Hayirli olsun yeni motorunuz
Syanur al artik su motoruda kurtul, biz de kurtulalim
Duyuyorum... Sesler duyuyorum... "Al artık... Al da kurtul artık...(ulan al şunu ::cekic:

"
Tezahüratlar duyuyorum... "Hadi Polat haydi Polat haydiiii... Tam zamanı tam zamanı şimdi...." ::alkiis::
Gazı açıyorum... Allahım bulutlardayım! ::gazla::
oradan anadolu ağzı! ile birisi sesleniyor bana, "kendine gel olum, altı üstü 250lik ! ::144::"
:queen:
Ben sadece katalizör iptali ile bu güç artışının sağlanabilesine çok ihtimal vermiyorum. Cross modelinin egzantrik mili de değişik olabilir. Eğer gerçekten katalizörden kaynaklanıyorsa o zaman gerçek ten çok başarısız bir katalizör kullanlmış demektir. Motorun gücünün üçte birini yemiş.
Motorun gücü artsa bile 130 -140 km hıza çıkabilmek için muhtemelen tekerlek dişlisini küçültmek gerekecektir. Tabi motoru sınırlayan şey motor devri ise...
Valla ben de çok direttim ama 2 ayrı ülkeden 2 aynı cevap gelince ikna oldum bende. Kam mili farklı olsaydı bilirlerdi elbet. Büyük ihtimalle cidden başarısız katalizör kullanımı söz konusu. Bir tane de değil, fabrikanın dediğine göre 2 adet varmış susturucuda...
Ben bu motorun hard-core arazide kullanılmasının sıradan bir kullanıcı için can sıkıcı sorunlara sebep olacağını düşünüyorum. Bu isveçli yarış ekibine birisi yazmıştı zaten, güney amerikadandı sanırım yazan. Eleman 10~20 tane motor almış, bir kaç tanesinin arka amortisörü patlamış. İsveçliler de "zaten orjinal amortisörden bişey beklemeyin, biz fast-ace diye bir marka kullanıyoruz, hiç sorun yok" demişler. Ebay dan uygun fiyatlara var ama hangi modelin uygun olduğunu bulmak gerek. Egzoz felan kırılabiliyor görüldüğü üzere, sert arazide. Ama ben uğraşırım diyen adama sorun değil tabi. Bir de bu anlattıklarım harbi profesyonel sürücülerin altında kalan motorların başına gelenler. Ben sanmıyorumki arazide tıngır mıngır takılırken egzoz düşsün, amortisör patlasın....
@Tunç motorun kullanım/servis klavuzu var mı sende? Orada arka amortisör için ne yazıyor, kaç mmlik felan filan ?? Bir de dişli oranlarını söyleyebilirmisin? Ön dişli kaç, arka dişli kaç ?
Face i de halledemedim bende. Sen bence direk buraya paylaş mümkünse.