Merhaba arkadaşlar.
Yaklaşık 1 ay önce aldım mondial mct 250'mi ikinci el olarak ve 18000 kilometrede . Makine bana çok ideal bir fiyata geldi. Kaç liraya geldiği bende kalsın isterseniz. Daha önce kullananlar resmen öldüresiye kullanmış (anladığım kadarıyla ben 4. sahibiyim) aldığımda yağ kaçırıyordu. Ustaya götürdüm yaptırdık. Haftasına varmadan aküsü bitti akü yeniledim. Şimdi saat gibi maaşallah.
Bu esnada bu topiği baştan sona okudum. Roman gibi geldi yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Bu benim ilk motorum değil yaklaşık 15 yıl önce (bu esnada yaşım 39) Rus woskot (böyle yazılmıyordu sanırım) kullandım ardından MZ kullanmıştım. Ama bu motordan daha fazla zevk alıyorum. Hem dört zamanlı olmasından hem de chopper olmasından galiba.
Motorumu zorlamıyorum daha şehirler arası yola çıkmadım galiba çıkmam da çünkü arabam da var ama şehir içinde 60-70 km süratle gayet rahat kullanılıyor. Bu da bana yetiyor.
Forumlarda hala bu tür Çinli motorlar tartışılıyor yahu insaf edin en basit bilgisayar kullanıcısı bile fiyat-performans ilişkisi denilen bir olayı bilir. Bu motorların japonlarının en ucuzu (chopper den söz ediyorum) 7000-8000 tl den aşağı değil yahu bizim makinelerin ikinci eli 1500-1750 lira (bu esnada ben daha ucuza aldım) eee bir de yedek parçası ve işçiliğini koy. Ben bizim motor açısından Çinlilere yanaşmayın diyenlere gülüyorum ama ağzımla değil :queen:
Tamam ,bizim makineler Japonlar , İtalyanlar kadar iyi değil kabul , ama sen bu makineyi zorlamazsan gerekli bakımlarını zamanında yaparsan bu makineler çok rahat 250 000 - 300 000 kilometreleri görür ama zorlamamak kaydıyla. Yahu arkadaşlar inanın bu rakamları kafadan sallamıyorum. Önemli olan özen ve bakım bu kadar. Haa şu da var ufak tefek arıza yapacak mutlaka ama önemli olan arıza yapması değil o arızanın ucuz ve çabuk giderilmesidir. Bu yağ kaçırma olayı bir Honda'da bir Kawasaki'de olsun da sen bir tamire git bakalım kaç para yedek parça ücreti alıyorlar bir gör.
Valla ben motorumdan memnunum. Bana şunu diyen de çıkacak biliyorum "Seninle 6 ay sonra 'veya 6 yıl sonra görüşürüz." ben de diyorum ki "İnşallah burada olurum da görüşürüz." Kalın sağlıcakla.
İlk başta hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.Bende ilk aldığım zaman tereddütte kalmıştım ama tereddütte kalınıcak hiçbirşey yok motor gayet iyi ve parasına göre hakkını veren bir motor....
Dediğin şeylere katılıyorumm :cat::cat::cat::cat::cat: