Motokurye Olmak & Olmamak

İlk adımlarımı hep uzun atarım

:cat:
BBRR' Alıntı:
Arkadaşım aramıza hoşgeldin :rendeer:
Forum Kurallarını buradan okuyabilirsin. :bounce:
uzun sürecek bir arkadaşlığın ilk adımları olması dileğiyle :rendeer:

:bestmt: TUTKU YARATIR.................................................................
İstanbulun ıssız bir deniz kıyısından selamlar Hoşbulduk. Umuyorumki bu forum sayfanızdan en iyi şekilde faydalanacağım. Diğer arkadaşlarında benden feyz almalarını isterim. Ne demiş Hz Ali (ra); Biliyorsan konuş ilim alsınlar, bilmiyorsan sus adam sansınlar. Saygılar...

egelim' Alıntı:
hoşgeldin sana soracağım çok fazla soru var işallah yarımcı olursun:rendeer: :wiinkk:
Bedri kardeşim selamlar; Öncelikle sana şunu söyliyeyim ben hiç bir motorcunun bu işi yapması taraftarı deilim. Motora zevk almak için bineceksin. çünki bi zaman sonra bu iş insana illallah dedirtiyor. Ama ben senin suallerinin cevabını vereceğim; ben özel kurye şirketinde çalışıyorum. Maaş anlaşmaya göre değişiklik gösterir. İki tür anlaşma vardır. 1.Maaşlı 2.% 50 Ben anlaşmagereği % 50 çalışıyorum, dağıttığım evrak ücretinin yarısını alırım.Artı sigortam ve elbise şirket tarafından ödenir.Buna karşılık benzin ,yemek bana ayittir. Ayrıca özel anlaşmam gereği şirketle aramda ciro garantim var. Yani adamlar bana {günde sana şukadar iş verme garantisi veriyoruz şeklinde.] eğer maaşlı olsaydım maaşım,sigortam,yemeğim,elbisem şirket tarafından karşılanırdı. Evet dostum yardımcı olduysam ne mutlu. Ama buişe girmenizi tasvip etmiyorum açıkcası. Daha sonra bunun nedenini anlatırım. şimdilik esen kal...

açıklamaların için çok teşekkür ederim.Allah yolunu açık etsin.
evet istanbul dışında da kuryelik yapılıyor.konyada mopedlerle gazete dergi dağıtımı ve 125çç viteslilerle ilaç dağıtımı yapıyorlar.

Hoşgeldin, bence çok doğru bir tespitte bulunmuşsun bana göre de insan sevdiği işi (daha doğrusu hobi demek yerinde olur) meslek olarak yapmamalı örnek olarak ta kuryelik motorsiklet sürmeyi çok seviyosunuz ama motorun üstünde günde 3-4 saat zaman geçirilirse bu artık bıkkınlık verir ve motordan da soğutur, bu benim şahsi görüşüm haliyle

Moderatör (forrap)
Aramıza hoşgeldin...:cat: Tabi ki başka şehirlerde de kuryelik yapılıyor...İzmirde baya çok kurye var ve sayısı da gün geçtikçe artıyor:cat:

Hoşgeldin hocam.. Dikkat et burası bağımlılık yapıyo. ::tutkuy::

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hoşgeldin abi... allah kolaylık versin sana bu zor zanaatinde...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar