Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben bunu süremem........çok hızlı gidiyor.....mazallah...
Elektrik ile calisan motor ve bisiklet veya benzeri araclarda , ehliyet ,plaka , ruhsat , banrol , vergi , OTV yoktur. Icten yanmali ulasim araclari bu zorunluluk kapsamindadir. Bu araclari kullanirlen kask zorunluluguda kanunen bulunmamaktadir. Bisikletin getirdigi tum yukumlulukler bu arac icinde aynidir. Bu sebebten otoban ve sehirler arasi yollara cikamazsiniz. (istanbulda bogaz koprusunu kullanamazsiniz) Akunun bittigi yerde pedallar devreye girmekte zaten genelikle yuksek acili yokuslarda pedaldan baska alternativiniz de yok. Shang-hai gittigimde bunlardan dolu vardi. Ozelikle yaslilar ve genc bayanlar gunluk isleri icin kullaniyorlar.Araclar cok hafif . Bence bu turkiyede tutar cunku tam millete gore , ne ehliyet var ne kask ne vergi ne masraf ne plaka.Kirmizi isikta gecip EDS sizi cekse bile yapacagi cok bir sey yok![]()
Abi böyle olmaz foto isteruk.Fotografları gönder inanırızSevgili arkadaşlar,
bu tip scoterlar Çin' de çok yaygın. Hele sabahları tersane yakınlarında bütün işçisi mühendisi bunlara piniyo.
Yalnız anladığım kadarı ile daha ileri modelleri, daha hızlılar, 2 kişi biniyorlar vs.
Analadığım üzere, çinlis,i bile bize modası geçmiş olanı kakalıyor:mrgreen: Hiç bir zaman mesafe düşündüklerini görmedim. Binip, sess,zce uzaklaşıyorlar:cat:
İyi birşey, yaygınlaşırsa daha güzel modeleri gelecektir umarım:cat:
Üretimi ve icadı tamamen bana ait olan bisiklet+elektrik motoru tipinin detaylarını vereyim.
Erim mesafesi: İlk başta 29 km, iyi bir şarj aleti yaptığımızda (Ki sorunun buradan olduğunu anlamamız bayaa bir zaman almıştı) 60 km.
Son hızı: tek kişi ile düz yolda 27 km/h
Tırmanış: süpper: normalde pisiklet ile neredeyse çıkamayacağımız bir yokuş, oturur pozisyonda ve kasmadan: Yürüme hızından fazla...(Zincir attırıyordu)
Not: motor, seyyar hurdacıdan alınmıştır, özellikle seçilmemiştir, ağırlığı 5 kg civarında, gücü 500Watt dolayındadır. 1200 RPM ve ön tekerleğe kendi yaptığım yaklaşık 40 cm çapnda aliminyum dişli ve mopet zincir tahriki ile bağlıdır:cat:
Enerji Kaynağı: Yuasa marka motosiklet aküleri, 3 adet, 36 Volt (sanırım 4 amperdi herbiri)
Kendisi hala, bunun bir devrim olduğuna inanan Sinan arkadaşımın evinde (evet bildiğiniz ev! Salonunun ortasında...durmaktadır:mrgreen::mrgreenaha önce söz verdiğim gibi resimlerini eklemeliyim aslında
ale:Sinan Bey yazlıkta bakkala giderken kullanmaktadır..
Sonuç: Asla küçümsemeyin. Ben çok eylenmiştim bu amatörce geliştirdiğimiz deneyde