Motor alacağım fakat motorum satılmıyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Piyasa tarumar olmuş, benim xmax için ilan açıcam ama ilan için foto çekmeye bile üşenip sallıyorum o kadar berbat piyasa yani. Şimdi telefonla arayacaklar, saçma sapan mesajlar gelecek falan dert.

Dur bakayım, belki binerim. en son 3 hafta önce binmiştim.

F54

arkadaşlar piyasa gerçekten acayip benim bir arkadaş var piyasanın %15 altına 50000km de 2014 v storm u satamadı bakım yaptırıp kullanmaya devam edeceğim dedi
biri hiç ilanda olmayan afrika twin i kapalı garajda dururken piyasa dan daha yüksek fiyata verdi gitti v strom 650 aldı 93000 km de onu da istiyorlar adam ne alsa müşterisi çıkıyor
bir başka biri de garajda duran afrika twin gene çok iyi fiyata sattı
bir başka arkadaş dünyanın en iyi motoru x max i 220 bine 2021 model 12000 km de satamıyor
yani iyi mala müşteri her zaman çıkıyor
bazen bende afrika yı satayım diyorum sonra üzerine 300k koymak zor geliyor vazgeçiyorum

Piyasa tarumar olmuş, benim xmax için ilan açıcam ama ilan için foto çekmeye bile üşenip sallıyorum o kadar berbat piyasa yani. Şimdi telefonla arayacaklar, saçma sapan mesajlar gelecek falan dert.

Dur bakayım, belki binerim. en son 3 hafta önce binmiştim.
aç aç, çok eğlenceli oluyor :)
ben şimdi fiyatı 300 bine çekicem gör şamatayı.

Şu anda piyasa çok bozuk millet motor alamıyor sıfır piyasası da bozuk bayiler satmak için takla atıyorlar. Bu geçici bir durum değil ülkenin kısa vadede düzeleceği yok.
Elinizdekiyle idare edin zaten motorunu satabilen kahraman şu anda

söylediğin hasarlarsa sadece ciddi birşey yok.Parçaları satın alın ustaya monte ettirin.

Benim nc 750 yi değiştirmek istiyorum. 2023 veya 2024 model v strom 800se yada 650xt yada dl bakıyorum (6000 den düşük ) . Elimdekini ilana koysam değerinde satamayacağım. Acaba takas yoluna mı gitmek lazım. Bilemedim.
Siz olsanız ne yapardınız.?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Benim nc 750 yi değiştirmek istiyorum. 2023 veya 2024 model v strom 800se yada 650xt yada dl bakıyorum (6000 den düşük ) . Elimdekini ilana koysam değerinde satamayacağım. Acaba takas yoluna mı gitmek lazım. Bilemedim.
NC750'den sonra DL650 çok büyük fark hissettirmez. Yani konforu - özellikle iki kişi konforu - ve amortisörleri vs. çok daha iyi ve daha canlı bir motosiklet, ama güç olarak öyle aman aman büyük bir fark hissetmezsiniz. Dolayısıyla güçte de kayda değer bir fark hissetmek istiyorsanız düz 800 daha iyi bir yükseltme olur bence. "Güç çok önemli değil, konforum artsın, daha kaliteli ve arka tarafta alet kullanmadan preload ayarlanabilir amortisörlerim olsun yeter" deniyorsa DL650 de olur tabi.

Motosikleti
Honda CBR500R

İstediğin fiyattan ilana koy, beğendiğin ilanlara da takas teklif et. Vakit kaybetmeden, sana göre mantıklı illa bir takas gelir.

Ben piyasanın en hareketli skuteri diyebileceğimiz PCX'i satamadım kaç aydır. Diğer ilanlardan bir tık düşük fiyatta koydum, hatta bir ara taksit olur diye de yazdım yeni alacağım motorun bir kısmını karşıdaki kişinin kredi kartından çekeriz diye ama gitmiyor. Arayan soranlar hep ölücüler. PCX bile satılmıyorsa diğer çin ve hintlileri düşünemiyorum bile. Bu aralar en iyisi var olan ile yetinmek gibi duruyor. Belki ilerleyen yıllarda ekonomi düzelir de birşeyler değişir (çok umudum yok gerçi).

Motosikleti
(planlanan) TVS Jupiter 125
Benim açımdan tam tersi bir durum söz konusu denebilir;

...ilk motosikletimi almak istediğimden sıfır yerine, bu kış 5 bin kilometre altında ikinci el bir TVS Jupiter 125 almayı düşünüyordum. Sahibinden'e baktığımda az yıpranmışlara hemen hemen sıfır fiyatına yakın fiyatlar konduğunu gördüm. Bayiiler gördüğüm kadarıyla sıfırları 80-90 bin liraya sattığından üstüne para koyup sıfır almaya karar verdim.

Motosikleti
SYM ADX 125
cb 250 r ile arasında kalıyorum cb nin 2. el i ile yakın olduğundan japon aklımı çeliyor.
o konuda katılıyorum. 2. el durumu bir kriterse sym adx en azından şu an için sınıfta kalır diye düşünüyorum. ama şöyle bir de artı yönü var, güzel fiyatlara temiz 2. el adx bulunabiliyor. ben alırken satacağım günü hiç düşünmedim, yani düşünemedim değil satarken çok umursamayacağım o yüzden beğenip güvendiğim için adx aldım.

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
Piyasa oturana kadar boyle gidecek malesef. Sanırım bayilerde avrupa modelini uygulamaya çalısıyor ki sanırım haklılar. Alacak insanlar sıfır alsın 10 sene binsin ve oyle satsınlar. Malesef camiada sezonluk binmek için motor alıyoruz

Motosikleti
Kawasaki ZX-4RR
Yorumlardan anlaşılacağı üzere japon motorlar bile satılmıyorken Hint, Çin markalarına şaşırmamak lazım. Bunun sebebi motor markası değil insanlarda nakit olmaması. Senetle veya taksitle verseniz çoktan giderdi

Motosikleti
Yok
Nakit evet yok bir de şu var biraz 2024 modelini zaten almak zor sıfırı demiyorum bile alan kesim yüzde 2-3 belki , Honda Yamaha düşünülüyorsa da 4 5 yaşında bir model alınıyor o da hani üst cc ler için 3 4 yıl beklemek gerek.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
aç aç, çok eğlenceli oluyor :)
ben şimdi fiyatı 300 bine çekicem gör şamatayı.
Yaa işte ölü fiyatı verecekler, garajdan çıkarıp yıkayıp fotolarını çekmeye uğraştığıma değmez diyorum.
Yarın sabahtan şehrin diğer kıyısında işlerim var yaklaşık 3km öteye gideceğim, xmax ile gideyim bari zavallının canı sıkılmıştır, yanında duran vstrom köfte turlarını anlatıyordur kıskanmıştır. Dönüşte de peynirciye uğrayayım, burada nefis bir peynirci buldum, 2 kalıp peynir alayım, tam yanında rakı açmalık peynir, hatta Cyan buraya geldiğinde o da almıştı. Toplamda 5-6km yol yapmış olacağım.

Yaa işte ölü fiyatı verecekler, garajdan çıkarıp yıkayıp fotolarını çekmeye uğraştığıma değmez diyorum.
Yarın sabahtan şehrin diğer kıyısında işlerim var yaklaşık 3km öteye gideceğim, xmax ile gideyim bari zavallının canı sıkılmıştır, yanında duran vstrom köfte turlarını anlatıyordur kıskanmıştır. Dönüşte de peynirciye uğrayayım, burada nefis bir peynirci buldum, 2 kalıp peynir alayım, tam yanında rakı açmalık peynir, hatta Cyan buraya geldiğinde o da almıştı. Toplamda 5-6km yol yapmış olacağım.
Peynirin yanına da biraz elma biraz karpuz. Canım çekti valla. Piyasa 2 aya daha da kötüleşecek. O zaman takas imkanı daha da kolay olur sanırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar