Kac kilometrede koptu kayisin? Ben simdiye kadar 13 bin km yaptim ve iki kere deyistirdim. Bahsetigin ivme artisi gercekten his edilebilinir. Peki o aparat olmadan (bir penze veya ingiliz anahtari ile) deyistirmemiz mümkün olamaz mı?
Km 4100 civarı ama ben öyle uslu binmiyorum ki yahu

sanki kopsun diye uğraşıyorum :queen: .Haa bir de benim evin yolu bayağı dik.Araba ile kaptırmazsan bayılıyor öyle dik yani.Her gün burayı inip çıkıyorum + bazen de 2 torba kömür taşıyorum bir de ben ort.150 kg ve çok dik bayır bayağı zorluyor.Tabii bununla kalmıyor ve bir de sağdan eksozu soldan yan sehpayı sürtmiyeyim diye(her sefer de sürterim hani :queen: ) durarak ve kalkış yaparak geçtiğim dar bir oluk (70 cm genişlik)ta cabası.Ee bu kadar dayandığına şükrediyorum yani...:queen:
Öyle bir aparatla dahi zor söktüm inanın.Hatta aparatın pimlerinin girdiği delikler bile deforme oldu.Zira servis onu havalı tabanca ile söküyor.Motor kompresöre binince somun havalı tabancaya yeniliyor.Kısacası En uygunu yine havalı tabanca.Benim yoktu ama mecburen alacağım yakında.Eğer araya biryere levye fln sıkıştırabilirseniz de olabilir belki ama inanın bijon gibi sıkılmıştı yav.Bütün damarlarım kasıldı yanii :queen: :queen:
İvme artışına gelince gerçekten fark etti.Motor daha iyi hızlanıyor.Bugün otobanlarda idim yine.Avrupa yakasına geçtim.boşlukta biraz gazladım yine 122 km/h yaptı.Epeyidir denememiştim.Ama sanki kayış farketti son sürate diyebilirim.
1-Motorinn kardes bende motorumun kayısını bir kontrol etmek istiyom ..Simdi o scooterda siyah ana kapagi sokerken neler yapıoz kayısı cıkarmıcam sadece ana kapagi sokcem drek sokeyiimi ........
Marş kolunu ve diğer vidaları söktükten sonra kapağı sökebilirsin.İlk sökümde aradan conta çıkıyor.Yırtmadan alabilirsen iyi ama yırtılsa da takma kafana.Zira gereksiz bir conta.Zaten çoğu servis yırtıp atıyor.Bundan sonra marş milini aradaki ikinci bir mil daha var onu da söküp karşı burçlarını ve dişlileri yağlayabilirsin.Ben öyle yaptım şimdi marşa gayet kolay basılıyor.Kayışı ve üzerinde çalıştığı koniklere ve de arka kavrama kısımlarına yağ sürmemeye dikkat et.Ön varyatör ve arka kavrama kısımlarını da uygun takımsız sökmeye çalışma.Ön varyatör sökülebilinip merkezkaç ağırlıkların yatağı yağlanabiliyor ama emin ol orda yağ uzun müddet durmuyor.Arkadaki kayar konik ise kendinden yağlı; keçe bozmadığı sürece yağlama gerektirmiyor sanırım.Bunlardan başka bir de kapağın ön kısmındaki körüğün ağzında bir süzgeç bulunur.Bunu da benzinle temizleyebilirsin.Kavramaya soğuk hava gelebilmesi için daima süzgeç temiz olmalıdır.
Ek not: Haa bir de civata arttırırsan bana ver:cherry: benimkilerden biri düşmüş alttan yaw:queen:
Destan oldu yine:queen: şimdilik hoşçakalın..:king: