bendede x-treme max var bende süpermoto ya cevirmek istiyorum önerirmisiniz ikinci olarak takas imkanları değerlendirilebilir.
Bir enduroyu SM ye çevirmek pahalıya geliyor. Zamanında başka motorlar için ben de araştırmıştım. Sadece jant değişince olmuyor, jant göbeği değişecek, onunla birlikte disk uyması lazım. Bunların uygun olanını bulmak ayrı bir dert, vereceğin para ayrı bir dert. Ben de zamanında vazgeçmiştim o sevdadan.
Benim Xtreme250 de SM modeli. Daha önce yukarda da yazdım, DRZ400-SM aldığım için satıyorum. Motorumda hiç bir sorun yok. Şuan sadece dişli zincir gerekiyor gibi, o da yine idare edecek kadar sağlam ama ben pimpirikli biriyim, kullanacak olsam birkaç aya kadar değiştirirdim dişli zinciri.
Takastan ziyade satış düşünüyorum ben, aklınızda bulunsun. Bu arada siz neredesiniz ?
Syanur arkadas.peki bu motora hangi motorlarin sibop ayar simleri uyuyor yada serviste mevcutmu goturunce hemen simleri ayara gore uygun olcude simle degistirip ayari yapabiliyorlarmi? Alt ust motor derken hani sekman piston silindir ust kapak siboplar yada alt motor olarak sanzimanin icindeki oarcalar vites dislileri fln serviste rahatkikla varmi sorun oldugunda hemen temin ediliyormu.cunku bu motordan cok fazla yok gibi ole oluncada sayisi az olan birseyin parcasida ustasida az bukunur gibi geliyor c tskr sygilar
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:35 ----------
Bide sahibindende konya selcukta bir motor ilani var bi bakabilirmisiniz motora durumu ve fiyati hakkinda belki sahibide burda

saygilar.
Servisi arayıp sipariş geçince 1-2 haftaya kadar getiriyorlar işte fabrikadan. Ben hiçbir motorun piston, sekman, şanzıman parçalarını herhangi bir serviste yada ustada hazır olduğunu düşünmüyorum. Siz bukadar soruyorsunuz da tam olarak beklentinizi anlayamadım, servise gidince şipşak "buyur parçalarınız burada" diye bişey bekliyorsanız eğer bir çok motorda bunu bulamazsınız. Şanzıman, sekman falan demişsiniz. Zaten öyle parçalarda sorun yaşarsanız, onun tespiti için motor bir sökülecek, açılacak, zarar gören parçalar tespit yapılacak, ondan sonra sipariş geçilecek. Bu işler vakit alır, sadece siparişin temini kısmıyla bitmiyor ne yazıkki. Kaldı ki servis kaliteliyse iyi iş çıkartır, yoksa hertürlü uğraşırsınız, gerek mondial olsun gerek kanunui yada asya farketmez. Benim pek işim olmuyor servislerle, 1-2 parça lazım olduğunda arayıp sipariş geçiyorum okadar.
Shimli subap ayarı yapabilecek bir usta bulun, o sizin sorununuzu halleder. Elinde gerekli shim kiti vardır, depoyu söker, üst kapağı söker, gerekli ölçümleri yapar, gerekli shimleri yerine takar kapatır. Usta bulmak sizin işiniz, gerisi kolay.