Stop etme problemi genelde akuden kaynaklaniyor. kimisi akuyu iyi sarj etmedikleri icin veya bozuk aku denk gelmis demesine ragmen ben hala fabrika akulerinin cok dandik oldugu yonunde fikir sunuyorum. Ben bu problemi benzin almak icin durdugumda tekrar calistirmak icin marsa bastigimda gostergeler gidip geldi buna ragmen uzunla sislerde en ufak bir guc kaybi yokdu bu nasil olabilir diye dusunurken akunun akimi stabil sekilde aktaramadigini dusunmeye basladim. Sebebi ise vurdurarak calistirdiktan 2 dakika sonra giderken stop etmesinden bu neticeyi cikardim. Sonrasi biraz cimrilik yapip sarj edim bakim olcakmiya dondu sarj ettim 1 hafta boyunca sorunsuz kullandim. 1 hafta sonra is yerinde motosikletim tekrar mars basmadi bu zamana kadarda ara ara 2 den 1 yaptigimda stop etmelerimde oldu.
En sonunda semsiyeyi acmadan bir aku ihtiyaci belirdi unibot yuasa arasinda gidip geldim sonra vl marka aku aldim. 400 tl gorunce vlde karar kildim 200 tl idi kendileri. Herhalde 3 ayi gecmistir takali o gunden bu yana stop problemi yasamadim. Bu arada ben genelde yag olarak tercihim motuldu kullandimda 500 ve 1000 bakimini motul 2000 bakimini ipone koyduk ipone daha makinaya yaklastirmam. Castrol koyun ipone koydurmayin tavsiyemdir.
En sonunda semsiyeyi acmadan bir aku ihtiyaci belirdi unibot yuasa arasinda gidip geldim sonra vl marka aku aldim. 400 tl gorunce vlde karar kildim 200 tl idi kendileri. Herhalde 3 ayi gecmistir takali o gunden bu yana stop problemi yasamadim. Bu arada ben genelde yag olarak tercihim motuldu kullandimda 500 ve 1000 bakimini motul 2000 bakimini ipone koyduk ipone daha makinaya yaklastirmam. Castrol koyun ipone koydurmayin tavsiyemdir.