Selamlar,
Yaklaşık 2 aydır Mondial 250 MCT'ye biniyorum. İdeal bir başlangıç motoru kullanırken çok şey öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum. Ne ilginçtir ki eş dost komşu ve akrabalar motoru çok gösterişli buluyor ve 2000,-TL'ye aldığıma inanamıyor. Tamamen fiyat odaklı düşünüp almıştım şu ana kadar pişman olduğumu söyleyemem.
Elbette benim de bazı sıkıntılarım var motorla ilgili. Çalışır vaziyette iken vitesi boşa geçiremiyorum. Bazen '1.vitesle aragaz yaparak yarım metre ilerledikten sonra' bazen de '2.viteste durmaya yakın çok narin bir dokunuş sonrası' vitesi boşa alabiliyorum. Motor çalışmazken sorun olmuyor rahatça geçiyor. Başlarda çok uğraşıyordum boşa alabilmek için fakat artık pes etmiş durumdayım, uzun süreli trafik ışıkları gibi fazla bekleyeceğim durumlarda motoru durdurup boşa alıyorum. Uzun arayışlar sonucu tesadüfen bulduğum ustam bile kronik bir problem olduğunu, boşuna masraf olacağını ve takılmamam gerektiğini söyleyince çözüm aramaktan vazgeçtim. Bu arada motor ustalarının aşağılamalarına maruz kalmak çok can sıkıcı. (Artık birine çinliler öpsün seni dedim o derece sinirlendirdi beni. Belki biraz daha kabalaşmış olabilirim

) İşinin ehli, ilgili, bilgili, güler yüzlü, çözüm üreten ve özellikle motosiklet tamirinden fazla anlamıyorsanız (benim gibi) gereksiz masraflar çıkartmayacak usta bulmak gerçekten büyük şans. Bu sorun dışında göze batan bir sorunum yok.
250cc'lik bir motorun kullanım limitleri az çok bellidir fakat mct 250 bana göre biraz standartların altında kalıyor. Saatte 70km hıza kadar çok zevkli bir sürüş deneyimi yaşatırken 80'e yaklaşırken tat vermemeye başlıyor, 90'da titreşim inanılmaz artıyor motorun dengesi bozuluyor, 100'e gelindiğinde ise her motordan bir şeyler fırlayıp kopacak gibi korkutuyor. Haftasonu Ankara-MT grubuyla yaptığımız ve ilk defa katıldığım grup sürüşünde; gruba ayak uydurma çabalarken epey yoruldum. Titreşimden o kadar etkilendim ki dinlenme noktalarında bile sanki hala motor üzerinde gidiyormuçcasına karıncalanma vardı ayaklarımda. Kısa gezinti rotası ve keyifli bir gün geçirdiğim için çok ta dert etmedim ama uzun yolculuklarda kullanılabilecek bir motor değil kanı mca.
Son olarak tecrübeli arkadaşlarımdan küçük bir yardım isteyecem. Gri renkte sağ yan çanta kapağına ihtiyacım var. Satın aldığımda kapağın tek tırnağı kırıktı, yolda giderken kapak açılıyor ve ben ters taraftan inerken farkında olmadan açık olan kapağın diğer tırnağını da kırıyorum.
http://www.ugurmondialyp.com sitesine baklım fakat tek kapak olarak satılmıyor sadece kapak için de 65,22-TL'ye komple çanta almak içime sinmiyor. Sahibinden.com da birkaç 2.el yedek parça ilanı buldum fakat adamlar önce ellerinde bulunduğunu söyledi sonradan bir daha geridönüş yapmadı. Bildiğiniz, yönlendirebileceğiniz kişi veya firmalar var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
Tekerinize taş değmesin