Macar sertifikalı,çinde montajlanan Keeway'İN CE belgesi ile tüm dünya pazarında pastada pay sahibi olmasına bakılırsa çinlilerin en iyisi olduğunu kabul edebiliriz. ARN-FOCUS scooter olarak,sl150 ve supershadow 250 chooper olarak Motomax'ın Türkiye pazarındaki en fazla sattığı ve kullanıcılarının sağlamlık açısından pek şikayetlerinin duyulmadığı modellerdir.Motomax ve birçok bayide bu ürünler kalmadığından karalama kampanyalarına prim vermeyiniz derim. Özellikle sl 150 bu net sayfalarında en çok yazılan,okunan ve kullanıcılarının birbirine bağlı olduğu bilinir.
Benim bildiğim ptt bile 10000 adet motorunu keeway tercih etti. Pazara bu kadar yayılıpta,bu bollukta özellikle tercih edilen olmak öyle kolay iş değil arkadaşlar. İşlerin hukuk boyutuna bakarsanız, zaten yeterince sattık kapatıyoruz dedirtmezler
Benim bildiğim,Motomax Keeway'in çok tutulan modellerini İstanbulda üretim talebinde bulunmuştu. (Amaç daha çok kazanç). Macar Keeway bu konuda izin vermeyince,fan klübü tutan çinli raptora rota çevrildi. Türkiyede montaj izni de alınınca fiziki şartların daha uygun olduğu büyükçekmece tarafına taşınıldı. Bu haber 2. el raptor satışlarında patlamaya sebep oldu.(önceki firma ithalatı keser de parça teminatı ve garanti sürecinde krizler yaşanırmı diye!)
Sonuç olarak gelişmeleri hep beraber izliyoruz. :bounce: