Bundan önceki sorumun cevabı için (dişli fiyatı) Arbetus'a teşekkürler.
Arkadaşlar bir sorum olacak Mondial 250 MCT aldım ama henüz plaka işlemleri tamamlanmadı. Ben yeni yeni vitesli motor sürüyorum ve ilk defa bu tip bir motor sürecem,alırken dikkat etmedim ama sanırım üzerinde vites göstergesi yokmuş bende daha yeni olduğum için bilmiyorum sizce bunun bana bir dezavantajı olurmu motorun kacıncı viteste olduğunu nereden bilecem kalkışlarda nasıl anlıyacam yardımcı olursanız sevinirim.
Bende aynen senin gibiyim samocan, daha önce vitesli deneyimim yok denecek kadar azdı. Arkadaşların söylediklerine ek olarak 1. vitesteyken boşa atmak için kalkar gibi yapıp vitesi
hafif yukarı çekiyorsun. İlk denemelerde olmayabilir ama zamanla alışıyorsun.
Vites konusundaysa motorla bir hafta kadar kullandıktan sonra motorunun dilinden anlamaya başlıyorsun
ANCAK!!!!
Zaten rodajda olduğun için fazla zorlamaman lazım ama yine de hatırlatayım, motora alışana kadar motorun sınırlarını zorlama, fazla yokuş çıkma.
Benim için trafikte seyrederken sorun olmuyor çünkü en yüksek hızım 40-50. Motorun düşük devrini dinlemeyi seviyorum ama 3 gün önce aynı motor, aynı model, aynı renk ve hatta hemen hemen aynı plakası olan kuzenimle bir dağ yolunda giderken yokuş yukarı ters eğimli bir U dönüşüne rastladık. Kuzenim yılların tecrübesi ve motoru iyi tanıması sonucunda son derece seri ve güzel bir açıyla virajı aldı, arkasına olan ben ise aynı açı ile daha düşük hızda virajı almak istedim ve vitesi 2deyken 1e attığımı sanırken 3teyken 2ye atmışım, motor yattı yana. köşedeki dikenler kolumu bayağı çizdi ve ayağımı motorun altından çekmeye çalışırken topuğumun üstünün derisi biraz yüzüldü. Ayrıca sağ çantada 3 tane 1.5-0.5cm civarı çizikler oldu :salut: Arka bagaj koruma demiri gerçekten hayatımı kurtardı diyebilirim. Elbette ekipmanım tam olsa hasarsız atlatırdım, ve bu ders oldu ehliyet sözlü sınavından önce ekipmanı tamamlayacağım.
Peki diyorsunuz kolun bacağın gitmiş naaptın motoru? Her gün, ayakkabı giyemediğim için terlikle aşağı inip tozunu alıyor, 5-10dk çalıştırıyor, temizliyor sevgi gösteriyorum.:cherry:
Geçtiğimiz hafta bir yakınım motosiklet aldığımı duyunca diğerlerinden çok farklı bir tepki gösterdi ve aynen şöyle dedi: "Yavaş yavaş git, motoru fazla bağırtma, gören küfretmesin, maşallah desin."
Arkadaşlar, gerçekten elimizin altındaki motoru iyi tanıyalım, gazı açtığımızda gürültüsü diğer motorlara oranla yüksek, onun için, çevreyi rahatsız etmemek, çevremizdeki motosiklet imajını kırmak ve kendi güvenliğimizi korumak için yavaş ve düşük devirde gidelim. Ekipmanımız tam olsun. İnanmayacaksınız kuzenimle yolda seyrederken aynı motor olmasına rağmen kısmen ekipmanım olduğu için (kask-eldiven), ona yol vermeyenler genelde bana yol veriyorlar. Yani deneyimli motorcu arkadaşların dediği gibi saygı görmek için saygı göster, sadece trafiktekilere değil kendine de.
Uzun olduysa kusura bakmayın. Yaradan dolayı evde oturmaktan sıkıldımda :mrgreen:
En kısa zamanda yollara dönmek dileği ile.
Kazasız sürüşler
Esen kalın