moto kuryeler...

selam arkadaşlar.. ben bir motosikletli, kurye olarak bizim hakkımızdaki düşüncelerinizi öğrenmek isterim.....:silent:

merhaba, ben kuryelerin ortalama ne kadar kazandıklarını merak ediyorum, söylersen sevinirim. bir de taşıdığınız evrak sayısına göre mi yoksa maaşlı mı çalışıyorsunuz onu merk ediyorum.?

Ben severim kuryeleri, harbi motorcudurlar. Bazen hayatlarını tehlikeye atcak hareketler yapınca kızarım arkalarından. Yanıt vermiyceklerini bilsemde korna çalarım , sonrada yanıt alamam. Benden bu kadar.:cat:

slm kardeş istanbulda sın dır herhalde nerdesin hangi kuryede çalışıyosun

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Genelde tehlikeli motor kullanan, diğer taşıtların motorsikletlilere önyargılı bakmasını sağlacak kadar insanlar olarak görüyorum. Tabi istisnalar kaideyi bozmaz ama bu böyle. Ayrıca eğer elide işi yoksa motorsikletle ilgili bir sorun olduğunda hemen yanımızda biten aslında oldukça yardımsever arkadaşlar. Ancak yine istisnalar kaideyi bozmaz demek gerek. :)

kuryeler bi yere paket bırakmaya giderkeken bıraktığı çantasını kilitlemiyor. içinde kuvvetle muhtemel kredi kartı vs. olan bu çantalara hırsızlık hiç mi olmuyor. bazıları motorunu bile stop etmiyor elinde zarf giriyor dükkana teslim edip çıkıyor.

Kış boyunca motor'a zincir takılırmı yada başka bir aparat olsa olmazmı diye konuştuk.Siz ne yaptınız? Bide soğuktu bu kış.Akşama kadar nasıl korundunuz? Allah yardımcınız olsun.:cat:

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
kışın yaya olarak yürümekte zorlanılan buzlu yollarda motorun üstünde durabilecek kadar motora hakim insanlar.yolda aralara girip çıkarak otomobil kullanıcılarının ödünü koparıyolar.trafikte sorun yarattıkları iddia edilsede minibüs,taksi, halk otobüsünün on da biri kadar sorun yaratmazlar.bu işi diğer kullanıcılar gibi hobi amaçlı deilde evine ekmek götürmek amaçlı yaptıklarından dolayı taktir edilesi meslek grubudur.severim ve saygı duyarım.:cat:

arkadaşlar görüşleriniz için teşekkür ederim....sorulara kısaca cevap vermek gerekirse kuryeler iki şekilde çalışır ya özel bir şirkette maaşlı yada kurye şirketinde %50 ciro ile.. ben bir tekstil firmasında kurye olarak çalışmaktayım...
arabaların arasına ve diğer cambazlıklara gelince istemesekte..işler bazen yoğun olduğunda yapmak zorunda oluyoruz...ama ben kendi düşüncelerimi söylemek gerekirse yaptığım her olumsuz hareketin diğer motorcularada yansıyacağı için azami gayret ediyorum trafik kurallarına...(tabiii elimde acilbir işim yoksa..)görüşleriniz ve düşünceleriniz için bir kez daha teşekkür ederim..
saygılarımla..

arkadaşım merhaba bende trafıkte sıkça kurye arkadaşlarla karşılasıyorum ama inanki sizin için hiçte iyi şeyler düşünmüyorum belki insan olarak normal yaşantınızda iyi bir vatandaş olabılırsınız ama trafikte bu güne kadar kurallara uyan bı allahın kulu kurye görmek nasip olmadı .sonuçta hayat sizin hayatınız can sızın canınız .bence bır ınsanın kendı canını hiçe sayarak trafıkte slalom yapması makaslar atması pekde akıllıca degil .genede hepinize kolay gelsın

walla ben denizlideki kuryeleri hiç sevmiyorum.çünkü bendede ybr var onlardada.bende ayırt edilsin diye mavi aldım burdaki kuryelerin hepsi kırmızı.(şaka yapıyorum tabiki):queen: mesleklerine saygımız var.sürekli motor kullanan insanlar olarak motorcular imajına zarar veren hareketlerden kaçınmalarını beklerim ve çoğununda cantillman gibi düşündüğüne inanmak isterim..:cat:

ecza firmalarının kuryeleri daha tehlikeli suruyorlar genelde bu benim eskisehir ili icin dusuncem ama allah yardımcıları olsun kıs aylarında cok tehlikeli iş

İstanbul'da birkaç kere yardım istedim adres sorma gibi.. hiç geri çeviren kurye olmadı sağolsunlar.. arkasına alıp götüren bile oldu.. sırt çantasını ben taktım tabii... sağolsunlar.. kış aylarında görüyorum da bizim yürümeye cesaret edemeyeceğimiz yollarda motorla iş yapmaya çalışıyorlar.. bizim burada bazı firmalar reviti nin çok güzel kıyafetlerini almışlar kuryelerine..arkadaşlarım var araların da .. inşallah bütün işverenler aynı hassasiyeti gösterir..
hepsine Allah kolaylık versin..
saygılarımla...

Arkadaşlar, benim de her meslek dalına saygım sonsuz.

Ülkemizde bu konuda 2 söz vardır , çok konuşulur...
Kurunun yanında yaş da yanar...
Kasadaki çürük elmalar , diğer sağlamları da çürütür...

Bu söz :
Ruşvet alan polis ile görevini iyi yapan polis ,
Serseri motorcu ile kurallara uyan motorcu ,
İyi kurye ile kötü kurye ,
arasında da geçerlidir...
Yani her zaman kötüler iyileri kapatır...

Fakat benim motokurye olayında dikkatimi çeken bir olay daha var ;

**Ekmek parasında koşan , motosiklet ile uzaktan - yakından alakası olmayan , ehliyeti olduğu için işe girmiş kuryeler ,

**Hem zevk için , hem motoru sevdiği için , hem de ihtiyacı olduğu için motokuryelik yapan kişiler...

diye kuryeler 2 ye ayrılıyor....

çalışma saatleriniz nedir, haftanın hergünümü çalışıyorsunuz, her kuryenin belli bir bölgesi mi var yoksa rastgele geziyormusunuz taksiler gibi, iş çıktığında merkez şişli civarında o an kim varsa onumu gönderiyor...

Bu siteye ilk mesajımın olumsuz olmasını istemezdim ama nacizane fikirlerimi söylemek istiyorum.

Genel olarak trafik içinde motorcu olarak karşılaşılan en büyük sorun 4 tekerlerin sizi bir 'araç' olarak görmemesi sorunu. Yani bir şeritte efendi ilerlerken arkadan gelip yol istemek gibi, ya da sağa sola dönerlerken sizi umursamamaları gibi.

Bunlar hep motorsikleti bir 'araç' olarak görmemelerinden ve saygı göstermemelerinden kaynaklanmakta.

Hepsi olmasa da kuryeci arkadaşlar bu konuda sorumlu olanlar diye düşünüyorum. Yaya geçitlerinden, yayalar ile karşıya geçiyorlar, kaldırımlara çıkıyorlar, trafikte şerit ihlali ile ilerliyorlar, sonra da bu 4 tekerler neden bizi araç yerine koyup saygı göstermiyorlar diye dövünüyoruz.

Çuvaldızı biraz da kendimize batırmalıyız belki de.

Saygılar, kazasız günler.

Ben kuryelerin bazılarına çok kızıyorum tamam ekmek parası için çalışıyorsun ama kendini düşünmüyorsan aileni düşün karşı taraftaki insanları düşün derim.Öyle zig zag çizen kurye gördüğüm zaman korna çalıyorum cevap dahi vermeyeceğini bildiğim halde kuryelerden bir isteğim var lütfen kurallara biraz daha uyun çünkü sizler bütün gün trafikte olduğunuz için arabalardaki insanlar sizi görüyorlar bi hata yaptığınızda motosikletli işte nolucak diyorlar yani sizler motosiklet camiasını bir nevi temsil ediyorsunuz
saygı ve sevgilerimle

arkadaşlar öncelikle yazdığınız olumlu ve de taabiiki haklı olarak olumsuz yazılarınız için teşekkür ederim...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar