Mondial Mondial 250 Mct Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

usta iyi iş yapıyo sağolsun benim canavarın yakıtı-çekişi gayet iyi maşallah.
Bi baktır istersen.

slm gençler ben de bi macit alıp aranıza katıldım
ilk izlenimlerim :eski bir "mobiletçi" ve "star103 ara gazcısı" olarak maciti çok beğendim görüntü şekil süper...
fiyatı : adamların elinde kalan sıfır 2006 modeli 2700/12 taksitle aldım ruhsat plaka 180 tuttu...
sorun : ilk vitesli motorum ama hemen alıştım diyeyim... sorun çalıştırırken zorlanmam ilk çalışırken bir türlü hemen almıyor motor...bugün servisine bıraktım sizce sorun nedir tavsiye bekliyorum
selamlar

Merhaba buna göre yaklaşık 4,5 lt/100km yakmışsınız. Fab.verileri 2,5 lt diyor..biraz fazla değil mi?
Yanlışın var. 100 kmde 3 ile 3,5 arası yakar standart kullanımda. Ben hep 5000-7000 d/d arası gittim yani dip gaz benim hesaplarıma göre de 4 lt yaktı görünüyor. Sence fazla mı? Bu arada benim yola çıktığım tarihte benzin biraz pahalıydı. 46 liraya fulleniyordu depo.

dün forumu taradım faydalı bilgiler buldum çalışmama sorununun %90 acemilikten kaynaklandığını zannediyorum okuduklarıma göre
bugün de motorsikletimi aldım servisten iyi gibi ama bakalım yarın sabah belli olacak???
açıklama yapanlara teşekkür ediyorum

istanbulda elemanın biri monereo 250 v motor satıodu baktım resimleri felan çok temiz makine yaa kaçırdık kaça vermiş makineyi dersiniz 1400 e çok paraya sıkışmış nasıl kaçırdık bea kelepirdi ha

Her işte bir hayır vardır. Sıkma canını. Motoru değişmeyi mi düşünüyosun?

Dur Şurası canlansın km telim koptu nekara çürük bu motor ya :mrgreen:
alt tarafı 17200 km deyim :cherry:

Bende pazar günü km telini koparttım. 3. kez geliyor başıma 28000 km deyim. birde debriyaj telim koptu. gene yağlamadık :) cumartesi günü sol kapağın aştındaki 2 keçeyide değiştirdim. akıntı kesildi. büyük krank keçem kaçırıyormuş. ama ben tedbir olsun diye diğerinide değiştirdim. birde motoru yıkatayım diyerek asrın hatasını yaptım. yıkamacının kullandığı malzeme sadece yağı kiri değil, kurşun deliği formundaki stickerları ve en önemlisi boyayı söktü. şimdi tekrardan boyamak zorunda kalacağım.

Barış şu kece değiştirme olayı yani tümü kaç saate ve masrafı ne oldu

1 saat ve 7 tlye maloldu. kapak contalarının yırtılmadan çıkarttığım için şansılydım. aynı contaları tekrar kullandım. Üstlerine sıvı conta çektim. Artık damlatma yok. Ancak yeni aldığım depoyu takozsız taktığım için vibrasyondan kulağın olduğu yerde yırtılma yapmış. hafif benzin damlatma var.

1 saat ve 7 tlye maloldu. kapak contalarının yırtılmadan çıkarttığım için şansılydım. aynı contaları tekrar kullandım. Üstlerine sıvı conta çektim. Artık damlatma yok. Ancak yeni aldığım depoyu takozsız taktığım için vibrasyondan kulağın olduğu yerde yırtılma yapmış. hafif benzin damlatma var.

senmi değiştirdin ustamı

Aynen öyle abi. Sadece aletlerini kullanıyoruz. Usta da memnun bundan vaktini almıyoruz çünkü :D. Cumartesi 12 saat boyunca motorcudaydım. ilk 1 saat keçeler için. gerisi depo ve elektrik aksamını elden geçirmekle geçti. Ama değdi. bide oto yıkamacıdaki hüsran olmayaydı.

Aynen öyle abi. Sadece aletlerini kullanıyoruz. Usta da memnun bundan vaktini almıyoruz çünkü :D. Cumartesi 12 saat boyunca motorcudaydım. ilk 1 saat keçeler için. gerisi depo ve elektrik aksamını elden geçirmekle geçti. Ama değdi. bide oto yıkamacıdaki hüsran olmayaydı.

İnsanın kedine nazarı çok değermiş :) Ondan olabilirmi :cherry:

aslında soğudum yaa ben bu mondialden arayış içersindeyim de benim keseye görede pek istediğim gibi bişi bulamıom gitmio kardeş bu makine yaa sıkıldım vala.

Aslında 250cc yerine 600 veya 1000 cc bir makine al
bu makine gezi için usul usul gitmek için sana şöyle bastımı gidecek bir makine lazım öyle anlıyorum :)

İnsanın kedine nazarı çok değermiş :) Ondan olabilirmi :cherry:

olabilir abi. çok sorup hayranlıkla bakan oldu o gün.

aslında soğudum yaa ben bu mondialden arayış içersindeyim de benim keseye görede pek istediğim gibi bişi bulamıom gitmio kardeş bu makine yaa sıkıldım vala.

nerye gitmesini istiyosun ben anlamıyorum ki. 250 cclik makina 19 bg. ne bekliyorsun 140 150 mi? 19 beygirlik makina. Velle benimki gidiyor istediğim yere. geçen akşamki partiden bi foto ekleyeceğim bakalım benim maciti bulabilecekmisiniz. Ben bulmakta zorlandım gece :)

Arkadaşlar mct 250 almak için bi arkadaşla görüştüm, sizlere de fikir danışmak istiyorum.

Model : 2007 (10. ay, yani garanti bitmemiş.)
Km : 2000km halen kullanıyor
Bütün bakımları ve muayenleri yapılmış, FAKAT bordrolar hiç yatırılmamış, arkadaşın böyle bişeyden haberi bile yok. fiyat olarak 1500TL diyor FAKAT bordroları ben ödersem.Önce 1600TL dedi borcu çıkınca böyle dedi.
Yani motor bana 1650TL ye gelecek
Üstüne satış ve ruhsat masrafları 300TL
Total = 1950TL olacak

Onun haricinde bi sorunu yok motorun, servisini götürüp baktırdım.
Kararsız kaldım ne dersiniz ???

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar