merhabalar, dün sabah istanbuldan sapancaya yola çıkmak üzere artçımla son hazırlıkları tamamladık sonra depoyu fulleyip yola çıktık (motor henüz 500 km.de). çamlıca gişelerden girdikten sonra ilk benzinlikte kahvaltı için durduk ve 10 dk sonra motoru çalıştırmaya geldiğimde elektrik devresinde sorun olmadığını fakat marş düğmesine bastığımda hiç bir ses olmadığını gördüm nasıl çalıştırayım derken istanbuldaki servisimi arayıp fikir aldıktan sonra, yan kapağı açtım ve marş rölesinin üzerindeki başları tornavida ile kısa devre (düz kontak:queen
yaparak çalıştırdım ve anladımki sorun sadece röledeydi :cherry: o şekilde izmite gidip oradaki şişman motor mondial servisine uğradım ve marş rölesini değiştirttim.. röle değişiyorken motor yan sehpada tabii yere birden yağ bıraktı (yarım çay bardağı kadar) motorun altından, keçedenmi neden diye düşünürken yağ seviyesine baktık ve gereğinden fazla yağ konmus sanırım son bakımda... usta, bu şekilde devam et birşey olmaz ancak yan sehpada çalıştırma motoru dedi eyw dedim yola çıktım ve sapancaya vardık. orada geceledikten sonra bu sabah saat 1 de yola koyulduk ve sorunsuzca (yağmur hariç :mrgreen
istanbula geldik.
90km/h hızın altına düşmedim hiç fakat depoyu fulledikten 200 km sonra yani istanbula dönerken benzin ışığı yandı:silent: umarım rodaj dönemi bittikden sonra bu fazla yakma olayı düzelecektir, ve son olarak istanbul-sapanca gidiş geliş (arada izmite servise gidiş fln) 300 km. yol yaptım, talihsiz röle arızasından başka hiçbir sorunum olmadı..
saygılar :rendeer:
90km/h hızın altına düşmedim hiç fakat depoyu fulledikten 200 km sonra yani istanbula dönerken benzin ışığı yandı:silent: umarım rodaj dönemi bittikden sonra bu fazla yakma olayı düzelecektir, ve son olarak istanbul-sapanca gidiş geliş (arada izmite servise gidiş fln) 300 km. yol yaptım, talihsiz röle arızasından başka hiçbir sorunum olmadı..
saygılar :rendeer:
Son düzenleme: