Hangi Cinli bosu bosuna, drup dururken masraf etmis de 'gerekmeyen' parca takmıs olabilir?
Benzin Flitresi (yukaridaki resmimdeki olay) agirazasiz ve temiz bir motor icin şart. 4000 ila 5000 km de deyistirseniz izi olur. Pahali bir serviste 7 YTL gibi de ucuz bir sey dir, herkez de deyistirbilir:cherry:
Yenisini alırken flitrenin icinde kagitan bir flitrebezi olmasına, bazilarin icin de bir top olur ve dügüge benzer (bunu almayin) dikkat edilir.
Yagın ise kişin yaza nazaran daha hafif, daha sıvı olması, mesela yazin 20-40 kisin 10-50 motorun yazin hemen şişmemesine, kışın ise daha cabuk ısınmasına yardımcı olur.
Mel-a-kul, eger servisten almak istemiyorsan Motosiklet yedek parcasının Cenneti olan Eminönüne, Dogu İsbankın bir arka sokagina git.. orda ne arasan var.
Benzin muslugu önemini MOTORİNN abinin bu topigin teeee basinda fotolarla gösteridi mesajlarda beli. Sadece kısa bir süre icin (mesela bu musluk hava aldıgı, benzin kacırdıgı icin motor hic veya verimli calısmayınca) iptal edilir.
Bu ara benim Nisanda aldıgım RS de 12800 km oldu. Evet bu cinlilerin ucuz yahnisi cok kaliteli olmadıgını ve parcalrin daha cabuk yoruldugunu bu yüzdende agriza oranının fazla oldugu kesin. Fakat verilen paraya sunulan mal japonlara nazaran cok daha iyi oldugunu da söylemeliyim. Bu gezdigim 13 bin km de motorum beni hic yolda birakmadi ama aynalar kirildi, sag dan soldan ses geldi, benzin muslugu deyisti, egzos kelepceleri 8 kere!! deyisti, mars motoru deyisti, geranaj kendiliginden eklem yerlerinden ayrildi vs vs vs.. ama vedelakin hepsinin masrafi: 178 YTL tutu bazılarını ben yaptım, cagu zaman garantiden servisim.
(tabii gidilen kilometreden dolayi deyisen yag, buji, kayis, flitreler i saymiyorum cünkü bunlar kulanılan her motorda olucak olan masraflar)
Ben RSi 1430 YTL ye aldim 13000 km kulandim ve masrafi 1600 YTL oldu. Alicagim benzeri bir Japon un o zamanki fiati 4200 idi. :wiinkk:
fakaaaat: Japon bir scooter istemezmiydim? İİiiisterdim tabii :queen: