MONDIAL Scooter 150 ZC Alıcam yardım ?

Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım ehliyetim var ilk motorumu alacağım inşallah motoshow'09 fuarda Mondial 150 zat almayı düşünüyorum. Önerirmisiniz olumlu olumsuz yanlarını.Teşekkürler...

slm arkadaşlar size biraz yardımnı olmaya çalışacağım..

150zc bende war 1,5 yıldır aralıksız kıllanıyorum motoru şu anda 15000km ye merdiven dayamış durumda morotu ilk aldığımda roddajına ve bakımlarına oldukça dikkat ettim hala da öyle yapıyorum hiç bir zaman aksatmadım bakın vs.sini

başlarda pek bi problem yokmuş gibi gözüksede motoru kullanmaya başladıkça ardı arkası kesilmeye problemler yaşadım motorda 2-3- defa arka fren patladı yolda giderken allahtan hepsinde oldukça yavaştım ve motoru durdurabildim daha başka 3defa benzin şamandırası arızalandı arka fren sistemi komple değişti, eksoz patladı vs. vs. vs. bunlar şu anda hatırlayabilklerim ortalama 800lira masraf yaptım motora ve bu rakamın tamamı benim cebimden çıktı garanti fasafiso yani

şimdi bazı arkadaşlar dicekler sen motou hor kullan sürekli baz çukura gir 3kişi bin tabiki bunlar olur ama kesinlikle ve kesinlikle son derece düzgün kullanım sonucu oluşmuş arızalar bunlar

benim amacım burda motoru kötülemek değil iyi kötü 15000km bir buçık yılda ama bakımlarını vs.sini hiç akmadığımı düşünürsek bu problemlerin yarısının bile olmaması gerekirdi

yukarıdaki yorumlarda katılacağım ve katılmayacağım konular war
örneğin; 80-90km 5dakika boyunca fren kullanmadan gidiyorsunuz ve freni sıktığınızda bir bakmışsınız arka fren tamamen boşalmış ancak pompalamak gerekiyor tutması için bu benim başıma 1-2 defa gelmedi sürekli oluyor ve hiç bir servis buna bir cewap weremedi

olumlu yönleride war elbet mesela ben motorumla 1yada2 kişi virajlarda hiç bir zaman en ufak bir sıkıntı yaşamadım hala fabrika çıkışı lastikler war üzerinde onun haricinde rampalarda motorun çekişi çok iyi 150cc bir motora torku çok güzel kalkışlardaki ivmelenmesi de yeterli sayılabilir tabiki bu birazde bizim motordan beklentimizle alakalı. koltuk konforununda şehir içinde yeterli oludğunu düşünüyorum benim baçaklarım uzun mesela ve direksiyonu çevirdiğimde dizleime çarpmıyor anca uzun süreli kullanımlarda kızmi bel tutulmasıda oluyor:)

ben alın veya almayın diye kimseyi etkilemek istemem ancak yaşadıklarım ve izlenimlerimi olduğu gibi yazdım

ama tekrar motor alcak olsam bideha çin malı kesinlikle almam madiiyat derseniz ben 2100e bu motoru aldım 800de harcadım 2900yaptı zaten bunun üzerine biraz daha koyup dama mantıklı bir motor alınabilir

herkese kazasız belasız iyi sürüşler....

arkadaşım al bendende o kadar bendede var benim derdim daha fazla masraf ta çok olmuştur bu motooru alan kişi çok iiy düşünmesi gerekir

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
MADE IN CHINAAAAAAA yazık etme kardes walla matkap almıosunkı kullanıp atasın can tasıcak bu makına kardes ne kadar wercen bılmıorum ama o fıyat aralıgında ne motorlar war git 2.el ybr al tıtan al ne alırsan al ama uzak durun su çin mallarından yazık pıyasa 1 yılda haşat olan medine fukarası kılıklı scooterlerle dolu alırsın tamırcılerı zengın edersın anca ondan sona 3 kurusa satamazsın arkadaslar sızde motor hakkında bılgınız olmadan destek werıosunuz bende gıdıp racer 200 alcaktım gecen sene allah kurtardı walla kolay kazanılmıo o paralar 2 bıne tertemız ybr alırsın ogrendıkten sonra 3000e gs 500 ler fln war sız bılırsınız genede ama bız bi cinlileri zengın ettıkce iş icinden cıkılmaz bı hale gelecek japon malı ıle ortalama aynı fıyat gıdıosunuz cın malı alıosunuz 300 500 ytl ıcın hic olmadı honda aktıva al eşşek nıyetıne bın walla :D

Bence biraz daha ekleyip kanuni motorun 150 almak daha mantıklı çünkü büyük tekerli bir motor ve mondial scooterlardan daha kaliteli bir yapıya malzemeye sahip bir motor.

dün gece arkadaşla yine biraz zorlayalım dedik.ışıklarda falan cok hızlı kalkıyor hemen 90 100 görüyorum ama dediginiz gibi uzun süreli basarken sorun olabilir araştıracagız.yardımcı olan herkese teşşekürler.

merhaba kardeş benim arkadaşımda aynısının turuncusu vardı sıfır aldı moralını bozmak istemem ama bende uzun süre kullandım motoru kankamındı sonuçta mondıal kısa sürede hertarafından çok ses geliyo 1000km bul ondan sonra başın dertten kurtulmaz ben pek seri olduğunu kabul etmıyorum bende kymco agility var çok çok seri bence bütcen elverirse mondial alma derim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar