bugun sabah motoru aldık cok sukur kazasız elasız geldım ortalama 30 km kadar kullandım dreksiyon cok yakın geldi bi ara one dogru egmem gerek yakıtını bılmıyorum hala km saati calısmıyor tel kopmus olabilir . bazı sorunları var zaten bilerek aldım . malzemelerin teminini ettikten sonra genel bi konu acıp tektek yazacagım foruma . o rd 350 motosıkletmıs evet fakat arastırdım hıc bılgı yok onun yerıne regalraptorun veya asyanın 350 lık chopperları var aynı olmazmıki acaba ?
Genel bir konu güzel olur bence de... Artık sıfır alacaklar kalmadığına göre 2. el alanlar yaşadığı sorunları ve çözümleri paylaşabilir. 500 küsur sayfa okumak hakkaten yorucu oluyor...

Bobin konusuna gelince; bence takacağın bobinin motoru 350 cc olursa bu işlem etkili olur. Neticede ateşleme kuvvetlenecektir. Ama bu işlemden sonra buji tırnak aralığını 0,9 mm ye genişlettiğini yazmıştı arkadaş. O da gerekli. Böylece çok kuvvetli bir ateşleme sağlanacaktır. Bunun ise uzun vadede motoru yoracağı aşikar. Yani sürekli soz gazlarda kullanmamak lazım bence. Zaten ikinci el, motor bu yükü kaldıramayabilir. Ben motoru alırken, yanında 4 tane bobin verdi satan arkadaş, ama ne bobini olduğunu bilmiyorum. Şu an için ateşlemem mükemmel gözüküyor. Km telini ve ya o aparatı değiştikten sonra son süratimi ölçebilirsem daha sağlıklı bir değerlendirme yapabilirim. Bir de mutlaka bujileri söküp durumlarını kontrol edeceğim. Ondan sonra ateşleme hakkında sağlıklı bir değerlendirme yapabilirim herhalde... Motorumla tanışma fasılları halen devam etmekte, ama şu ana kadarki performansı ile yüzde yüz memnunum ve keşke daha önce alsaymışım diyorum...

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:54 ----------
Teşekkürler. Elimde 10-40 yağ var. Normalde forumlarda 15-50w kullanın demişler. Vites geçişlerinde bariz bir sıkıntı vermez umarım.Teşekkürler
Kullanma klavuzu verilmiş diğer forumlarda daha önce ama link ölü. Elinde olan varsa gönderirse çok sevinirim.
Saygılar
Ben 10-40 yarı sentetik yağ koydum ve zincir kapağına değen vites kolunu az geriye alarak 2. vitesten bazen atmasını engelledim. Yağı eksik iken boşu bulmakta zorlanıyordum. Şu an vites geçişleri çok rahat, vitesten atma yapmıyor ve hararet düştü. Tek sorunum vites kolunu az geriye alınca pedal biraz aşağıda kaldı ve ayar kolunun vidası ters çalışıyor ayar tutmuyor. Yeni bir vites kolu alıp bu sorundan da kurtulacağım. Bu arada bir kriko alıp motorun yerle olan temasını kesmeyi düşünüyorum. Ön göbek rulmanlarında sorunum var ve nasıl değiştirebileceğimi bilemiyorum??? Ayrıca km teline hareket veren aparat da değişecek. Ön tekeri nasıl söküp takabilirim acaba??
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:16 ----------
Bu motorlarda ayrıca bir yağ koymuyorsun. Tek hazne ve 1,75 lt (Ön fork-oil ve fren hidroliği dışında). Şanzıman yağı 2 zamanlı Jawalarda var...