Arkadaşlar cevap için teşekkürler...Sanırım kırmızı çizgiye çıkmaktan ziyade orada kalmak zararlı... Seko motor sağır olmaz derken; motor kullanımı olarak açılma süresi değişebilir, ve her motorda ne zaman olursa olsun açılabilir mi demek istiyorsun ?
Evet, aynen öyle demek istiyorum. Her motor zamanla açılır ancak bunu sıkıştırarak yaparsanız erken açmakla birlikte motorun ömrünü azaltırsınız. Şöyle düşünün, bozuk bir ahşap veya metal yüzeyi zımparalamak isterseniz ve bunu yavaşça alıştıra alıştıra yapmak yerine hızla zımparalamaya başlarsanız nasıl hissedersiniz ? Onun gibi birşey rodaj da...
Ancak diğer yandan çok düşük devirlerde gezilirse silindir içerisinde yağların birikmesi yüzünden bazı sıkıntılar olabildiğini ve motorun sağır kalması dedikleri şeyin sebebinin bu olduğunu okumuştum, bana mantıksız gelmedi. Düşük devir derken, 7500 dev/dak düşük bir devir değildir hatta rodaj için yüksektir. Düşük devir yüksek viteste 3 - 4 bin devir oluyor. Aslında deviri falan boşverin en güzel yöntem gaz kolunu fazla açmamaktır. Nitekim bazı Yamaha motosikletlerin kullanma kılavuzlarında ilk 500 km yarım gaz, 750 km sonrası 3/4 gazı geçmeyin diye yazar. Bu zaten bütün sürüş koşullarını (yokuş, rüzgar, artçı) kapsıyor. Ama yokuş aşağı yine de üst devirlere çıkmayın.