Herkese merhabalar, 2018 yılında R25 motosikletim çalındığı için iki teker camiasından bir süredir uzaktayım. RX3İ Evo ile geri dönmeyi istiyorum fakat çekindiğim bazı konular var.
Yaklaşık 60-70 sayfa okudum fakat forumda gördüğüm en sohbeti yoğun başlık olduğu için hepsini okuyamadım malesefx
Okuduğum kadarıyla sabrı ve azmi için Kazım Tokmak beyi tebrik etmek istiyorum

Sorularım ise şunlar;
1) Stop etme sorunu gördüğüm kadarı ile sık rastlanıyor. Fakat bu problem 2016 modellerde kesin olarak çözüldü mü anlayamadım. Yani 2016 model bir RX3İ’ de bu sorunla karşılaşır mıyız?
2) Fazla yol yapan bir insanım. Yeri geldiğinde bir ayda 2.000 km.den yukarı çıkabiliyorum. Sizce bu kadar kullanıma bu motosiklet dayanabilir mi?
3) Tek başlık altında toplama adına stop etme dışında kronik sorunlar hakkında neler söyleyebilirsiniz?
4) iki motosiklet seçeneğim var; RX3i Evo ve SYM Wolf. Biri zevk alıcağıma emin olduğum, bakması dahi keyifli bir motor diğeri ise tabiki motosiklet olduğu için keyif alsam da daha standart bir binek araç. Sizlerin önerileri neler olurdu?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.
Merhabalar abicim.
Sym konusunda herhangi bir fikre sahip olmasamda Rx3 konusundaki fikirlerimi söyleyeyim.
Önce en büyük kafa karıştıran sorun olan stop etme sorunundan başlayalım.
Aslında Bursalı Ali abinin dediği gibi bunun 2015 veya 2016 sı yok.
Rx3 ün motoru ZS177 mm dediğimiz su soğutmalı tek silindir 4 valf bir motor.
Sadece RX3 için üretilmemiş. Benim denk geldiğim kadarıyla NC 250 (Karbüratörlü)motosiklet için de, Herkesin ingiliz sandığı Megelli 250R için de aynı motoru üretiyor Zongshen.
Stop etme sorununun bir çok sebebi olabiliyor. Ama en başlıcası subap ayarı ya da oksijen sensörü.
Bir motor üretiyorsunuz. Sadece karbüratörlü bir makinede kullanıyorsunuz (NC250) oksijen sensörü, beyin yazılımı, enjeksiyon vs vs gibi hiç bişey yok (Dolayısıyla sorun da yok) Subap ayarı bozulursa yapıp geçiyorsunuz (ki zaten 2-3 bin milde bir subap ayarı öneriyorlar)
Daha sonra Rx3 üretiyorlar. Enjeksiyon ve beyin takalım buna euro zımbırtısına uygun olsun falan diyorlar. İşe oksijen sensörü ve yazılım gibi bir sürü şey ekleniyor. Kalibrasyonu vs vs (Teferruat sorun demektir her zaman. Sileceklerimin yağmur sensörü bozulmuş diyen bir şahin sahibi göremezsiniz mesela ) O yüzden bu tür sorunlar çıkması normal karşılanıyor.
Motor dayanırmı konusuna gelince. Evet motor dayanır ama siz dayanırmısınız onu bilemiyorum. Neden ? : Etrafınızda aklı başında işten anlayan bir usta yoksa, ya da eliniz anahtar tutmuyorsa o zaman dayanamayabilirsiniz.
Çünkü herhangi bir ustaya 150 lik karbüratörlü çin malı bir motor götürürseniz her türlü tamir edebilir. Ama Rx3 ü gören bi geri çekiliyor. Hayvan gibi makina, her yereniden sensörler fışkırıyor. Enjeksiyon, beyin vs vs tüm ayarları çok hassas. Dur şurdan karbüratördeki vidayı iki tam tur çevireyim de hava ayarı yapılmış olsun diyebileceği bir yer yok. (Sonra sana ''ya yaparım aslında ama uğraşacak vaktim yok'' diyorlar) O yüzden etrafında bu motorun bakımını düzgün yapabilecek biri yoksa, ya da elin anahtar tutmuyorsa hiç girme abicim.
Görüntüye gelince : Bir kaç gün motora binmeyip de otoparka indiğimde motoru gördüğüm zaman ''Lan bunun sahibi ben miyim gerçekten'' diyorum kendi kendime. Gereksiz bi mutlu oluyorum koltuklarım kabarıyor böyle.
Velhasılı kelam, RX3 sahibi olmak mutluluk verici bir şey.
Ha şu da var. Bi crossrunner, tracer 700, nc750x alabilecek param olsa gözünün yaşına bakmaz satarım motoru.
Ama şu an sahip olduğumuz şeyin mutluluğunu yaşıyoruz.
Umarım bir an önce sen de markası modeli ne olursa olsun Demir atını alıp aramıza yeniden katılırsın abicim.
Cümleten tekerinize taş değmesin