Kesinlikle öyle. Şuan subap ayarı yapılması lazım şıkır şıkır sesi duyuyorum ama o subapları 0.07-0.09 ayarlayabilecek servis ara ki bulasın. Adam eline kulağına güvenerek milimetrik iş yapmaya çalışıyor. Naci hocam, Muallim hocam burda güzel güzel anlatıyorlar akşamdan bırakılacak, sabah ayar yapılacak, krank kolu çevrilip tekrar kontrol edilecek vs vs. Ben gidip bunları ustaya söylesem bana işi sen mi öğretiyorsun diye benimle kavga eder. İşte tam da bu yüzden UMA'nın servislerini geliştirmesi lazım. Ben yemin ettim bu sıkıntım giderilmezse kesinlikle UMA'nın distribütörlüğünü yaptığı hiç bir markayı almayacağım ama yine de burada yazıyorum ki neden müşteri kaybettiklerini görsünler.
Selamlar..
bu motordaki stop etme sorunu ve sübap ayarlarında çıkan sıkıntılar yani her iki sorunda aslında birbirini tetikleyen birbiri ile ilişkili sorunlar..
motorla olan sıkıntıların bana göre olan çözümünden önce şu vidoyu izlemenizi öneririm..Bu video sübap yuvaları ile ilgili;
Videoda görüldüğü gibi subap yuvaları taşlanıyor..
sizin sorununuzda bu şaşkın çinlilerin kalite kontrol eksiklikleri..
subaplar çok önemli görevleri olan parçalardır..siz 100 km sürate çıktığınızda sübaplar 2000 defa açılır ve kapanırlar..
bunlar gereği gibi yerine oturmuyorlar ise sıkıntı hiç bitmez..
bu subaplardan en çok iş çeviren büyük sıkıntıya maruz kalan egsoz subapıdır..
oysa bu subaplarda sadece 2 zaman vardır..emme ve egsoz.. özellikle egsoz subapı çok yüksek sıcaklıklara maruz kalır..sıcak bir motorda bu subap akkor halindedir..
kıpkırmızıdır ateştir..
işte bunların dengelerinde parçalarında uyumsuzluk yuvaya oturmamazlık kalite düşüklüğü falan varsa bu sorunlar bitmez..
UMA firması sorunlu bir adet motoru sökecek..silindir kapağı masaya yatıracak..yüksek kalite yeni subapları bu kapaktaki yuvalara sıfır hata ile alıştıracak.. gerekirse videodaki gibi yuvaları taşlayacak..
ondan sonra bu sorunlar olacakmı görecekler..?
Son düzenleme: