Mondial Mondial 250 Mct Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

aramıza hoş geldin dostum. HUN u yani Mete'yi tanırım kötü birisi değildir. bana motora müşteri çıktığında olası problemleri söylediğini söylemişti. eğer bujilerin sağlamsa sorun ateşleme sisteminde olabilir. bildiğim kadarıyla bujiyi ateşleyen iki tane kondansatör gibi parça var bunlar sorunlu olabilir yüksek devirlerde deşarj olmakta geçikiyor olabilir. ya da en kötü ihtimalle sorun CDI beyin de olabilir. eğer motorun garantisi devam ediyorsa CDI garantiden değişmeli ve servis bu işlemi yapabilmeli. CDI beynin fabrika çıkış fiyatı kdv dahil 15,50 ytl civarı normalde servisler bunun üstüne kargo+işçilik ilave edip fiyat söylerler. fiyatı bilgin olsun diye söyledim. çok fahiş bir fiyat verebilirler. servisler tutturabildiğine fiyat söylüyorlar. sen kendin ed sipariş edebilirsin bu parçaları. buraya bakıver
rampada hız düşmesesinin bir sebebi de HUN un makinasında standart arka dişli yoktur. normalde bizimkilerde 34 diş var onun makinasında 30-31 diş civarı dişli bulunmakta bu dişli torku düşürür son hızı arttırır.
tekrar hayırlı olsun

motti60 senin makinanın yakıt sarfiyatı ne durumda ?

sağlıcakla

mete kardeş sorun saklama yoluna gitmedi zaten biliyorum hatta kendiside şaşırdı bu soruna.bi kaç eksikliği vardı motorun bahsetti bana onlardan.
birlikte de bindik bu bahsettiğim sorun yoktu.
bu arada servis bana bi liste gösterdi
CDI beyni 38.50 YTL görünüyor.
aradaki fark fazla değil mi?

arkadaşlar 2005 model 14.000 km de ki macitimi satıyorum

habarınız olaaaa

http://www.motosiklet.net/forum/satmak-isteyenler/31214-mct-250-sahibinden.html

net bilgiler için tıklayınız pazarlık payı vardır

HUN kardeşimin motorunu çok iyi bilirim tertemizdir

ancak sorunun ne olduğunu tahmin etmek zor deel gibi 2 buji al değiştir bide karbüratörü temizlet yağ seviesini kontrol fazla yağ olmasın

bol şans

Son düzenleme:
bazi benzin vanatsından da yapabilir HUN un motorundaki sorun,,
mesela benim motor yedek depodayken yuksek devirde gitmeme izin vermiyor..
karbüratöre benzin yetiştiremiyor, benzin anahtarının değiştirmem lazım..

bende dün 5002 km ye geldim :D

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
benim motor 36 ytl full'le 310 km gidiyor ama karburatör ayarsız onedenle çok veya az olabilir bilemiyorum.(bu arada depo jinlun :wiinkk: )

MOTTI SENIN ALET 12 LITRE MI ALIYOR EGER OYLESE MOTORUN YAKISI 310 KM SEHIR ICI ICIN GAYET IDEAL BENIMKINI HIC ZORLAMADAN KULLANDIM FULL DEPO 320 KM GORDUM BAZEN TATLI SERT KULLANIYORUM O ZAMAN 270-280 ARASI DEGISIYOR
BU ARADA HUN HOSGELDIN KARDESIM
KM BU ARADA 8810 KM DEDI MASALLAH MACITIME :queen:

Selamlar..
Bir süredir forumlarda ciddi zaman harcıyorum. En sonunda bugün bu siteye üye oldum. Çıkan sorunları okudum, diğer markalarla karşılaştırdım, vs..
Fakat tecrübelerinizden yararlanmak adına, iki motor arasında seçim yapmanızı isteyeceğim:

1) Mondial 250MCT

2) Regal Raptor

Satış sonrası servis-yedek parça ve çıkan sorunları da göz önünde bulundurursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler..

Sevgili Dumanbey bulundugunuz konuma göre değişiyor bu servis olayı benim bulundugum yerdeki mondial servisi RR a göre daha iyi mondial servis konuasunda daha yaygın oldugunu zanediyorum.

regal raptor gerek sıvı sogutmalı olmasından dolayı mondialden biraz daha iyi ..
ama mondial ide hiç yabana atma.. motorun sınırlarını biliyosan ve bakımıını yaptırıyosan arkaana bakmadan binebilisin.

BU arada arkadaşlar cuma günü edirneden istanbul a aileminyanına gitmeyi düşünüyorum
hem ist da bi bakıma sokıcam motoruda
200km yolu kirli zincirle yapmamak için bugun zinciri temizlemek için söktüm üzerinde JAPAN yazısı gördüm

dsc00068ns4.jpg

Resmin üstüne tıklayın büyür..

acaba sadece benimkimi böyle hepsimi böyle kalitesi nedir?
zincirimi değiştirmeyi düşünüyorum da

o-ring olarak hesaplı ve ömürlü neyi tavsiye edersiniz??

Son düzenleme:
mete kardeş sorun saklama yoluna gitmedi zaten biliyorum hatta kendiside şaşırdı bu soruna.bi kaç eksikliği vardı motorun bahsetti bana onlardan.
birlikte de bindik bu bahsettiğim sorun yoktu.
bu arada servis bana bi liste gösterdi
CDI beyni 38.50 YTL görünüyor.
aradaki fark fazla değil mi?

selam aramıza hoşgeldin bende aynı sorun oldu aynı anlattığın gibi
servise gittim benzin filtresini değiştirdi sorun kalmadı para bile almadılar.
hemen bi servise git filtreyi değiştir.

bu arada 10200km'deyim bende

Son düzenleme:
motorla servise ilk girişim komikti
usta motora şöyle bi baktı inceledi sonra biz mondial servisiyiz kardeş dedi
:mrgreen:
mondial servisinin bile motoru mondiale benzetememesi hoşuma gitti.
harley mi sandı annamadım ki
:cherry:

benzin filtresi ile benzin musluğu ustanında bnmde aklıma gelmemişti
ki bnm motorun benzin musluğu kırık :)
biz cdi beyninden, bobinlerden falan şüphelenmiştik.

Son düzenleme:
exile zincirin üstünde ne yazdığı önemli değil bence kardeş. isterse nasa yazsın markanın menşei önemli artık birçok yamaha ürünlerinde de çin damgası var ama biz markaya güvenip alabiliyoruz. ben oringli kore malı bir zincir buldum 75 lira. ama şu an daha önemli sıkıntılarım var birincisi yakıt sarfiyatı bir hayli arttı bujilerden şüpheleniyorum şu an erzurumda olduğum için ilgilenemedim motorla gerçi 4100 km oldu bakımını yaptırırken aradan çıkartıcam onu da

sağlıcakla.

arkadaşlar arka dişliyi degiştirdim 31 diş taktık performans süper oldu vibrasyonda bayağı azaldı tavsiye ederim hekese

Selam

Ben yaklaşık 7500 km 31 diş ile kullandım .30 dişe düşürmeyi düşünüyorum.

usta kaç kilosun? böyle bir iş yapıcaksın? 100kg lik arkdlardan :cherry: 31 dişte fazla performans alamadıgını duydum?

bende 55 kg yum 32 ye düşürmeyi düşünüyorum da..

arkadaşlar şeytan dürttü arka dişliyi değiştiricem ybr ninki uyuyormuş herhal doğru mu? çok da düşürmicem 32 olarak düşünüyorum 4100 ü geçtik hala bakıma gidemedim makinamda ufak tefek sorunlar var bi de dün jikle kolunu kırıdm. 1 haftadır binmiyom ya öküz gibi asıldım kola o da teli bıraktı :) sağlıcakla.

usta kaç kilosun? böyle bir iş yapıcaksın? 100kg lik arkdlardan :cherry: 31 dişte fazla performans alamadıgını duydum?

bende 55 kg yum 32 ye düşürmeyi düşünüyorum da..

Kemikli 85 kiloyum.Artçımda bi o kadar.Performanstan kastın ne anlamadım.
Racing makina değil ki bu.Artçımla beraber 90-100 km hızla zorlanmadan istediğim yere gidiyorum.

Hemde daha düşük devirde ve daha az vibrasyonla.

Ha şimdi kalkışta hantallaştımı diyeceksin ama deminde söyledim racing makina değil bunlar.

Hem standart dişli ile 4. ve 5. vites arasında fark yokki.

Ayrıca ne kadar az devir, o kadar az vida kaybı,gevşeme, zırıltı , vs vs

Hoşçakal

yav ne geregı var dıslı degıstırmeye benım alet zaten 120 km dıyor ben zorlamadan kullanıyorum ortalama 80-90 bana yetıyor heryerede gırıp cıkıyor kerata:queen:ben 60 km yum yetıyor denıldıgı gıbı yarıs motoru degıl bunlar gezı motoru kendılerı :bounce:

bır de bu far ampulunden hıc memnun degıldım eskıden araba ampulu h4 takmıstım sonra sokup orjınale dondum baktım bı ıse yaramıyor olu gıbı yıne sokup araba ampulu 55/60w osram colormatık taktım ampul sadece 20 ytl tek fıyatı ama gayet canlı kısalar ıyıde uzaga atıyor uzunu bu far yapısı kaldırmıyor dagıtıyor zaten kendı ampulundede fazla ıs gormuyordu sıs lambaları gerektıgınde kullanıyorum kısayla beraber cap canlı oluyor heryer

sımdıde bır arkadasın yaptıgı gıbı muzık sıstemı yapacagım o 550 ytl ye mal etmıs ben kendım dızayn ettım ona benzer sadece hoparlor kablo vs zımbırtılar bıde kaplamaya bakalım yaklasık bana 40-50 felan olacak :queen:

yukarda 60 km yum yazmısım yanlıs olmus 60 kg mım olacaktı afedersınız:cherry:

Son düzenleme:
ya arkadaşlar arka çantaları söküp deri takmayı düşünüyom bide ön taraftan acayip zırıltılar geliyo acayip sinir bişi koruma demiri taktırdım bide o zırıltı yapmaya başladı ufff ya yinede seviyorum motorumu
cok tatlı yaw bana aksesuar konusunda yardımcı olurmusunuz istanbul anadolu yakasından

VALLA ANKARADA PLSAYDIN SANA YARDIMCI OLURDUM:pale:ON TARAFTAN DEDIGIN DISKTENMI MOTORDANMI CIZIRTILAR GELIYOR

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar