sevgili arkadaşımız ayna639 yeni çıkarılan inç lik sentil ilemi yoksa eski sistem sentil ilemi ayar yaptırdınız bunuda bizimle paylaşırsanız memnun oluruz...Kara murat benimmmmm. Şaka şaka evet arkadaşım benim motorumun ayarlarını seninde bahsettiğin gibi 0,07 emme 0,09 eksoz olarak ayarlattım ve 9 nisandan bu yana hiç sorunsuz biniyorum. Bir kez ben ustamdan bu ayarları normal ayarlara çekmesini istediğimde burada bahsedilen bütün sorunlar üst üste gelince hemen gidip yine aynı ayarları yani yukarıda seninde bahsettiğin ayarları yaptırdım. Hiç bir sorun yok, Hiç bir tuhaf ses yok, üstelik çekişi gidişi canavar. Ben çok memnunum kim ne derse desin ben böyle kullanmaya devam edeceğim. Namıssız yakıyor ama öyle böyle değil gidiyor. Tavsiye ederim arkadaşlar bir kez deneyin memnun kalacaksınız. Stop etme kesinlikle ortadan kalkıyor da performans artışı da cabası.
Selamlar...
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:43 ----------
Sayın Coorai debriyaj balatası derken baskı balata yani komple setmi değiştiniz , sadece balata değişimi ise bu fiyat çok çok anormal bir fiyat taş çatlasın 50 yada 60 tl gibi bir rakam olması lazım sadece balatanın ???Merhabalar,
Derdimi kısaca özet geçeyim. 2 ay önce vitesler rahat ayırmıyor diye (servis balatan bitmiş dedi) UMA'dan debriyaj balatası istedim. 1 ay önce balata geldi diye ödeme yaptım 1 hafta önce hala balata yok diye gönderemedikleri için madem balata yok 19" ön jant gönderin aynı fiyat dedim. 1 hafta sonrasında jant geldi.
Şuan Anlas Capra modelleri paylaşılıyor ve güzel lastik diye yorumlar aldım bunun hakkında. Şimdi elimde 215 lira değerinde sıfır 19" Rx3i Evo jant'ı var ve ben 18 jant için Anlas almayı düşünüyorum. UMA'nın beni 2 ay debriyaj balatası ile oyalayıp jantı göndermesiyle havadan 230 liram çöp oldu diyebilirim.
Bu durumda ne yapmalıyım abiler/arkadaşlar ? 19 için ucuz ve sağlam lastik önerileriniz var mıdır ? arkaya 15" Anlas Capra taksam öne ne takabilirim ? Aklımda deli sorular...
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:47 ----------
Sevgili dostlar,
sanırım hepimizin motorlarında debriyaj ile sorunumuz olabilir yada vites geçişlerimiz sanırım biraz kemikli, bunun için adını anımsayamadığım buradaysa özür dilerim kendisinden ismini hatırlayamadığımdan dolayı, bana söylediği 15w50 yağ kullan. Bence doğru neden ?
ben bakım yaptıktan sonra motorumun vites geçişleri gayet başarılı , fakat 1000/1500 km den sonra yağ özelliğinden kaybolmaya başlayınca bu sorun yani kemşkleşme yine tekrar ediyor, Değerli arkadaşımızın söylediği gibi 15w50 biraz daha kalın olduğundan dolayı yağ incelmesi 1500 lerde değilde belkide 2500 lerde başlayacak , bu durumda bizler 2000km bir bakım yaptığımızdan dolayı bir kaybımız olmayacak , bu bakımım da 15w50 kullanacağım ve sonucun dan sizleride haberdar edeceğim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:53 ----------
300 tl kitlediler...
Evet abilerim merhaba, dün servise gittim 14 000 bakımı için. Zincir ve bujinin kontrol edilip gerekiyorsa değiştirmesini söyledim ve gittim. Akşam motoru almaya gittim; buji NGK, zincir SFR, yağ ise shell yarı sentetik 10 40 ile değiştirilmiş. Motoru da parlatmış. fiyatı sordum 300 tl dedi istemsizce bir sırıtma belirdi yüzümdesizce 300 tl çok mu abartı, yoksa normal mi? o na göre bugün parasını vermeye gittiğimde yollarımızı ayırmamız gerektiğini söyleyeceğim.
Ayrıca bu vites olayı bende de var. 1 de durduğum zaman boşa alıncaya kadar canım çıkıyor. Debriyaj ayarlarıyla oynamak fayda etmiyor. Başka evolara biniyorum onlarda bu durum yok. 10 senelik motorcuyum, ama bu ilk vitesli motorum, onun için debriyajın işini bitirmiş olabilirim.
Diğer bir durum da 2 seferdir sabahları akü boşalmış oluyor ve motor çalışmıyor. Ya akü öldü, yada yeni taktığım çakmaklık-usb aküyü bitiriyor. Akü tavsiye eder misiniz?
Yeni taktığım ANLAS lastik hakkında yorum bekleyen abilerim vardı; lastik çok güzel, desenini çok sevdim, yol tutuş harika, fiyat uygun. fakaaattt; bu lastik, iç lastik olmayacak (dubleks) şekilde tasarlandığı için, içerisinde sivri ve pütürlü yerler var. Bu yerler iç lastiği aşındırabilir hatta delebilir ve benim de şu an lastiğin havası azalıyor. diğer bir sıkıntı da biraz ince gözüküyor.
Halen ön lastik arıyorum, capra ön lastik tabanı 90 mm olduğu için takmıyorum. 2 lastikteki farkı kıyaslamanız için resim ekliyorum. ( zincirim şekil önümden çekil )
benim motor neden yüksek??? stop ve yan çantalardan bi karşılaştırın lütfen. Zemin düz.
http://i.hizliresim.com/rEy4vV.jpg
http://i.hizliresim.com/7AQJZP.jpg
http://i.hizliresim.com/PQGdz6.jpg
http://i.hizliresim.com/gXbgRZ.jpg
Sevgili MANKU,
kendime göre fiyat belirleyecek olursam, taş çatlasın 120 tl yağ bakımı , 120 tl işçilikle birlikte zincir değişimi (zincirin kalite ise, 150 lik motora 80 tl ye zincir dağişmiştim)buji de ortalama 20 tl dersek ortalama fiyat 260 tl eder, tabi bu değer servis ten servise azazlırda artarda, Mesela ben yağ değişiminde 5100 serisi 10w40 motul kullanıyorum 1,5lt yağ değişimi ve işçilik dahil benden 50 tl alıyor servisim Allah Razı olsun kendisinden. benim servisimde bu işlemleri yaptırsaydım sanırım 150/200 tl arası fiyat öderdim. Sen istersen birazz pazarlık yap 250 tl ye anlaş.
Sevgiler...