Moderatör
Eskiden 50 cc motosikletlerle 100-150 cc motosikletler arasında bariz fiyat farkı vardı.50 cc ye 2000 TL istiyorlarsa benzer özelliklerde 50cc üstü motosiklete 2500-3000 istiyorlardı.50 cc motorların şimdi hem 0 km si hem 2. eli resmen 100-150 cc motosikletlerden pahalı.Kedi pipisi kadar Honda Today lere ciddi ciddi 10.000 TL isteyen bir sürü insan var.50 cc lere o parayı verceğime az kullanılmış yada 0 km bir 150-250 cc alırım,adam gibi sigortasını da yaptırırım vergisini de öderim şehirler arası da gezerim,kedi pipisi kadar motorlara o fiyatları isteyenler bir yerlerine monte eder o motorları.
50 cc demek alış fiyatı ucuz,işletme maliyetleri ucuz motosiklet demekti zamanında.Ne kadar fırsatçı şark kurnazı halkımız ve esnafımız var.Yok arkadaş sürekli devlete laf sokuyoruz vergilerden ama bizim baştan halkımızda,esnafımızda iş yok.Eline ucuza motosiklete binmek için fırsat geçiyor herkes fiyat arttırarak bu fırsatı yok ediyor.Dünyanın başka hiç bir yerinde kendi kendine kazık atmayı bu kadar seven başka bir halk yok.
Not:Bu arada arkadaşlar sakın 50cc motorları alıp büyük şehirlerde kullanmaya kalkmayın üstünüzden geçerler görmezler bile.Bu motosikletler anca sakin,küçük şehirlerde,yazlık yerlerde kullanılmaya uygun.Büyük şehirlerde beni 250 cc motosiklet ile bile sıkıştırıyorlar 50 cc motosikletin yoğun trafikte hiç şansı yok.Anca bakkala ekmek almaya gidersiniz.
Sende iyice öldürmüşsün 50 cc motoru.
80 Km hız yapabiliyorum (Uygunluk belgesi alınırken 50 cc olarak alınmış ama sanırım 70 yada 80 cc olarak üretilmiş şüpheliyim bu konuda)
Bakkala ekmek almak için gitmiyorum bakkal evin yanında hemen, fakat işe gidip gelebiliyorum hergün ve her hava koşulunda.
Şimdilik Yalova'dan İzmit'e kadar gittim uzun mesafe ama hedefim büyük, güzel bir tur planı var yapmayı düşündüğüm, nasip kısmet
Velhasıl, evet 50 cc motor trafikte tehlikeli olmakla birlikte, gerekli önlemleri aldığınızda bisikletle dünya turuna çıkmak ne kadar tehlikeli ise, 50 cc'de o kadar tehlikeli.
Not : Büyükşehir faktörünü atlamışım, evet istanbul gibi trafik akışı ve yoğunluğu olan şehirlerde kullanmak cidden çok riskli bence de, ama şehirlerarası yollarda istediğiniz şehire gidebilmeniz mümkün.
Son düzenleme: