Ya motoru eleştiren yada olumsuz şeyler yazan yada alakasız tavsiye yapanlara artık cevap vermiyorum. Kime ne anlatıyorsun sonuçta...:farao:
Gençler bugün zinciri çok sağlam bir operasyonla temizledim :bounce: Zinciri tamamen çıkardım ve bir pet şişeye tıktım. İçine de gaz yağı döktüm biraz. Çalkalayıp beklettim. Sonra tekrar temiz bir gaz yağı ve aynı işlemler. Çıkardığımda tertemiz olmuştu sadece bezle sildim. Tabi buarada dişlileri de tamamen rahat rahat gaz yağı+fırça ile temizledim. Zinciri sökmesi takması çok kolay. Resimleri yada videoya çekmedim ama çekip atmayı düşünüyorum.
Ön dişli için telefona 1-2 foto çektim. Ön dişliyi büyütmek için gayet te alan varmış bunu farkettim

Bizim
dişliler ÖN:14 - ARKA:46 buarada.
Ama zincirin kaç bakla olduğunu saymadım ve çözemedim. Üzerinde bir marka yazıyordu. 520, HH, 025 gibi rakam ve kodlar da vardı.
Yanlız 2 şey farkettim;
1- Zincirin alt tarafta vites pedalından önce bir silindir gibi lastiğin üzerinden geçiyor. Orası zincire destek olsun diye yapılmış bir parça. Yanlız o lastik silindir parçasını aşırı sıkarak yerleştirmişler. Ve ben biraz gevşetince dönmeye başladığını farkettim. Bu şekilde zincire çok daha az direnç gösteriyor.
2- Ön dişliyi koruyan bir kapak var. Zincir yukarı taraftan ön dişliye gelmeden önce hafiften bu kağa sürtüyor. Yani kapak zincire çok yakın. Tekeri döndürerek bizzat gördüm çarptığını. O kapağın 2 vidasına da 2'şer tane pul attım ve zincirle mesafesni artırdım. Sorunu hallettim. Artık zincirim daha az "şey"e çarpıyor
Bunları komple videoya çekeyim ben en iyisi. Bugün çok soğuktu hava, acele ettim ve aklıma gelmedi videoya çekmek...

ale: