arkadaşlar forumda amortisör ayarlarıyla ilgili hiç bir şey bulamadım,ayarını maksimum noktaya getirmem lazım...bunun özel bir anahtarı var mı nasıl yaparız..uzun yolda rüzgar resmen ön tekeri sağlı sollu tokatlıyor..
Bildiğim kadarı ile sadece arka amortisör ayarlanıyor. Hatta ben geçen hafta "1" konumuna getirttim. Biraz şehir içi rahat kullanım olsun diye. "3" ayarlıydı öncesinde. Ama hiç bi fark hissedemedim o da ayrı bir konu.... "C" şeklinde bir anahtarı var. Onunla ayalnayıyor. 1 YUMUŞAK .. 4 SERT şeklinde.... Ön amortisör içinse bilgim yok....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 07:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 06:55 ----------
1. ben motosiklet kullanmayı bilmiyorum. bisiklet kullanırım ama motosiklet sadece bi sefer sürdüm o da bi scooter idi (iki sefer düşmeyi başardım onda da) Honda'nın kursuna gideceğim 10 gün kadar sonra. Sizce bu motosiklet ile başlamak uygun mudur?
Çok uygun. Düşük hacimli ve dengeli bir motor.
3. korumaya çok önem veriyorum, gerekirse motosiklete verilen paradan daha fazlasını bu iş için harcamak lazım bence. şu robocop benzeri bir koruma yeleği var kullanan oldu mu? onu mu almak lazım yoksa parça parça bel sırt dirsek vs vs mi almak lazım?
Chopper motorda robocop pek görsel olarak uygun olmaz ama sağlık dersen...
Parça olarak bellik, korumalı mont, korumalı pantolon, eldiven, kask, bot işini fazlasıyla görür derim ben.
4. benim chopper istememin sebebi, belimde fıtık olması. görebildiğim kadarı ile bi tek bu modellerde dik oturulabiliyor. tercihim doğru mu? ne dersiniz?
Dik oturma ancak ENDURO motorlarda olur. Bizimkilerde hafif kambur veya arkaya yaslanık durusun boyuna göre. ENDURO veya KROSS motorlarda DİK dururdun. Ama onlarda SERT motorlardır. (alabileceğin fiyat aralığı olarak ör:ramzey 200GY)
Umarım yardımcı olabilmişimdir...:bounce: