Bir süredir foruma katılamıyorum arayan oluyor abi bişeymi oldu sorun mı var diye hayır bir sorun yok sadece motorumu burdan satıyorum diye duyurmuştum balıkesirden bir kArdeşimize verdik çocuk telaşesinden ötürüde araba aldım. Ben aynı zamanda da ramzey qm 250 de yazıyorum aslında ilk oraya başladığım için ve motorum ramzey olduğundan öbür tarafa hemen hemen her gün giriyordum. Sağolsun Uğur kardeşimiz istanbuldan beni hiç bırakmaz kendisine de selamlarımı iletiyorum. Şimdi bazı arkadaşlar motorun önü nasıl kalkar diye merak etmişler bir iki deneme yapmışlar hatta.Ben o hususta birşey yazmak istemiyorum ancak başarırlarsa videsonu izlemek isteriz hep beraber. Motorun yağ kalitesi konusunda markaların birbirinden farkı yok sadece fizibilite değerleri çok önemli. Yani soğuk ve sıcakta tahriş olma değerlerine bakın. Kış mevsimindeyiz havaların daha da soğuyacağı yönünde haberler duyuyoruz o nedenle yağını kendisi değiştiren arkadaşlar öyle yağlara çok para vermeyin 1,7 -1,8 arası 15-40 yada 20-40 koyarsanız yeterli olucaktır. Ustaların dükanlarında hemen kapı arkasında yağ standı olur hemen kakalamaya kalkarlar " abi on numara yağ koyalım sende görüceksin farkı " gibi numaralara kanmayın o yağ markalarından satış adedine bağlı indirim yada hediya kazanmaktalar nerdeyse çeşme suyunu bedava diye koyucaklar motora. Şimdilik hepinize iyi tatiller görüşmek üzere.
Hayırlı olsun kardeşim. kazasız belasız sürüşler dilerim. mct ye bakımlarını ihmal etmedikçe seni üzmez inşallah.
sana sormak istediğim bir konu var mct yi almadan önce tiger ı çok istiyordum ama uygun fiyata bulamadım. sen iki motoruda kullanmış biri olarak düşüncen ne olur ikisi hakkında...
Selamlar 250mct kullanıcıları sizlere bir sorum olacaktı. Mondialin sitesine girdiğimde bu modeli göremiyorum acaba üretimden kalktımı? kalkmadıysa ötv indirimli fiyatı ne kadar oldu bilen var mı? Birde kanuni sitesine girdiğimde orda da cruiser modelleri göremiyorum acaba bu modellerin üretimi kalktı mı çoğu firmada? tamda ötv indiriminder:
Herkese teşekkürler sevgili ikiteker dostları:cat:
mondialmi,tigermi dersen tiger daha iyi gibi ama onda daha fazla vibrasyon var mct ye göre.MCT benim boyuma daha uygun diğeri baya yüksek.Aslında çok farkları yok
slm arkadaşlar iki gündür bi sorunum var sigorta atıyordu grenaj kapağı ön tarafa giden kabloları kesiyormuş onları bantladım sorun kalmadı. bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşların kabloları kontrol etmesini tavsiye ederim
Gelelim sorunuma şimdi de sigorta kablolarında temassızlık var elimle oynayınca gelip gidiyor ve dünden beri marşa basıyorum tık tık ses geliyor. forumda baktım bu sorunu yaşayan bi arkadaş olmuş. bi arkadaş MARŞ RUBLESİ inde sorun olabilir demiş. iki tane girişi olan akünün yan tarafında kalan sigortanında kablosunun çıktığı parça nedir arkadaşlar.
tamir olur mu bu parça yoksa adını öğreneyim sipariş verecem.
bahsettiğim arıza için foto koydum arkadaşlar.yardımlarınızı bekliyorum.
bu parçanın adı ne acaba marşa bastığımda tık tık ses geliyor marş almıyor tamir olur mu yoksa ynisini sipariş edeyimmi.

merhaba tekrar vibrasyon sorun değil dersen takas edebilirsin,ama performans olarak hızda tiger üstün ama torkta MCT ayrıce bence mct nin sesi yeter.üzerine çok para verme derim ben.Tigeri yazın sürekli olarak 2 kişi 150 km yol yaptım gidiş dönüş 300 şiştiğini görmedim.hatta gittikçe açıldığı doğru.vibrasyon konusunda sana katılırım iki arkadaşımda kanuni seyhan 250 var ve gerçekten ciddi derecede titreşimi hissediyorsun özellikle artçı olan. her ikisinide kullanıyor olduğumdan diyebilirim mct de beni rahatsız edecek bir vibrasyon yok.
bi arkadaş takas teklifinde bulundu tiger ile o yüzden sordum boyası solmuş ve bakıma ihtiyacı olan bi tiger yalnız motor kısmı iyi. ikimizin motorlarda 13000 civarı üstüne para veririm dedi. tiger tip olarak çok hoşuma gidiyor düşünürüm aslında kafama takılan çok çok fazla sorun çıkarıyormu ve parçaları mct gibi rahatlıkla bulunuyormu. forumlarda yazmışlar yazları sıcakta şişme yapmıyor hatta sıcakta daha iyi açılıyor gibisinden bu konuda ne düşünürsün tekrar yorum istiyorum senden teşekkürler
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:47 ----------
Uploaded with ImageShack.us
alp yağın geç soğuması nasıl bir etki yapıyor? zararlımı yoksa iyi mi motor için ?
dişli konusunda da aldık ama takamya fırsat bulamadım daha ama tavsiyene uyarım uyardığın için teşekkürler
slm arkadaşlar iki gündür bi sorunum var sigorta atıyordu grenaj kapağı ön tarafa giden kabloları kesiyormuş onları bantladım sorun kalmadı. bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşların kabloları kontrol etmesini tavsiye ederim
Gelelim sorunuma şimdi de sigorta kablolarında temassızlık var elimle oynayınca gelip gidiyor ve dünden beri marşa basıyorum tık tık ses geliyor. forumda baktım bu sorunu yaşayan bi arkadaş olmuş. bi arkadaş MARŞ RUBLESİ inde sorun olabilir demiş. iki tane girişi olan akünün yan tarafında kalan sigortanında kablosunun çıktığı parça nedir arkadaşlar.
tamir olur mu bu parça yoksa adını öğreneyim sipariş verecem.
teşekkürlersiparişini vereyim gelsin bir kaç eksik olan parça var onlarıda alırım. kendim beceribilirsem takacam inşallah. kendin uğraşması kadar zevkli bişey yok
tavsiyeni dikkate alacam.
selam arkadaslar,
sahibinden.com'da soyle bir ilan gordum, motor bariz calinti. "buyuksehirdekilere satmiyorum, satisini vermiyorum" falan demis, fiyati da baya dusuk.
bu ilan icin ne yapilabilir, nereye yazilabilir?
icimizden birinin motoru da olabilirdi bu. bi ihtimal calinti olmasa bile, gene de duyurulmasi gerekir diye dusunuyorum. ilan su;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...5500-tl-ye-2008-model-dragstar-44364238/detay
selam arkadaslar,
sahibinden.com'da soyle bir ilan gordum, motor bariz calinti. "buyuksehirdekilere satmiyorum, satisini vermiyorum" falan demis, fiyati da baya dusuk.
bu ilan icin ne yapilabilir, nereye yazilabilir?
icimizden birinin motoru da olabilirdi bu. bi ihtimal calinti olmasa bile, gene de duyurulmasi gerekir diye dusunuyorum. ilan su;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...5500-tl-ye-2008-model-dragstar-44364238/detay
Ne oldu MCT ciler,hiç sesiniz çıkmıyor.Kimse yokmu![]()
arkadaşlar acil yardım bekliyorum.
motorun deposunda yazan mondial yazısının gri renkli kısmını çıkarttım ama depo üstünde yazının kalıntısı kaldı bunu nasıl yok edeceğim.wax çıkarıcı kullandım ama fayda etmedi. ne yapabilirim.