hükümet bitti şimdi forumdakiler karışıyor kimin ne alacağına.
ne günlere kaldık.
karışıyor mu tavsiye mi veriyor ? ben kimsenin karışabileceğini sanmıyorum
hükümet bitti şimdi forumdakiler karışıyor kimin ne alacağına.
ne günlere kaldık.
karışıyor mu tavsiye mi veriyor ? ben kimsenin karışabileceğini sanmıyorum
Buna katılmıyorum. Bu benim 7. motorum, arada Honda ve Yamaha dışında iki Lifan, bir Zealsun, bir de Kymco cub kullandım. Kullandığım hiçbir motorda sorun yaşamadım. Lifan'lar ile 450 km uzun yol yaptım. Motoru doğru seçmesini bilirseniz ve adam gibi kullanırsanız, bakımları iyi yaparsanız sorun yaşamazsınız. Etliye sütlüye bulaşmam, yağın markasını düşünmem, iş bilmez ustayla mücadele edemem, kafamı yormam diyenler Japon alsınlar. Ben gidip serviste motorun başında beklerdim, istediğim yağı koydururdum, ustanın saçmalamasına izin vermezdim. Şimdi ise gidiyorum servise, hiç uğraşmıyorum. Bugün CFMoto, Lifan, Benelli alan biri yolda kalmaz. Bir iki kişi kaldıysa da ben onları suçlarım motoru değil. "İstisnalar kaideyi bozmaz" gibi havalı laflarımız vardır ama iş uygulamaya gelince iş "Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer"e döner. Bundan sonra ben de uğraşmak istemediğimden ikinci motor olmayacaksa Çin malı motosiklet almam (ikinciyi de özellikle düzgün Çinli alacağım) ancak almak isteyen arkadaşlar için iyi alternatifler de mevcut. Hayatta hiçbir şey yerinde saymıyor, hep ilerliyor. Çin motorları da bir on sene sonra Japonlar seviyesinde olacaklardır. 10 sene önce Çin malı telefon alır mısın diye sorsalar bir kişi alırım demezdi ama şimdi herkes Çin malı telefon kullanıyor.
Bir de Mondial diyip duruyoruz da, Mondial'in motorları 4 - 5 farklı Çin firması tarafından üretiliyorlar. Yani Mondial diye bir marka yok. Bunların bazıları iyi oluyor, bazıları ise çöp oluyor. Titreşim makinası KT 125'ler bile 2006 yılından beri yollarda geziyorlar. Scooter modellerinin %90'ı ise çoktan hurdalıktaki yerlerini aldılar. Doğru modeli seçerseniz sorun yaşamazsınız.
çok objektif bir yorum olmuş, bende 91 yılından beri motora biniyorum 4 adet çin malı motorum oldu ve ciddi anlamda tövbe ettim düşük bütçede motorsuz kalmaktan iyidir bir elin devamlı üstünde olur öyle böyle yürür ama bir mantığı vardır bütçen dardır ama 36.000 TL para nedir çin malı motordan bahsediyoruz 36.000 TL ye hiçte eski olmayan 2. el yüksek cc li japonda var avrupalıda var yorulmuşuda var temizide var japonun avrupalının parçası pahalı mı pahalı tamam ama parçanın ömrü uzun
Valla ben şöyle diyeyim, mümkün olsa da bir CFMoto 250NK ve rakiplerine sürücülerin gözünü kapayıp sürüş testi yaptırsak, 250 NK'nin Çin motoru olduğunu kimse anlayamaz. BN251 veya TNT 249-S'i anlayabilirler ama diğerini anlayamazlar ki o motor CFMoto'nun son geliştirdiği modeldir.
Tnt 249-S kullandınız mı hiç ?
Kullandıysanız Çinli olduğunu hissettiren yanlarını paylaşırmısınız?