıkarmak için asansör yapmıştım ama bu kadar tefarrutlı değildi inşaat asansörleri gibi bir asansörle 5 metre yukarı çekiyordum honca 125 şimi dişliler daha fazla ve çok çevirmek zorunda kalıyordum.ama rahattı viçte

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar