Mondial Drift debrijaj balatası değişimi

Arkadaşlar motorum 2013 model ve ilk vitesli motorumdu ilk aldığımda 2.vites ile kalktım şuan 33 bin civarında ve debriyaj kaçırmaya başladı bende değişimi yaparken bir kaç fotoğraf çekeyim dedim :)

İlk yağını boşaltıyoruz

Ve yan kapağı söküyoruz karşımıza debriyaj balatası yağ pompası zinciri vesayre çıkıyor

ustanın dediğine göre krank sonu ve sonrasında yağ pompasının zincir ve dişlisini çıkarıyoruz (balataları taktıktan sonra söktüklerimizi göstermek aklıma geldi bu toplarkenki foto :)

burada ilk balataları değiştirdik ama tata sorun çıktı tasın arkasındaki dişli tasa perçinli olduğu için boşluk yapmış ve yüksek devire sesi çıkaranda oymuş(eski konudakiller bilir) tasıda dğeiştirdik ama foto almayı unuttum burada geri toplamaya başladık yağ pompası zinciri ve dişliler takıldı driftin debriyaj 5 baskı 6 balataymış

Yamaha ybr balatası takıldı şuan hiçbir sorunumuz kalmadı herkesin tekeri düz bassın :)

Son düzenleme:
Hadi hayırlı olsun gözün aydın, nice güzel günlerde kullanmak dileğiyle.

yamaha ybr balatası takıldıysa debriyaj ve vites geçişleri rahatlamış olması lazım? ?

Arkadaşlar motorum 2013 model ve ilk vitesli motorumdu ilk aldığımda 2.vites ile kalktım şuan 33 bin civarında ve debriyaj kaçırmaya başladı bende değişimi yaparken bir kaç fotoğraf çekeyim dedim :)

İlk yağını boşaltıyoruz

[url]http://i.hizliresim.com/MP2979.jpg[/url]

Ve yan kapağı söküyoruz karşımıza debriyaj balatası yağ pompası zinciri vesayre çıkıyor

[url]http://i.hizliresim.com/XDN2O0.jpg[/url]

ustanın dediğine göre krank sonu ve sonrasında yağ pompasının zincir ve dişlisini çıkarıyoruz (balataları taktıktan sonra söktüklerimizi göstermek aklıma geldi bu toplarkenki foto :)

[url]http://i.hizliresim.com/mrpqQY.jpg[/url]

burada ilk balataları değiştirdik ama tata sorun çıktı tasın arkasındaki dişli tasa perçinli olduğu için boşluk yapmış ve yüksek devire sesi çıkaranda oymuş(eski konudakiller bilir) tasıda dğeiştirdik ama foto almayı unuttum burada geri toplamaya başladık yağ pompası zinciri ve dişliler takıldı driftin debriyaj 5 baskı 6 balataymış

[url]http://i.hizliresim.com/aypBPd.jpg[/url]

Yamaha ybr balatası takıldı şuan hiçbir sorunumuz kalmadı herkesin tekeri düz bassın :)

33.000km debriyaj balatası ve d.tası değişimi için çok az değil mi yaw??? Erken bitmiş kavrama!!!....

Dadaş çok teşekkür ederim :)

Fatih unak teşekkürler :)

ozgranl teşekkür edeim inşallah hepimiz :)

Almpoz pek bir fark hissetmedim vites geçişlerinde benim vitesler rahat değişiyor

dyavol dediğim gibi aldığımda 2 kişi ile 2 ile kalktım hep babamda kullandı oda 2 ile kalktı baya o yüzden erken istedi balata yı teşekkür ederim :)

Debraj balatası tasla birlikte 65 tl

subap ayarı 20 tl

castrol 10/50 25 tl

egzantrik gergisi 20 tl

ustalık 20 tl birde öğle yemeği :))

bu arada teşekkürler :)

Hadi hayırlı olsun. Bu arada o sesten kurtulduğun için sevindim. Benimde değiştirmem lazım 36000 oldu hala orjinal balatalar duruyor. Mesela 3ten 4. vitese atıp gaz verdiğim zaman balataların kaçırdığı çok iyi anlaşılıyor. Bu yaz başı iyi bir masraf var anlaşılan, daha makine açılıp şanzumandaki arızayı halledicez. Malum benim 3.vites dişlisi ömrünü doldurdu. İnş sen ciddi arızalarla karlılaşmassın.

çok teşekkür ederim bildiğim kadarıyla dişliler okadar pahalı değil dağılıp tüm şanzımanı halletmeden baktırın derim benim cuma kaçırmaya başladı debriyaj 2 kişi bayır yukarı 2 ile gazı verince ilk kaçırdı motor ani gaz aldı sonra çat die tutundu devir düştü bende egzantrik gergisini değiştircektim beraber olsun dedim hemde ses bundan dolayıymış :)

Bende geçen gün artçımla 3. viteste yokuş yukarı giderken dişliler sıyırdı ki şanzıman dağıldı sandım. Bende en kısa zamanda açtırıcam motoru, yoksa masraf büyüyebilir.

parça kırdıysa şanzımanın dişleri arasına gelirse büyük sıkıntı yapar kullaanmayın bence öyle

bunlarda çıkan balatalar eller için kusura bakmayın batık :)

Kırık olsaydı şimdiye kadar çoktan dağılırdı. Yaklaşık 10000 kmden beri böyle. Ama o sesi duyduktan sonra korkmaya başladım, artık 2. vitesten 3ü hiç kullanmadan 4.vitese atıyorum. Öbür viteslerde hiç bir sıkıntı yok. Ama 3.vites dişlileri sıyırdığından beri bir uğultu geliyor bütün viteslerde. 3.vites şangur şungur zaten onu söylemeye gerek yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar