:wiinkk: Arkadaşlar sitemize ve de formumuza yeni katılan tüm arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum..:rendeer:
gdm' Alıntı:
motorin kardes nasil gisiyor mondialin kac km oldu bi kisa yorum yaparsan dusunduklerimizi sonuca yani bayiye satin almaya bagliyacaz

)
yardimin icin simdiden sagol
gdm kardeş,uzun süredir hava şartları dolayısıyla motora binemedim.ee yaş 40 eskisi gibi olmuyor.Bu yüzden de km. yapamadım.Motor şu anda 550 km civarında açılmamış gonca gül

(her nekadar zorladıysakta:mrgreen: ).Yarın bir çıkarıcam sanırım.Binmediğim zaman zarfında (ki ara sıra pazar market yaptımdı) çoğu yerini mazotlayıp(motorinleyip:mrgreen: )kapalı yerde beklettim.İki üç günde bir çalıştırıp devriçark yaptım.En kısa uygun zamanda da daha önce aldığım
Castrol go 4t scooter yağı ile de servise gidip ilk bakımını yaptıracağım.
Bu motoru herkese tavsiye edebilirim.Verdiğiniz paranın karşılığını fazlasıyla veriyor.Yani diğer pahallı japon markalarına bu sınıfta fazla para ödemeye aslında hiç gerek yok(tabii eğer maksi sınıf düşünmüyorsanız).150 cc olarak diğer büyük kasa çinlilere göre performansta daha avantajlı.Selesi iki kişi için uygun,basamak yüke elverişli yani düz,Jantları 13",ekstra torpito gözü,cep tlf. uyarıcısı,arka disk freni,güzel aydınlatan farları ve normal sayılabilecek benzin yakışı var.Motoru bana göre şimdilik kapalı kutu.Ne olacağı bilinmez ancak ilerde yararsam parça-kalite kontrol yapabilirim.Ama tahminim ilk önce bozacağı yer biel kol bilyası ve krank yan bilyaları olabilir.Olaki bunları bozarsa kaliteli markalarıyla değiştiririm diye umuyorum.Bir de tek korkum bütün 4 zamanlı motorlardaki hastalık eksantrik zincir ve gergisi.Yani koparsa birsürü iş açar ama halledilir.
Bunlardan gerisi muhtemel arızalar fazlaca korkulacak şeyler değil.
Yani çoğunun dediği gibi yok orası gevşemiş yok burası düşmüş; bunlar çin motorlarına güvenmemek için yeterli sebep olamaz.
Servis konusuna gelince: motorcu basit arızaları kendi giderebilmelidir kanaatindeyim.Yani gaz teli kopmuş,ayna gevşemiş,egzos sallanıyo,buji çapak yapmış vs. arızalarda servislerden medet ummak bana göre değil.(garanti dahilindeki onarımlardan tabiiki ben de faydalanmak isterim) ancak söylediğim gibi en ufak arızada servis peşine koşmak nafile olur gibi geliyor bana.Bu yüzden de çoğunun beğenmediği servisler için yorum yapamıyorum.
Motosiklet jet-ski gibi bişey değil atla üstüne turat gel bırak.İlgi sevgi ister.Yani karşısına tabure çekiceksin,gözlemleyeceksin,olası arızaları öngörecek,belki bir-iki vidayı yoklayacaksın.Bu her marka ve model için geçerli.
Kısacaaa ben bunları binmekten daha çok yapıyorum ve tüm arkadaşlara da tavsiyem o cihette.Şöyle söyleyeyim : kaç saat üstünde isen o kadar da yanında olacaksın

mrgreen

.Böyle yapınca sorunlar daha azalıyor.
Hepinize selamlar...:cat:
Değiştirme ::wiinkk: e hadi bide resmini koyuyorum:
Ekli dosyayı görüntüle 328