Mondial uag marş basmıyor motor kitlendi

Benim mondial 100 uag motorum vardı 125 silindir piston taktım rodajını falan iyi yapmıştım ikindi evimden çıktım 300 metre yol gittim geldim akşam marşa bastım tık yaptı çalışmadı ayak marşıda taş gibiydi 5 vitese takıp biraz hareket ettirdim şimdi marş basıyor motorsiklet çalışmıyor sorun nerden kaynaklı olabilir

Motosikleti
Ns200 15"
Eğer motorda yağ varsa kitleme olayını som ihtimallere bırakalım ilk bakacağımız yerler:
-Buji
-Buji piposu
-Buji Kablosu
-Ateşleme Bobini
-Cdi beyni
Baktınız ve ateşlemede sorun yok ise yakıt hattına bakalım onlarda:
-Benzin musluğu
-Benzin filtresi (yoksa mutlaka takın)
-Karbüratör
Eğer bunlarda yine sorun yoksa bujiyi söküp külbütör kapağını sökün ve subapların kontrolünü yapın (sıkıysa motor zorlanır) bunu yapabilmek için bloğun sol tarafında bulunan krank çevirme yerini ve sente ayarını görebilmek için yuvarlak kapağı sökün ve sente işaretini bloktaki işaretle eşitleyin ve subapların boşluk kontrolünü yapın (0.5mm girmiyorsa sıkı,rahat geçiyorsa gevşektir).

Subaplardan şüpheleniyorum motorsiklet ısınınca rolantide kalmıyordu hemen stop ediyordu ama çok şaşırdım saat gibi çalışan motor bi anda marş almadı yazdığın şeylere sabah bakacağım

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:06 ----------

Bu arada motorda yağ var daha kararmamış bile marşa basınca sanki silindirden sürtünme sesi geliyor gibi

Motosikleti
Ns200 15"
Sürtünme sesi normal çünkü sürtünerek hareket ediyor piston :). Subap ayarlarını kontrol edin eğer düzelmezse sorunu başka yerlerde aramalıyız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar