Aranızda kurye olup bunu yaşayan var mı? Bugün bir kurye istifa etmiş eksik çalıştık haliyle paketler yığıldı ve geç gittiler. Tartışma hatta kavga boyutuna gelen müşteri ilişkilerim oldu gün içerisinde. Can sıkıcı bir durum. Orda burda duyar kasarlar ama iş pratiğe geldiğinde insanlar yobazlıklarından ödün vermiyor. İşten soğudum.
Paket servis işinde geç gittiği için son azar yiyecek kişi kuryedir. O yemeğin restorandan geç çıkmış olma ihtimali, restoran sahibinin masraf yapmamak için 3 kuryelik işi tek kurye ile yürütmeye çalışma ihtimali %90'dır. Kurye zaten bildiği yoldan navigasyonla gidiyor, süre belli. En fazla %25 oynar o süre o da yolda kaza falan varsa.
Getir gibi uygulamalardaysa kuryeye en fazla 3 sipariş düşüyor ve teslimat alanı dar. Kurye depodan 3 siparişi de çantasına atıp her biri en fazla 10 dakika uzaktaki 3 noktaya gidiyor. Kurye paketi teslim ettikten sonra sigara molası vermiyorsa, manitayla sohbete dalmıyorsa siparişiniz en geç yarım saat kırk dakikada size gelir İstanbul içinde. Bunu akşam trafiği saatlerinden hariç söylüyorum. O zaman her yer kitlenebiliyor.
Sen sinirini bozma, benimle alakası yok restoranı arayıp pişirene posta kayın de. Evrak falan taşıyorsanız bize verildikten şu kadar dakika sonra getirdim. Eşyayı verenin numarasını vereyim ona posta kayın de. Kurye kaytarmıyorsa laf edilebilecek bir yanı yok, dolana dolana gelmiyor adam sonuçta. Kaytaran adama da zaten yediği azar koymaz, güler geçer. Takma kafana, şu dönemde paket servis yapana iş bol. Orada rahat değilsen başka yere geçersin.