Teşekkürler Kaldera arkadaşım. Peki bazen az bazen çok dolması veya bazı motorlarda az diğerlerinde fazla dolmasının nedenlerini de açıklayabilir misiniz? bir de o hortumun ucundaki tıpayı çıkarsak, hiç birikme olmaksızın sıvı giderken yere damlasa, bir sıkıntı olur mu? Selamlar.
naci bey selamlar tekrar..
az evel gördüm bir arkadaşta kendi motorunda sık dolduğunu ifade etmiş..
Bu hortum dikkat çekecek kadar sık doluyorsa eğer sorun olduğuna işaret eder.
hortumun alt tapasını açtığınızda akan sıvı karışımı eğer benzin kokuyorsa veya karışmışsa emme süpapları süpap yatakları ve valfleri olması gereken aralıklarda değildir.
Sıvı eğer benzin değilde farklı bir kokusu varsa yine egsoz supapları süpap yatakları ve valfleri olması gereken aralıklarda değildir.
veya tüm bunlar doğru ise yine oluşan kokuya bağlı olarak ilgili süpaplar yerine alışmış değildir.hal böyle ise süpaplar kaçırıyor olabilir.
bu süpaplarda fabrikasyon hata olabilir..bu hatadan dolayı oluşan kaçak aralıklarından (hangi sübapa aitse kokuda ona göre olacaktır)
ilgili karışımlar daha sık şekilde söz konusu hortuma doğru ilerleyecektir.
Bunu en iyi test etme yöntemi sübap ayarı yapılıp hortumu gözlemektir.
şöyle ifade edeyim bu hortum sağlıklı çalışan, hergün işleyen bir motorda 6 ayda 1,5 veya 2 santim dolması normal olabilir.
Çünkü kaçak mutlaka olacaktır.buda tolerans dahilindedir ve normaldir.
Diğer taraftan motorun sağlığından emin olunduktan sonra bu hortumun tahliye tapası açık vaziyette olursa daha iyidir demiştim.
çünkü kapak içinde oluşan kaçak gazların basıncını anında defetmek mümkün olacaktır..
yine diğer taraftan bu gazların havaya karışması istenmediği için üreticiler buraya bir tapa koymak zorundadır..
karar size kalmıştır..
Son düzenleme: