Ya Tunç sen adamı kanser edersin, yemin ediyorum kanser edersin...

r:

r:
---------- Post added 18-07-2013 at 00:12 ---------- Previous post was 17-07-2013 at 23:56 ----------
Şimdi buldum selim
http://www.ebay.com/itm/Pyramid-Par...0mm-/390549671750?hash=item5aee930f46&vxp=mtr
10mm de kalınlığı (yüksekliği) var. Yanlız üretici firma bana bu modellerde çift yağ keçesi olduğunu söylemişti. TUNÇ'a sormak lazım doğru mu diye :silent: Yani her bir çataldan çift yağ keçesi mi çıktı ?
Bir de TUNÇ'cum bushing diye parçalar var amortisörlerde. Bizimkinde de olması lazım. Şekli şemali şöyle bişey;
bu parçaların da ~10.000 km gibi periyotlarda, aslında her amortisör bakımı yapıldığında değişmesi gerekmiş. Sebebi bu parçaların üzerinde bir çeşit kaplama(boya yada is gibi diyelim) var. Bu kaplama hareket esnasında sürtünmeyi azaltıyor. Ve zamanla bu kaplama aşınıyor. Aşındıktan sonra malum çok daha fazla ısı oluşuyor içeride. Ve yeni konan yağ çok kısa bir sürede (sağlam arazide birkaç saat yeter bile mesela) mefta oluyor... O yüzden bu parçalarında değişmesini şiddetle öneriyorum, sakın atlamasınlar. Ve ebatlarını da öğrenebilirsen çook minnettar kalırız
Bu da aşınmış Bushing parçalarına örnek;
Şu link de genel kültür olsun
http://crfsonly.com/forum/viewtopic.php?t=11588
---------- Post added at 00:59 ---------- Previous post was at 00:12 ----------
Hadi son bir kıyak
En kaliteli keçe olarak SKF markasını gösteriyorlar. Ama Hondanın orjinal parçasının 2katından daha pahalı gibi

Ki Hondanın orjinal keçelerinin de gayet iyi olduğunu ve f/p olarak kesilnlikle ilk tercih olması gerektiğini yazmışlar. Bu durumda ben de Hondanın orjinal parçalarının kodunu buldum;
51490-KSC-003 (CRF450X)
51490-MEN-003 (CRF450R)
Aralarında ne fark var bilmiyorum ve farklı olmasını da beklemiyordum. Ama bu kod ile geçilen siparişte 1yağ + 1toz keçesi geliyor.
Bushing parçalarının Honda OEM parça kodları da;
51414-KZ3-B01 (yağ keçelerinin hemen üstünde)
51415-KZ3-B01 (yağ keçelerinin hemen üstünde)
51431-KZ3-B01 (damper kısmında)
51453-KZ3-B01 (bundan 2 adet lazım herbir çatala, üstteki hava alma vidasının bağlı olduğu kısmda)