Mondial MONDIAL 151 RS-RSI Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Hangi mondial'e (veya ikiz kardeşine) sahipsiniz?

• 151 RS

Oy: 445 61.0%
  • 151 RSİ

Oy: 57 7.8%
  • ASYA 150T

Oy: 58 8.0%
  • SUKIDA

Oy: 10 1.4%
  • WUXY

Oy: 12 1.6%
  • DİĞER

Oy: 147 20.2%

• Kullanılan toplam oy
    729
egelim, işe gidip geliyorum toplam 10 km günde.Böylelikle bahara kadar anca 1000 km yaparım gibi geliyo.Örn.bugün arabayla geldim

Bu arada dün benzin aldım.İbre kırmızının sonunda idi,içerde iki avuç kadar benzin vardı. 154 km yaptım 13.1 ytl'ye 4.7 litre 98 oktan kurşunsuz benzin aldı.Birkaç depo sonra tam veriler elde edilebilir ancak ama yinede yazayım: 100 kmh.de 3 litre yakıyor(=85 kuruş kmde).Daha az da yakabilirdi ben fazla yaktırdım

motorinn, sen onu bunu bırakta, benim ARN ile kalkacak duruma geldimi onu söyle :queen:

hele sen bi modifiye et te öyle gel! CLASSman meselesi dostum.Nerde 125 nerde 150 borumuuuu.......... :queen: :queen: :queen:

Bilmiyorum yani, keşke kalkarken arkadaki arabaların plakalarını alsaydık. Şahitlik yaparlardı :queen:

:pl: olm gene gaza getirdin beni yaaa...! :jocolor: Bak alıp gelicem şimdi ıslak ıslak haa...!
:p Ne güzel şurda teknik veri cart curt yazıyodum...

Denedik gördük kalkışta, istersen sor motorinne bi :queen: :queen: :queen: :thumleft:

Denedik gördük kalkışta, istersen sor motorinne bi
hööööyyyyttt! sen bişey görmedin çünkü önde başladın.Ancaak az daha mesafe olsaydı ya da kavşaktan ayrılmasaydık o zaman görebilirdin beni uzarken :king: :king: :king:

muhahahahaha kızma be abi, ayrıca önde felanda başlamadım :bounce: . Zaten benim iddaam kalkışta, yolda illaki yer senin makina. Fotoğraftanda gördük zaten. Çapımızı biliyoruz yani abi.

Arkadaşlar! sözünü ettiğim karbüratör aşağıdakinin aynısı,sizinkiler de böyle mi?
completcarb5vd.jpg

bu da motor(125-150 çoğu çinli aynı zaten)
enginemi125slmi150sl5vf.jpg

motorinn senin motor yağmurda yolda kalmıyor demi denedin yani buji falan su almıyor yani
:rendeer:

henüz öyle yağmurda yakalanmadım su birikintisini kastediyorsan.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motorinn, dostum yag değiştirme aralıgı nasıl oluyor yazabilirmisin...

125 MT bırakmadığına göre 151 RS hiç bırakmaz :thumleft: tabii büyük konuşmamak lazım :cherry:

scoozy 150 cc,
harput 150cc,
asymotor 150t
modellerinin aynısı.paramızı sokaktamı bulduk..
tek artısı parçası boldur.

henüz öyle yağmurda yakalanmadım su birikintisini kastediyorsan.

Yukardaki yazımı düzeltiyorum arkadaşlar çünkü bugün iliklerime kadar ıslandım. :pr:

Bugün o yazıyı yazdıktan sonra atladım motora ümraniye'de servise gittim.Hava iyiydi.Orda yanan ampülü değişmek istemiştim ama ellerinde yoktu orjinali 18/18 watt h4 sipariş veririz gelir dediler.

Bu arada genç ustam motorumun sesini beğenmedi,filitrede sünger olup olmadığını sordu.Ben de yok dedim.Montajda takmaları gerekiyor dedi ve açtı filitreyi iki parça süngeri yerleştirdi ordaki deliklere.Bu konuyu daha önce okanogur kardeş formda anlatmıştı ama ikna olmamıştım.Fakat şimdi ses daha azaldı ve çekiş daha iyi oldu bilginize...... =D>

Daha sonra kadıköy tarafına geçtim orda bir işim vardı akşama kaldım ve yağmura yakalandıııım.Kuvvetli giyinmeme rağmen yağmur heryerimi ıslattı.Atkı bağladığımdan ve gözlük te takmamdan dolayı kaskın camı ve gözlükler buhar yapıyodu hep.Ben de camı açık gelmek zorunda kaldım.Yağmur damlaları gözlerime çaktıkça ben de yumuyordum gözlerimi,gözlüklerin sileceği yok,bir yandan otobandasın ,karanlık,arabaların kaldırdığı serpiştirmeler,zaman zaman duran trafik,makaslar,ıslak yerler,su birikintileri falan tam bi kabus gibiydi herşey.Ben de dedimki kendime ....kaçınılmazsa zevk almaya bakacaksın ve otobandan çıktıktan sonra dahi su birikintilerine dalıyor çıkıyordum özellikle hem de stop ediyomu diye test yapıyodum, motoru fazla kızdırmış olacağım ki eve gelince stop ettiremedim bir türlü,buji kafasını çıkarmak zorunda kaldım.sol aynam da gevşemişti sollarken elimle çevirip dikiz atıyodum.Bunlara yarın bakıcaam artık.

Özetle siz siz olun kışın yağmurlu havalarda motor kullanmayın mecbur kalsanız bile asla geceye kalmayın arkadaşlar..... [-X

125 Mt almak istiyorsan şu anki sıfır fiatı 1.400 zaten .. Ben Temmuzda aldım şu ana kadar servis yüzü göstermedi bana :flower: tahtaya vurmalıyım .. şiddetle öneririm ayrıca şu anki forumun en başına dönersen motorinn şu an kullandığı 151 RS modelinide alabilirsin peşin 1.538 ayrıca 18 aya kadarda taksitli fiatı var :cat: tercih senin :thumleft:

Arkadaşlar bu motordan başka alan,deneyimlerini paylaşacak kimse yok mu yaa..!
Benim de öğrenmek istediklerim var.
Örneğin far ampülü kesti,piyasaya sordurdum 12V 35/35w H4 ampüller var.Bizimkisi 12V 18/18w.Bu ampülü nerden bulucaz yaw! Bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen! Ya da 35/35w takarsak aküyü bitiriyormu giderken?
Üstelik yanan ampülde bi yamukluk var artı bide R yazıyo, sanki motor için özel üretilmiş gibi.Ahanda resmi:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar