- Motosikleti
- Hero X-Pulse 200 4v
Royal Enfield dayanıklılık için üretilmiş bir motosiklet. Hatta 450 cc olanlarına 500k km ye kadar ömür verenler var. Aşırı yük ve stres altında çalışmıyor motorlar ve bu da ömrünü uzatıyor. J serisi (350cc) motorların (muhtemelen diğerlerinin de) krank vs parçaları olması gerektiğinden daha kalın dökülmüş. Motorların ağır olmasının bir nedeni bu. Diğer nedeni de classic ve bullet modellerinin hemen her yerinin metal olması. Genel olarak (himalayan harici) elektronik olarak zayıflar ama yurt dışında zaten özellikle bunları istemeyen, motosikletin hissiyatı ile arasına bir şeyler koymak istemeyen adamlar alıyor. ABD, BK ve Avustralya'da oldukça popüler aslında ve çok da satıyor. Hatta ABD menşeyli pek çok youtube kanalında Harley'i bitiren motosiklet vb konulu videolar var. İkisinin kulvarları farklı da olsa pek çok kullanıcı kullanımı kolay ve yalın motosiklet arayışında.
Ülkemizde bir türlü tam olarak oturamadı evet. 2025 başında çıkan sıfır satılan 2024 motorlara ek maliyet mevzuatı distribütörü çok zarar ettirdi. Emin olmasam da uzak doğu mallarına gelen ek vergi nedeniyle 350 cc ler kurtarmadığı için getirmiyor olabilirler.
Yaklaşık 7500 km'dir Classic 350 kullanıyorum. Yirmi yılı aşkın motosiklet kullanırım, bunların arasında 7-150 hp arası sahip olduğum modeller mevcut; bu motosiklette ayrı bir şey çekiyor beni kendine. Gaz açıyorsun, 20 hp 190 küsür kilo; gitmiyor ama öyle bir hissiyatı var ki varsın gitmesin. Başka şekilde tatmin ediyor. Bir aksilik olmaz da uzun süre motosiklete binebilirsem sanırım asla satmayacağım model bu olacak. O kadar kendine bağlıyor insanı. Ha viraj kovayalaycak, ivme ve sürat tadına varacak motosiklet de var ama niyeyse içimden hep ona binmek geliyor. Kütür kütür gidiyor, çok güzel
Ülkemizde bir türlü tam olarak oturamadı evet. 2025 başında çıkan sıfır satılan 2024 motorlara ek maliyet mevzuatı distribütörü çok zarar ettirdi. Emin olmasam da uzak doğu mallarına gelen ek vergi nedeniyle 350 cc ler kurtarmadığı için getirmiyor olabilirler.
Yaklaşık 7500 km'dir Classic 350 kullanıyorum. Yirmi yılı aşkın motosiklet kullanırım, bunların arasında 7-150 hp arası sahip olduğum modeller mevcut; bu motosiklette ayrı bir şey çekiyor beni kendine. Gaz açıyorsun, 20 hp 190 küsür kilo; gitmiyor ama öyle bir hissiyatı var ki varsın gitmesin. Başka şekilde tatmin ediyor. Bir aksilik olmaz da uzun süre motosiklete binebilirsem sanırım asla satmayacağım model bu olacak. O kadar kendine bağlıyor insanı. Ha viraj kovayalaycak, ivme ve sürat tadına varacak motosiklet de var ama niyeyse içimden hep ona binmek geliyor. Kütür kütür gidiyor, çok güzel