Mondial Mondial 250 Mct Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Arkadaşlar ,

Bende en yakın zamanda motorumu değiştirmeyi planlıyorum . Aday motorlar arasında 250 MCT de var. Merak ettiğim konuları yanıtlarsnınz sevinirim.

1) Kaç km üstünde titreşim yapmaya başlıyor ?
2) Max. kaç km/s hız yapabildiniz ?
3) Civataları sık sık sıkmak zorunda kalıyormusunuz ?
4) Servis kalitesi nasıl ?
5) Karşılaştığınız diğer sorunlar nelerdir ?

Şimdiden teşekürler. Kazasız sürüşler...

mystelee' Alıntı:
Yanlız size bir sorum var. Benim motor her viteste bazı hızlarda sanırım motordan gelen bi ses çıkarıyo. iki metal parçanın birbirine vurması gibi bi ses. Mesela 3. viteste 50 te çıkarıyo 55 e gelince geçiyo. 4. viteste 65 te çıkarıyo 70 te geçiyo. Neden olabilir ?

dostum bu konuda kesin bir çözüm var senin yaşadığın sorunun aynısnı yaşadım, sorunun çözümü burada, yazlnız ben silikon sıktığım dedim yerin (depo kapak kilidi) içine ince siyah lastik koyarak çözdüm..
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=8891&page=56

evet dostlar 250mct mi aldım, 2300 e anlaştık 2006 model 2500km de gayet temiz bir makina yakında resimleride koycam. motorun yagını ve bujilerini değiştirdim, uzerinde bosch vardı yerine NGK taktım zinciri çıkartıp temizledim tekrar yerine takarken ön dişlinin sallandığını gördüm(bulundugu yerde saga sola çok hafif payla oynuyor ama asla çıkmaz)ben yinede ön dişliyi değiştircem, debriyaj teli koptu kopacak yerine nasıl bir debriyaj teli önerirsiniz? nerden bulurum otobanda 110 yapabildim karbüratör ayarsız pazar gunu oldugu için bulent usta kapalıydı yaptıramadım hava filtresini temizledim grenajların altına conta koydum ses kesildi çok teşşekkurler motorun tork mukemmel :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motorun görüntüsü güzel :cat:

k@os' Alıntı:
dostum bu konuda kesin bir çözüm var senin yaşadığın sorunun aynısnı yaşadım, sorunun çözümü burada, yazlnız ben silikon sıktığım dedim yerin (depo kapak kilidi) içine ince siyah lastik koyarak çözdüm..

Çok sağolasın dostum, ben de iki gün önce anladım nerden çıktığını, yanlız benim motordaki ses kapağın içindeki bilyelerden gelmiyor kapağın kendisi sallanıyor, yolda giderken kapağı tuttuğumda ses kesiliyor. sanırım içindeki lastiklere ek yapmam gerekecek.

exile' Alıntı:
evet dostlar 250mct mi aldım, 2300 e anlaştık 2006 model 2500km de gayet temiz bir makina yakında resimleride koycam. motorun yagını ve bujilerini değiştirdim, uzerinde bosch vardı yerine NGK taktım zinciri çıkartıp temizledim tekrar yerine takarken ön dişlinin sallandığını gördüm(bulundugu yerde saga sola çok hafif payla oynuyor ama asla çıkmaz)ben yinede ön dişliyi değiştircem, debriyaj teli koptu kopacak yerine nasıl bir debriyaj teli önerirsiniz? nerden bulurum otobanda 110 yapabildim karbüratör ayarsız pazar gunu oldugu için bulent usta kapalıydı yaptıramadım hava filtresini temizledim grenajların altına conta koydum ses kesildi çok teşşekkurler motorun tork mukemmel :)
::sos:: ::gazete::

Valla kardeş benim canavar 4000 de ama hiç deriyaj teli değiştirmedim. Bi araştırayım bakıyım .

eyvallah sagolasin choper777 kafam allak bullak oldu ya. ön dişli garanti kapsamına girmiyormuş garanti şartlarında motorun tum parçaları garanti kapsamındadır diyor. debriyaj teli 10ytl miş, 10ytl sorun değil veriride yerli malı 3-5 gun sonra oda kopacak.. yedek parça fiyat listesini aradım topic te bulamadım:(

bide yan kapaktaki mct 250 yazısını nasıl sökeriz iz kalamaması için bi mct de görmüştüm orası girinti duruyodu.?

şimdiden çok teşşekkurler..

Kardeş yazıları tırnağınla hafifçe kaldırarak çıkarabilirsin. Ben öyle söktüm. Merak etme hiç iz kalmıyor.

red

hayırlı olsun exıle güle güle kullan ... evet yazılar cok kolay cıkıyor iz kalmıyor:)

exile' Alıntı:

Dostum, güle güle kullan mutlu ve sağlıklı günlerde..kazadan beladan uzak...

eyvallah dostlar sagolun debriyaj teli ok. bi karbüratör le arka fren ayarı kaldı, çift karbüratör oldugu için bir biriyle eş zamanlı çalıştıgından ayarlaması biras uzun olacagından hafta sonu sakin kafayla yapıcaz ustamla. İki tekeriniz düz bassın...

exile' Alıntı:
eyvallah sagolasin choper777 kafam allak bullak oldu ya. ön dişli garanti kapsamına girmiyormuş garanti şartlarında motorun tum parçaları garanti kapsamındadır diyor. debriyaj teli 10ytl miş, 10ytl sorun değil veriride yerli malı 3-5 gun sonra oda kopacak.. yedek parça fiyat listesini aradım topic te bulamadım:
ben debriyaj telini karaköyden aldım tek tarafı kurşunlu ve kalın hemde 1ytl

kozmiktohum' Alıntı:
ben debriyaj telini karaköyden aldım tek tarafı kurşunlu ve kalın hemde 1ytl

soruma dün cevap bulamayınca avcılar/ yucel moto ya yerli malı bir debriyaj teline 10 YTL bayıldık..

bu zincir çok tıkırdıyor ne yapacağımı şaşırdım. muhafazaya vurup duruyor. ben sıkıyorum o inatla yine gevşiyor ve o tık tık tık beni çıldırtıyor. önerisi olan varmı. veya bi çözüm bulan?

benkaan' Alıntı:
bu zincir çok tıkırdıyor ne yapacağımı şaşırdım. muhafazaya vurup duruyor. ben sıkıyorum o inatla yine gevşiyor ve o tık tık tık beni çıldırtıyor. önerisi olan varmı. veya bi çözüm bulan?

Bende civataların gevşemesini önleyen bir madde var az bişey sürüyosun civataya sonrada sıkıyosun ve bidaha hayatta gevşemiyo istersen uygulayabilirz
bide civataya az bişey japon yapıştırıcısı sürerekte haledilebilir.japonu sür sonra civatayı sık

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar