Hayırlı olsun, iyi günlerde kullan.
Öncelikle iyi günler diliyorum herkese danışmak istediğim bi kaç konu var arkadaşlar
chopper tarzı motor düşünüyorum ilk maksadım yakıt şimdi diyeceksiniz 250 cc diyosun yakıt diyorsun diye boy 1,80 kilo 100 malum biraz büyük motor lazım çocukluktan beri hayalim 125 kt ama yakıtları kafa kafaya gibi geldi bana bütün motorların (çin malı) bütçeye uygun yani
sorularım şunlar
1:2005 model mct var bi tanıdıkda görmedim çalışıyor çalışmıyor bilmiyorum kırmızı renkte 550 tlye verecek motoru satış falan sıkıntısı yok.Başka birisinde ise truva 250cc var gri renkte oda 300 tl istiyor motora onunda durumunu bilmiyorum baktırma olasılığım yok motorlara gel götüreyim desen kimse ilgilenmez motorculardan.Öncelikle hangisini önerirsiniz ?
2 :Şimdi diyorumki ben bunlardan birini alsam en kötü ihtimal maksimum ne kadar masraf gerektirir lastikte dahil buna belki çıkmada olabilirde duruma göre .
Arkadaşlar gerçekten boş konuşmak için yazmadım sataşmasın kimse sadece bilgisiz bir şekilde sizlerden yorum bekliyorum kafam karıştı dışarıdan ne olduğunu bilmediğim motorlarda 1800-2000 tl civarında başlıyor.
Selam,
İyi niyetinizden şüphemiz yok, bilgi için yazıyorum.
2.Truva dediğiniz motoru bilmem.
1. Mct 250 için se o fiyata sadece silindir, piston grubunu dahi alamazsınız, kandırılabilirsiniz dikkat.
Bende 2005 model mct var, geçen sayfalarda yaptığım bakımları yazdım, bunların tutarı dahi 500 TL civarı.
Chopper aşkınızı anlıyorum, ancak konuya biraz da somut bakmak lazım, hele de internet sitelerinde temiz ve düşük kilometreli MCT'Ler
ortalama 3250 - 4000 TL arası gidiyorsa, sakın aldanmayın derim.
Tamircilerin bakmaması söz konusu değil, yeterki usta bulun. Piyasadakilerin çoğu kendini usta sanıyor, hiçbir teknik bilgiye dayanmadan kafalarına göre sağlam parçaları değiştiriyor, yada uygun olmayan aksiyonlar alıyorlar, bizzat gördüm ve yaşadım.
Forum sitesinde Beycivan arkadaşımız çok güzel ifade etmiş, kendi motorunuzun servisi kendiniz olmalısınız. ( Yeni başlayan biri olduğunuz için sözüm size değil cang00, ileride böyle olmalı.)
Bence, önce hangi marka, model motor size uygun onu tespit edin. Sonrasında gerekiyorsa biraz daha geç sahip olun nacizane önerim bu.
Yoksa problemli motor ile bir de iş bilmezin eline düşerseniz, vay halinize.
Selamlar
winged skull merhabalar,
30 veya 31 dişli arıyorum. Nereyi arasam yok diyor. 31 buldum İzmir'de, orası da başka şehire gönderemiyoruz diyor. Sen nereden buldun 30 dişliyi? Sana ücretini göndersem, bana yardımcı olabilir misin bu konuda?
@winged skull
Abi merhabalar. Şu an kullandığım karbüratör 200 cc'lik. Karbüratörden çift silindire emişi yapan uygun manifoldlar hazırda satılıyor zaten, derme çatma olmadığı için eşit dağılımda da bir sıkıntı olacağını pek düşünmüyorum. Çift karbüratör, özellikle bizim çin mali motorlarda baya meşakkatli ve uğraştırıyor. Bakalım bi 2-3 bin km kullanayım, çift karbüratörüm de duruyor zaten bana sıkıntı yaratacak bir durum çıkarsa tekrar çift karbüratöre geçebilirim.
Benim motorda da önceki sahibi logoları sökmüş ama orada vernik katının izi kalmış. Sen nasıl çözdün abi oradaki vernik izini bana yol gösterebilir misin? Kat izinin olduğu yeri çok ince zımpara ile zımparalayıp, oraya tekrar aynı tip vernik atılırsa o izin kalkacağı söyleniyor ama denemedim. Sen ne yaptın?
Bir de 100 km'deki yakıt tüketimin nedir abi merak ediyorum? Ben 3.80 yakıyorum ama 100 km'nin 50 km'si felan iki kişi biniyoruz.
Bir de bana kullanıyorsan facebook hesabını yazabilir misin veya cep telefonunu? Gördüğün gibi konu pek aktif değil, acil durumlarda bilgi alabileceğim birileri olsun istiyorum senin için de uygunsa, ben maalesef çok da bilgili değilim![]()
Ben sana özel mesaj ile bilgilerimi yazıyorum. Görüşmek üzere.
Vernik kalıntıları duruyor, bahsedilen yöntem ile kaldırılabilir, bence çokta gerek yok.
İlgili yerlere isim ve kan grubumu yazdık daha sade duruyor.
İsim ve kan grubu işi mantıklı olmuş abi, ben de düşünebilirim oraya öyle bişeyler. Ama yıkama sırasında felan çıkmıyor mu yazı?
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:33 ----------
Bir de yakıt tüketimini merak etmiştim abi, onunla ilgili bilgi vermemişsin.
Herkese iyi akşamlar mct'nin subap ayarını yapmam için motor kapağını sökmem gerekiyor fakat üstten 2 vida söktüm kapak kımıldamadı bile başka vidalar mı var yoksa contalar mı erimiş zorlamakta istemiyorum bi tarafı kırılır çatlar diye, bileniniz var mı resimle işaretleyip atabilirmi buraya
Merhabalar yaklaşık bir hafta önce MCT sahibi oldum öncelikle bu forumu açan arkadaşa daha sonrada sizlere tesekkurlerini sunarim gerçekten beni çok bilgilendirdiniz.
Motosikletin 16.000de lakin gicir gicirchic bi sorunu yok ama ben yinede guvenemeyip zincirini balatami jant tellerini değiştirdim.
Üstadlarim size bi sorum olucak benim canavarın üstünde orijinal arka dişlisi var ben onu 30 disliye düşürmek istiyorum. Ne gibi kaybim ne gibi kazanclarin olur onerirmisiniz şimdiden tesekkurler.![]()