Motor Asansörü (Kendin Yap Projesi)

ellerinize sağlık. çok güzel düşünülmüş bir proje.
bu formu bu yuzde seviyorum. :)
benzer bir düşüncede bende vardı ben evin balkonuna cokaracak bir vinç sistemi düşünmüştüm. 220 volt la çalışan emanet bir vinçle olaya giriştim. motor başarılı bir şekilde balkona cıkartıldı. balkona indirirken bir kaç yerini çarptım. ama çok şükür bişiy olmadı. ertesi sabah bir heyecanla motoru caddeye indirecekken, birde ne göreyim balkonun altına araba park etmiş. arabada yabancı öğlenekadar sahibi gelsin diye bekledim. :) sonrada olaydan vaz geçtim.

Kocaeli İl Temsilcisi
olacak burakçım olacak kaçarı yok :) yalnız bir an önce bitirecem diye aceleye getirme 3 gün geç bitsin ama içine sinsin :)

Kaynak için güzel bir kaynak :)

güzelmiş teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:09 ----------

ellerinize sağlık. çok güzel düşünülmüş bir proje.
bu formu bu yuzde seviyorum. :)
benzer bir düşüncede bende vardı ben evin balkonuna cokaracak bir vinç sistemi düşünmüştüm. 220 volt la çalışan emanet bir vinçle olaya giriştim. motor başarılı bir şekilde balkona cıkartıldı. balkona indirirken bir kaç yerini çarptım. ama çok şükür bişiy olmadı. ertesi sabah bir heyecanla motoru caddeye indirecekken, birde ne göreyim balkonun altına araba park etmiş. arabada yabancı öğlenekadar sahibi gelsin diye bekledim. :) sonrada olaydan vaz geçtim.

:D:D süpermiş

Takip ediyoruz.. Emeğinize sağlık. Ayrıca resim çekmek için de emek gerekiyor..
Kaynak makinası kiralık bulabilmeniz süper..
Evde koycak yer olsa alcaz bi tane ama yer yok :)
Dün akşam gittim demir testeresi aldım, evde bir kaç tane var ama tam lazım olduğunda testere aramak gibi 3 günlük uğraş kahrına gittik aldık yenisini..
Kolay gelsin..

bugün 2 saat çalışma fırsatım oldu. platformu bitirdim, duvarı deldim.. vinç ve sol rayı sabitlemek kaldı. hemen fotoğrafları verelim. artık baya baya birşeylere benzemeye başladı.

8638114998_3c088cbd26_b.jpg

8637009267_a655e3bd29_b.jpg

8637009107_4c63c67ee9_b.jpg

8638114590_7b1b723232_b.jpg

8638114442_9228cf78a3_b.jpg

ve sonunda asansör tamamlandı. çalışıyor. son fotoğraflar sıcak sıcak..

8639383863_a3b13d3d52_b.jpg

8640486508_a09d799c97_b.jpg

8639384183_096f3d71b7_b.jpg

8639384495_899af566f5_b.jpg

8639384663_2ecb9e719b_b.jpg

8639384857_d8f1e7ef0c_b.jpg

Giriş tarafındaki ferforjeyi de kesip kapı yapacağım. ancak zamanım yetmedi bugün. kapı işi ve platformun üstüne kaplaması kaldı.

birde çalışan halinin videosu var. Telefonla çektim idare edin lütfen :)

kısmetse artık elektrikli vince cevireceğim.

Girişteki demiri kesip kapı yapmadan önce bu sistem gerçekten ağırlık kaldırabiliyomu test edin bence.

Girişteki demiri kesip kapı yapmadan önce bu sistem gerçekten ağırlık kaldırabiliyomu test edin bence.

Aynen katılıyorum. Motorun ağırlığı ile asansör ileri doğru gitmesin. Duvara extra bağlantı ile ayakları iyice sabitleminizi tavsiye ederim.
Birde kolu duvara çok yakın yapmışsınız. O kolu soldan sağa almak mümkün mü acaba, sizin için daha rahat olur düşüncesindeyim. Duvar ile arasında yeterli pay varsa bilemem.
Yinede güzel bir proje olmuş. Ellerinize emeğinize sağlık. paylaşım için de teşekkürler.

Aynen katılıyorum. Motorun ağırlığı ile asansör ileri doğru gitmesin. Duvara extra bağlantı ile ayakları iyice sabitleminizi tavsiye ederim.
Birde kolu duvara çok yakın yapmışsınız. O kolu soldan sağa almak mümkün mü acaba, sizin için daha rahat olur düşüncesindeyim. Duvar ile arasında yeterli pay varsa bilemem.
Yinede güzel bir proje olmuş. Ellerinize emeğinize sağlık. paylaşım için de teşekkürler.

vinci mecbur oraya montaj yaptım ama kolu ters çevirmeyi düşünüyorum dediğin gibi ama henüz uğraşmadım. Rayları da duvara 4 yerden bağladım üstüne çıkıp tepindim, kıpırdamıyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:18 ----------

OSB taban yapacaksanız curur bir sure sonra benze sacdan yapmanız gerekir tabanı

valla osb seçiminde demircinin gazabına uğradım. Bilmediğim bir malzeme birşey olmaz dedi. Bakıp göreceğiz :)

vinci mecbur oraya montaj yaptım ama kolu ters çevirmeyi düşünüyorum dediğin gibi ama henüz uğraşmadım. Rayları da duvara 4 yerden bağladım üstüne çıkıp tepindim, kıpırdamıyor.

Senin ağırlığın ile motorun ağırlığı bir ise sorun yok. :p
Motorun yüklü halini hesaba kat, motor yerine oraya farklı bir ağırlık koyup dene derim.
Ağırlığı olan maddeler ile dene derim. hatta ne kadar sağlam olacağına dair fikir olur. Hatta motorun 2 katı ağırlık dene derim.
olmazsa zaten benim kulaklar çınlar. Bende proje buraya kadarmış derim. :p Şaka bi yana inşallah umduğun gibi olur. :cat:

Eline saglik :) ama ben o vinci cevircem diye motora binmeye bile usenirdim:) aslinda soyle guzel bir tarafi da var, komsulara engelli bir misafir gelirse senin lift kullanilabilir.
Ayrica o cak cak cak ses umarim komsularda sikayet yaratmaz. Bn burada yapmaya kalksam, coktan buyuksehir belediyesine bahceye kacak kat cikiyorlar diye sikayet edilmistim :)

Eline saglik :) ama ben o vinci cevircem diye motora binmeye bile usenirdim:) aslinda soyle guzel bir tarafi da var, komsulara engelli bir misafir gelirse senin lift kullanilabilir.
Ayrica o cak cak cak ses umarim komsularda sikayet yaratmaz. Bn burada yapmaya kalksam, coktan buyuksehir belediyesine bahceye kacak kat cikiyorlar diye sikayet edilmistim :)

valla konuda belirttim daha önce motorum çalındığı için üşenmiyorum. Komşular o kadarına da ses çıkartırsa bende çıkartırım sesimi :)

Elinize sağlık çok güzel bi çalışma olmuş yük altında durum nedir?İNŞALLAH her calınan motor geri bulunur vebidaha calınmaz hırsızlar yüzünden uğraştığımız işlere bakın.

bitmek üzere diyelim, motoru 1 kere platformun üzerine çıkarttım alçak kaldı.. o yüzden platformu biraz yükselttim. Birde maşallah bizim küheylanın torku iyiymiş osbyi parçaladı attı gaza basınca.. baklava sac aldım onu kaynattım. Makara biraz güçsüz kalıyor içi plastikti güvenemedim yeni makara koyacağım.. sonra inşallah bahçeye indirme işi başlayacak çalıştırayım zaten koyarım videosunu

çok güzel bir proje olmuş ileride elektrikli vinç bile takıla bilir bir öneride ben vereyim:) platformun sağına soluna önüne de bir korkuluk yapın bence olurda ayağınız kayar bişey olur motor üzerinize iner Allah korusun

çok sağlam proje olmuş tebrik ederim emenize sağlık ama şahsen bukadar uğraşmazdım onun yerine üst kısımı sabitleyip oraya klitli bir alan oluşturur altındada çardaklık bir yerim olurdu :) hem asansör için parada vermemiş olurdum sağlam bir kilit yeterliydi o sabitlenen yerede ustu yanları kapalı demirden hatta oda olmaz derseniz alarmlı klit takardım.. :) tekrar kolay gelsin..

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:50 ----------

mdbvs.jpg
[/url][/IMG]

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar