MotoGP'de favoriniz kim?

MotoGP'de favoriniz kim?

• Valentino Rossi (Camel Yamaha)

Oy: 27 51.9%
  • Dani Pedrosa (Repsol Honda)

Oy: 12 23.1%
  • Marco Melandri (Fortuna Honda)

Oy: 4 7.7%
  • Nicky Hayden (Repsol Honda)

Oy: 8 15.4%
  • Loris Capirossi (Marlboro Ducati)

Oy: 1 1.9%
  • Colin Edwards (Camel Yamaha)

Oy: 0 0.0%
  • Sete Gibernau (Marlboro Ducati)

• Shinya Nakano (Kawasaki)

• John Hopkins (Rizla Suzuki)

• Diğer...

• Kullanılan toplam oy
    52

boy

Rossi'nin şu andaki puanı 118, yani Hayden'dan 76 puan daha az. Hayden her yarışta podyuma çıktığına göre Rossi'nin şampiyon olma şansı kalmadı. 6 yarış kaldı. Hayden 3 yarışta yarış dışı kalır da, Rossi de bu yarışlarda hep birinci olursa şampiyon olma şansını ancak yakalıyor. Ee bu da imkansız gibi birşey. Ayrıca Hayden'i geçmesi için önünde Pedrosa gibi 52 puanlık bir engel var ki, Pedrosa'yı geçmesi bile pek mümkün gözükmüyor. Yamaha'nın şimdiye kadar 3 yarışta problem çıkarttığını da göz önünde bulundurursak, Rossi'nin işi çoook zor...

motogppuandurumudg5.jpg

boy' Alıntı:
Rossi'nin şu andaki puanı 118, yani Hayden'dan 76 puan daha az. Hayden her yarışta podyuma çıktığına göre Rossi'nin şampiyon olma şansı kalmadı. 6 yarış kaldı. Hayden 3 yarışta yarış dışı kalır da, Rossi de bu yarışlarda hep birinci olursa şampiyon olma şansını ancak yakalıyor. Ee bu da imkansız gibi birşey. Ayrıca Hayden'i geçmesi için önünde Pedrosa gibi 52 puanlık bir engel var ki, Pedrosa'yı geçmesi bile pek mümkün gözükmüyor. Yamaha'nın şimdiye kadar 3 yarışta problem çıkarttığını da göz önünde bulundurursak, Rossi'nin işi çoook zor...

Valla Bravo !
Sen nerden buldun bu puanları ? :cherry: Bir de üstüne yorum yapmışsın :queen:

Tamam Hayden şampiyon olabilir, o ayrı konu....

boy

@ledo
Sen nerden buldun bu puanları ? Bir de üstüne yorum yapmışsın
MotoGP'nin resmi sitesinde her türlü bilgi var. Neden yorum yapmayayım ki? Ben fikrimi söyledim sadece. Şu anda da durum onu gösteriyor, istatistikler onu gösteriyor.

boy' Alıntı:
@ledo

MotoGP'nin resmi sitesinde her türlü bilgi var. Neden yorum yapmayayım ki? Ben fikrimi söyledim sadece. Şu anda da durum onu gösteriyor, istatistikler onu gösteriyor.

Mehmet kardeşim, hala anlamadın galiba :cherry: Verdiğin puanlar doğru değil, yanlış !

Bu puanlar üzerine yorum yaptığın için öyle dedim, yoksa bu sitede bu konu ile ilgili yorumlarını en çok dinlemek isteyecek kişilerin başında ben geliyorum.

Gece saat 01:00 sularında pek dikkatli olamıyorsun galiba... :queen:

:mrgreen: ilahi ledo, çok güdürdün beni:mrgreen: Olabilir canım insanlık hali, Mehmet arkadaşımız iyiniyetli larak bizim için birşeyler yapmaya çalışıyor, klavyesi sürçmüştür:cherry: Neyse, Amerika yarışını ben de izledim, bu yıl Hayden şampiyon olur çok büyük ihtimal, onu zorlayacak olan da Pedrosa'dır, stilini çok beğeniyorum. Rossi 3. olabilirse bu yıl için başarıdır. Gerçi ben Ducati takımını destekliyorum yıllardır, ama objektif ve mantıklı olmakta yarar var:)

İlahi Shamyl, öyle bir yazmışsın ki, sanki ben boy'un yorumuna kötü niyetli demişim de sen bana açıklama yapıyorsun. :)

Benim söylediğim Rossinin puanını yanlış verdiği, zaten tabloda da 2 tane Rossi puanı var.

Bir defa daha tekrar ediyim, bu konularla çok ilgili olduğunu bildiğim, boy'un yorumlarını okumak için girdiğim başlıkta puanların yanlış verildiğini görünce, ben de bir katkıda buluniyim, kimse yanlış bilgilenmesin diye ufak bir uyarı yaptım.

Hatta Mehmet kardeşimin aynı yorumu güncel puanlar çerçevesinde bir daha ele almasını rica ediyorum.

boy

@ledo, @praetorian, @Shamyl

Arkadaşlar neden bahsediyorsunuz anlamadım? Ben puan durumuna MotoGP.com adresinden bakıyorum, burada da Hayden 194, Rossi 118 puan gözükmekte. Ancak bu sayfada problem var herhalde. Çünkü bazı isimleri çift ve farklı puanla yazmışlar. Şu anki son durumda Rossi'nin puanı 143 olması lazım. Yani bende problem yok, sayfa problemli. Hayden'in ismi çift yazılmamış ve puanı 194 :mrgreen:

WORLD CHAMPIONSHIP CLASSIFICATION

@boy..
abı ne kızıosun bende aynı seyı soledım:)194 hayden
143 rossi..
194-143=51puan oluyo
kısaca ben sendenim vurma benı:))

(((forever repsol honda!!nıcky hayden a verdım oyumu ben..www.motogp.com da hayden la rossı arasında 51 puan fark var..)))

Mehmetçim, bizde formula 1 in resmi sitesinden bakmıyoruz zaten :mrgreen:

Senden ricam şu aşağıdaki yorumunu Rossinin 143 puanı olduğu gerçeğine göre bir daha yazabilirmisin ?_

Rossi'nin şu andaki puanı 118, yani Hayden'dan 76 puan daha az. Hayden her yarışta podyuma çıktığına göre Rossi'nin şampiyon olma şansı kalmadı. 6 yarış kaldı. Hayden 3 yarışta yarış dışı kalır da, Rossi de bu yarışlarda hep birinci olursa şampiyon olma şansını ancak yakalıyor. Ee bu da imkansız gibi birşey. Ayrıca Hayden'i geçmesi için önünde Pedrosa gibi 52 puanlık bir engel var ki, Pedrosa'yı geçmesi bile pek mümkün gözükmüyor.

boy

@ledo
Senden ricam şu aşağıdaki yorumunu Rossinin 143 puanı olduğu gerçeğine göre bir daha yazabilirmisin ?_
Peki abi yazayım :) Aralarındaki puan farkı 51 olduğuna göre, Rossi 2 yarışta birinci gelse, Hayden bu yarışlarda yarış dışı kalsa bile (ki şimdiye kadar bırak yarış dışı kalmayı podyumdan inmiyor) 25x2=50 puan alarak yine Hayden'i geçemiyor. Yamaha 3 kez bozulmamış olsaydı Rossi ile Hayden arasındaki puan farkı bu kadar açılmazdı. Rossi'nin önünde Pedrosa da var, Melandri'nin de ne yapacağı belli olmaz. Ben hala Hayden şampiyon olacak diyorum.

ama kımse ınanmıyo hayden a burda..neden acaba?ben oyumu hayden a verdım boy sende haydene vermıssın 3.kım acaba:)

boy

@Praetorian
ama kımse ınanmıyo hayden a burda..neden acaba?
Çünkü herkes Rossi'nin etkisinde kaldı ve insanlar diğer başarılı yarışçıları pek tanımıyor. Ama Rossi bu sene daha önceki senelere oranla pek başarılı değil. Zaten yanlış marka seçimi de bu başarısızlığını etkiliyor. Hayden çok deneyimli ve istikrarlı bir yarışçı. Assen'deki yarışta Colin Edwards ile çekişmesi ve üzerinde baskı kurması, yarışın bitmesine bir viraj kala Colin Edwards'ın bu baskıya dayanamayıp kaza yapması acayipti. Hayden de yoldan çıktı ama deneyimi sayesinde yarışı birinci bitirdi. Onun dışında Pedrosa çaylak ama birçok deneyimli yarışçıya taş çıkartıyor. Deneyim sorunu var ama bunu seneye yenecek ve 2007'nin şampiyonu Pedrosa olacak.

Teşekkürler,

Yani benim anladığım da şu: Rossi eğer tüm yarışları kazanırsa 150 puan alacak.

Bu durumda Hayden'ın en fazla 99 puan alması gerektiğine göre ortalama 16,5 puan/yarış yapar. Tüm yarışları Rossinin kazandığı varsayımına göre 2 defa 2., 4 defa da 3. olsa bile Hayden kazanır, ama bunun altına inmemesi gerekiyor.

Eğer bir defa yarışdışı kalırsa ( ki oldukça zor gözüküyor ) o zaman 19.8 puan ortalama tutturması gerekir ki, zaten hepsini Rossi nin 1. olduğunu varsayarsak, kalan 5 yarışın hepsinde Hayden 2. olursa şampiyon olur.

Bana göre Rossi, motorunda sorun çıkmazsa 6 yarışı da kazanabilecek bir adam, özellikle de stres arttıkça daha başarılı....

rossi derdım ama istatıstıkler ole demıyoo

Bir rossi hayrani olarak onun olmasını isterdım ama the kentucky kid(nicky hayden) hondanın da vermiş oldugu 5 silindrlık guclu motor avantajıyla moto gp şampiyonluğuna adaydanda öte,o maalesef sampiyon:pale:..... Bence rossi yamahaya erken bir gecıs yaparak hata yaptı sonucta 4 silindr bir motoru kulalnıo (honda5siilindr) ama seneye kurallar degişecek silindr 4 e dusurulecek boylece rossiii yıne yeniden şampiyon olacak inşallah....:cat: :p

Benim tahminim Rossi seneye de nal toplar, çünkü yeti yetmeler vızır vızır gidiyor. Rossi zaten bu yıl rakipleri düşmeden 1. olamayan bir pilot görünümünde...

Benim seyrettiğim, spor adamı olarak 3 büyük fenomen var.

Bunlar (sıra ile değil ) Michael Schumacher, Michael Jordan ve Valentino Rossi.

Ledo, Michael Jordan'a bütün kalbimle katılıyorum. Çünkü adam kendinden başka hiçbir şeye güvenmiyor...haaa bir de Air Jordan'larına:mrgreen: Hala her sezon, 'acaba yeni Jordan bu mu?' diye birkaç adam üzerinde tartışılıyor. Ama benim fikrim, Jordan'ın veliahtını görmeye bizim ömrümüz vefa etmez:) Ama diğerleri makinanın üzerinde gidiyorlar, makina ne kadar giderse onlar da o kadar gidebilir...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar