Motocool Expert Soğutma sıvısı..

Selam arkadaşlar bu ürünü kullanan var mı?
Benim antifiriz in tamamını değiştirmek gibi bir planım var..
Ancak bu ürünün sitesinde su eklemeyiniz yazıyor sizce hali hazırda su ekli mi anlamadım??

Tecrübe edenlerden fikrini rica ediyorum..

Ürünü burdan inceleyebilirsiniz, 3. başlık olan RECOMMENDATIONS kısmının altında "kullanıma hazır, su eklemeyin" yazıyor..

https://www.motul.com/system/product_descriptions/technical_data_sheets/140/original/Motocool_Expert_(GB).pdf?1392307946

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:37 ----------

😃 kimse sogutma sivisi kullanmiyor zanimca ..

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar bu ürünü kullanan var mı?
Benim antifiriz in tamamını değiştirmek gibi bir planım var..
Ancak bu ürünün sitesinde su eklemeyiniz yazıyor sizce hali hazırda su ekli mi anlamadım??

Tecrübe edenlerden fikrini rica ediyorum..

Ürünü burdan inceleyebilirsiniz, 3. başlık olan RECOMMENDATIONS kısmının altında "kullanıma hazır, su eklemeyin" yazıyor..

https://www.motul.com/system/product_descriptions/technical_data_sheets/140/original/Motocool_Expert_(GB).pdf?1392307946

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:37 ----------

kimse sogutma sivisi kullanmiyor zanimca ..

Araştırırken konuyu hortlattım. Ben de araştırıyorum şu an. Önce factory line versiyonunu alayım dedim. Fiyatı x 2 ve yarış serisi olduğu için gerek yok dedim. Ben de bu üründen alacağım. Motuldur hocam taş olsa alır evime koyarım :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Evet, hali hazırda su ekli.

"kullanıma hazır, su eklemeyin" ibaresi gayet açık zaten...

saf antifirize biraz fazla veya eksik su eklendiğinde donma noktası düşer,

motorunun soğutma suyu hacmini bilmiyorsan, bunu kullanarak antifirize ne kadar su karıştırsam diye düşünmezsin,

genellikle %50 karışımdır eksi 35 dereceye kadar da donmazlar..

Son düzenleme:
Kullanım kitapçığındaki antifriz sınıfları ve oranları dışına çıkmayın. Aksi halde devirdaimin patlaması veya soğutma sisteminde hortumların erimesi (evet erimesi dedim, korozyonu değil) sorununu yaşayabilirsiniz. Antifriz esasen suyla karışabilen uçucu yağlar sınıfında bir yağdır, yanlış kimyada ve oranda kullanılırsa kaş yapayım derken göz çıkarabilirsiniz. Üreticinin değişim önerileri ve oranlarını mutlaka kontrol edin, dışına çıkmayın. Önemli, ancak fazla bilinmeyen önemsenmeyen konulardan biridir.

3 yıl sonra bu konuyu hortlatmam gerekiyor.. malum kış geldi ve antifriz bakıyorum motosiklete.. bu üründen kullanan veya önereceği ürün olan var mıdır ?

3 yıl sonra bu konuyu hortlatmam gerekiyor.. malum kış geldi ve antifriz bakıyorum motosiklete.. bu üründen kullanan veya önereceği ürün olan var mıdır ?

Ben XT660 için Opet Extended Life OAT kullanıyorum, XT'nin kullanım kitapçığında da organik kullanın diyor çünkü.

Çok paralar vermeye gerek yok petrol ofisi coolant alıp keyfinize bakın su eklenmiş hazır karışım

Her motor aldığımda rodaj bakımında kullandığım olmazsa olmaz ürünlerden biridir. Honda ve yamaha almadıkça antifrizi motocoolla mutlaka değiştirin. 1 kere para verirsiniz ama hem motor daha serin çalışır hem de olası devirdaim patlatma gibi sorunların önüne geçersiniz.

Bu ürünü tercih edebilirsiniz, 3/4 antifriz, 1/4 su ile karıştırılmış vaziyette satılıyor yani direkt olarak radyatöre ekleyebilirsiniz.

bu ürünü kullanacaksanız motor ve radyatördeki tüm suyu boşaltmalısınız , belki değişimden bahsettin ama "ekleme" yazdığın için belirtmek istedim , biraz eksilen soğutma suyunu saf antifiriz ile tamamlamak daha doğru olur..

Motosikleti
Hero X Pulse 200
bu ürünü kullanacaksanız motor ve radyatördeki tüm suyu boşaltmalısınız , belki değişimden bahsettin ama "ekleme" yazdığın için belirtmek istedim , biraz eksilen soğutma suyunu saf antifiriz ile tamamlamak daha doğru olur..

düzeltme için teşekkürler, tabiki komple değişimden bahsettim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar