abi o dediğine bende katılıyorum ben siperlik camına conta işini daha ordan ses geldiğini duymadan yaptım . motoru almadan okuyordum burayı arkadaşın bulduğu contalı çözümü direk uyguladım cünkü ilk günler ilk motorum flana o heyecanla farklı şeyler odaklanıyorsunuz ve o ses kulağınıza gelmiyor ama zman geçtikçe tecrübe olunca fark ettim ki conta işine rağmen motor boşta direksiyon solda boşta gaz verince o ses fena geliyor ve contalı yerlerden dolayı olmuyor siperliği elimle sallıyorm gram oynama yok bağlantıda ama siperliğin monte olduğpu gosterge dış siyah plastiği şangır şangır oynuyor . dedğin yapıcam bakalım umarm olur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:01 ----------
sen tornada yapıcam dedin de mesele sadece somun değil ki benim plastiğiyle birlikte içine kaçtı adam soktum baktım ıcınde yoktu dedi yani benim o somunu tutan plastiğide bulma lazım. sen nasıl sabitledinki onları merak ettim foto yaprsan çok makbule geçer

:queen:
Kusura bakma ya daha foto yükleme işini sökemedim. Ve çok bir uğraşa gerek duymadım 502 gibi yapıştırıcı ile yapıştırdım ama akmasın diye altında bez tuttum boyaya falan gelirse yakar diye düşündüm o yüzden. Tamam iste tornada polyamid, kestamid, plastik tarzı malzemeden bahsettiğin somunu yaptırabilirim. Plastiği ile birlikte yani.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:45 ----------
benim gördüğüm kadarıyla sesin kaynağı siperlik değil. zaten başta da sesin ordan geleceği aklıma yatmamıştı. sesin kaynağı, siperligi sabitlediğimiz plastik kısımla far camıdır. Plastik kısım, far camına tam olarak monteli değil. Üst üste koyulmuş ama sabitlenmemiş gibi. Bu yüzden titreşim olduğunda bunlar birbirine çarparak ses yapıyor. Ancak bu olay siperliğin hemen altında cereyan ettiği için biz siperlikten geliyor sanıyoruz. Çözüm olarak far camı ile üstündeki plastik aksam arasına silgi gibi yada kauçuk birşey koymak çözüm olacaktır diye düşünüyorum. Ben koydum ancak motoru depoya indirmiştim. Orda düzeltmeye çalışırken tespit ettim sorunu. Sonra motoru depoda çalıştırdım. Burda ses gelmedi ancak dışarıda kullanma imkanım olmadı. Ama bence dışarıda da ses gelmeyecek. Bahsettiğim yöntemi uygulamak çok basit. Siperliği bile sökmenize gerek yok. Siperliğin altına, far camının hemen üstüne bakın. İç tarafta far camının üstüne plastikle arada kalacak şekilde bi parça bişey koyun. Bu kadar.
Bende siperlik le kafalık arasına bez sıkıştırdım yine geliyor diye söküp önceki sayfalardan bahsedilen conta işine el attım ama conta bulamadım oring kullandım fayda etmedi sökerken somunu koparttım