Kardeş keşke o kadar weki lastik almasaymışsın. Ön lastik tam 3 yıl arka ise 1 yıl rafta beklemiş. Benim rafta beklemiş metzeler ile ilgili ciddi çekincelerim var. Kendi tecrübem doğrultusunda tabi ki. Bmw'me metzelerin roadtech z6 modelini almıştım. Israrla söylememe rağmen, aman eski tarihli olmasın dememe rağmen anes motor 1 yıl rafta beklemiş lastik gönderdi. Zaten çok kilometre yapamıyorum. Daha lastik yepyeni dururken sertleşti ve değiştirmek zorunda kaldım. Haa yaklaşık 3 yıl kaldı motorumda ama metzeler gibi bir markanın bu kadar çabuk sertleşmesini rafta beklemiş olmasına bağladım. Geçen yıl michelin road4 gt alarak değiştim lastiklerimi. Artık (asla demiyorum ama) bir daha metzeler takmayı düşünmüyorum. RX3'üme ya michelin ya da mitas e08 takacağım inşallah. Ama sizi de anlıyorum çünkü 2015 model RX3 ler için fazla seçenek yok. Hayırlı olsun inşallah sizin lastiklerde aynı olumsuzluğu yaşamazsınız.
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:27 ----------
Formula X adlı patlak önleyiciyi ben de almak istiyorum. Issız bir yerde veya lastikcinin olmadığı bir yerde yolda kalmaktansa varsın 120den sonra balans yapsın diyorum ben. Zaten 90-100 aralığında sürüyorum. Eğer işe yarıyorsa, yolda bırakmıyorsa bence mesele yok. Çok sıkıntı olursa sadece şambriyel değişir.
Günaydın lastik konusu ile ilgili birşey söyleyemiyeceğim onu göreceğiz. Ancak adamlar depolama şartlarının uygun olduğunu söylüyor. Özellikle bunu bastıra bastıra söylüyorlar.
İkinci konu lastik tamir kiti ile lastiğin patlamasını engelleyen kimyasallar farklı şeyler. Tamir kiti uyguladığınız bir lastik üzerinde zaten 120 km/h gibi bir hıza çıkmamalısınız. Tamir kitindeki temel mantık lastikçiye ulaşmaktır. Ancak diğerinde bu böyle değil.
Son düzenleme: