Cevap için teşekkürler. Benzin deposu sağ ön kapağı olarak mı geçiyor bu parça? eğer oysa dediğiniz gibi 30-40 TL civarında.
http://www.kalyoncumotor.com/image/cache/data/EN17.02X01.290[1]-500x500-500x500.jpgselamun aleykum.. bende 250 mct var..karburatorunu temizlemek amacıyla sokmustum fakat boruları karıstırdım. ustteki resimde iki karburator arasından gelen kısa boru nedir acaba ?? oburleri tahliye olması lazım ama o boruyu bi turlu bulamadım.. cevap verirseniz sevinirm![]()
arkadaslar motorun az yakması icin karburator hava ayarını 2.5 turdan 1.5 a dusurdum. szce yakıtta farkedermi? 1 ltre benzin koydum 10 km yol yaptım sonra btti benzin.ama yaglıydı ..
http://www.kalyoncumotor.com/image/cache/data/EN17.02X01.290[1]-500x500-500x500.jpgselamun aleykum.. bende 250 mct var..karburatorunu temizlemek amacıyla sokmustum fakat boruları karıstırdım. ustteki resimde iki karburator arasından gelen kısa boru nedir acaba ?? oburleri tahliye olması lazım ama o boruyu bi turlu bulamadım.. cevap verirseniz sevinirm![]()
Arkadaşlar Merhaba,
Bu sabah ön cantımda ki atıklığı iyi bir akort ile hallettirdim. Şuan motoru sürmekten zevk alıyorum.
Ve, bugün ilk uzun yoluma çıktım. Yaklaşık 130 km kesintisiz ve şehirler arası olmak üzere toplam 174 km yol yaptım.
Arka dişliyi 30 T yapmam çok isabetli olmuş, 4 ve 5. Vites ayrımı çok daha iyi buna rağmen yüksek devirlerde biraz titreme oluyor.
Bugün bir motorcu ile daha görüştüm, ani ivmelenmede ki kesikliğin beyin (cdi)'dan kaynaklanabileceğini söyledi,banada mantıklı geliyor.
125 150 cc lere gore iki kati kadar yakar elinin biraz anahtar tutmasi gerekir. Karbüratör ayarina dikkat etmelisin. Yani araç olarak binersen hic tavsiye etmem ama yok motordan zeyk almak istiyorum diyorsan doğru adrestesin. Mct bin sürüş rahatligi diğer chopper modellerinde bulamazsin. Ben motorun üstünde*uyuklaya uyuklaya sabahlara kadar çok gezdim bikmak nedir bilmezsin. Sadece uzun yolda yuksek devirlerde kullanirsan yani 1 2 saat 90 100 arazi kullanirsan motordan indiğinde 15 dak. kıçını hissetmiyorsun o kadar. 60 70 80 gidersen sorun yok tabi bakimli motor için geçerli bunlar. Ve son olarak alacaksan 2 liralik motora 1 lira fazla ver temizini al. Grenajlara sahip çik.Merhabalar, Mondial MCT 250 Modelinin Artılarını ve Eksilerini Söyleyebilirmisiniz Acaba ? Hayırlı Akşamlar.
125 150 cc lere gore iki kati kadar yakar elinin biraz anahtar tutmasi gerekir. Karbüratör ayarina dikkat etmelisin. Yani araç olarak binersen hic tavsiye etmem ama yok motordan zeyk almak istiyorum diyorsan doğru adrestesin. Mct bin sürüş rahatligi diğer chopper modellerinde bulamazsin. Ben motorun üstünde*uyuklaya uyuklaya sabahlara kadar çok gezdim bikmak nedir bilmezsin. Sadece uzun yolda yuksek devirlerde kullanirsan yani 1 2 saat 90 100 arazi kullanirsan motordan indiğinde 15 dak. kıçını hissetmiyorsun o kadar. 60 70 80 gidersen sorun yok tabi bakimli motor için geçerli bunlar. Ve son olarak alacaksan 2 liralik motora 1 lira fazla ver temizini al. Grenajlara sahip çik.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:22 ----------
Şimdi 125 mh drift e biniyorum mct sen sonra carsidan eve 5 km ilk yol izdirab oluyor. İki büklüm yeni araba kullanmayi öğrenen bayan şşoförler gibi bakiyorum yola neoblan otobüsten inip recep ivedigin arabasına bilmek gibi
Cevabınız İçin Teşekkürler, Elim Anahtar Tutuyor Şükür Ufak Tefek İşleri Yaparım - Yapmaktan'da Zevk Alırım ( Zaten Otomotiv Elektro Mekaniği Teknisyeni - Tekniker Adayıyım ). Aklıma En Çok Takılan Soru Bu Motor İle Uzun Yolda Sabit 100 Km İle Gidebilirmiyim ? Paradan Kaçmayıp Bulabildiğim En Temizini Almaya Çalışacağım.
Bende Ya Mondial Drift Alacağım Yada MCT 250 İkisi Farklı Sınıflar Olsa'da ve Ben Ne Kadar SS Sever Birisi Olsam'da Bu Bütçe İle 250 CC Çift Silindir Beni Cezbediyor.
MCT Aklıma Epey Yattı Ama Sıkıntım Yakıt ? Benzin 5.05 Sanıyorum Kilometrede 20 Kuruş Felan Yakar Bu MCT'ler Yani Tahmini 100 Km'de 4 - 4.5 Litre Felan ( Şehir İçi ).
Fatih hocam cevabın için teşekkür ederim. En yakın zamanda motorun yakın çekim fotoğraflarını, rahatsız olduğum kısımların fotoğraflarını göndereceğim. BERNER'in pası buza çeviren bir ürünü varmış, paslanmış yerler için onu da deneyeceğim. Motosiklet camiasında yeni olduğum için iyi usta, kötü usta kimdir henüz tanımıyorum. Kim ehil kim değil bilemiyorum. Bir süre biraz şansa kalmış işim. İlk gittiğim ustadan hem fiyat hem işçilik olarak memnun kaldığım için yine aynı yere gitmeyi düşünüyorum. Umarım bu konuda da el becerisi vardır çünkü okuduğum kadarıyla jant teli çok çok önemli bi konu.
Hocam senin yazılarını zaten özenle takip ediyorum. Hatta sana "Özel Mesaj" dahi göndermiştim, gözünden kaçmış galiba. Maalesef Bursa'da değilim hocam. Mersin'deyimMerhaba,Bursa'da iseniz jant teli için kesin çözüm adresi (Esat Usta) önceki sayfada mevcut, bende motoru yeni aldım. Kronik tüm problemlerini ve çözümlerini son 2 sayfada paylaştım.
Bilgilerinize
Hocam senin yazılarını zaten özenle takip ediyorum. Hatta sana "Özel Mesaj" dahi göndermiştim, gözünden kaçmış galiba. Maalesef Bursa'da değilim hocam. Mersin'deyim
Geçen gün bir ustaya ilk genel bakımı için gittiğimi söylemiştim. Hazır orasına burasına bakılırken burada senden de okuduğum arka dişliyi 30T yapma konusunu sordum kendisine, ışıklardaki kalkışın baya etkilenir, atikliği kalmaz dedi. Biraz çekindim. Motorun ilk ivmelenmesinde gerçekten büyük düşüş yaşanıyor mu arka dişliyi 30 yaptığımızda?