Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

orası amenna...
ayağınızı yerden kesiyor, ama zc nin nedense bendeki yeri çok farklı...
çoğu zaman özlüyorum onu..
çünkü en sıkışık durumumda onu aldım 15 ay boyunca heryere gittim, beni motorsuz bırakmadı...
maddi durumum yine iyi olsaydı inan satmayacaktım onu....
bak satmadan bir gün önceki resmi;
9fqt.jpg

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
orası amenna...
ayağınızı yerden kesiyor, ama zc nin nedense bendeki yeri çok farklı...
çoğu zaman özlüyorum onu..
çünkü en sıkışık durumumda onu aldım 15 ay boyunca heryere gittim, beni motorsuz bırakmadı...
maddi durumum yine iyi olsaydı inan satmayacaktım onu....
bak satmadan bir gün önceki resmi;
http://a1111.hizliresim.com/r/2/9fqt.jpg

Çiçek gibi bakmışşınız motosiklete sıfırdan farksız duruyor..Basit sorunları olmasa,malzemeler biraz daha kaliteli olsa gerçekten hoş motor. Bakalım nereye kadar götürecek bizi.. Siz kaç km yapmıştınız ?

6000yapmıştım herhalde...
tam olarak hatırlamıyorum kardeşim...
üstünden çok sular aktı....

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
6000yapmıştım herhalde...
tam olarak hatırlamıyorum kardeşim...
üstünden çok sular aktı....

Gerçekten iyi bakmışsınız motosiklete. Ben 7200'de almıştım. Şimdi 12200'de. 5000 kmlik tecrübe kazandım en azından..İnsaAllah ileride tüm zc kullanlara Allah daha iyilerini nasip eder..

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
beyler tavsiye edermisiniz alayımmıı çokt emiz buldum birtane
Ben uğraşırım ufak tefek masrafları beni zorlamaz derseniz,iyi bi usta tanıdığınız varsa,motosiklet temizse,maddi imkanlar buna elveriyorsa,motosikletsiz kalmaktansa alın. Cevabınız hayırsa almayın :)

Ben uğraşırım ufak tefek masrafları beni zorlamaz derseniz,iyi bi usta tanıdığınız varsa,motosiklet temizse,maddi imkanlar buna elveriyorsa,motosikletsiz kalmaktansa alın. Cevabınız hayırsa almayın :)
motor 2000 km de 2011 trafige çıkışlı 1500 lira takas yapcaz 125ck yı vercem öyle yani

motor 2000 km de 2011 trafige çıkışlı 1500 lira takas yapcaz 125ck yı vercem öyle yani

üste 500 tl-1 milyar almayacaksan sakın bulaşma. benim motor şu an 4000 devirde tıkalı gidiyor sebebini anlayamadım. 1 gün yağmur yağdı üstüne. aküde sıkıntı yok. kayışın kopmak üzere olması bunu sağlar değil mi :) 11000 kmdir aynı kayışla gidiyorum da.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
üste 500 tl-1 milyar almayacaksan sakın bulaşma. benim motor şu an 4000 devirde tıkalı gidiyor sebebini anlayamadım. 1 gün yağmur yağdı üstüne. aküde sıkıntı yok. kayışın kopmak üzere olması bunu sağlar değil mi :) 11000 kmdir aynı kayışla gidiyorum da.

iyi dayanmış kayış aman yolda kalma hocam :)

Bu arada benim farlarda sorun var. Kısalar kesikti. Onları kullanmıyordum. Hep uzunla gidiyordum. Uzunlar da çalışmıyor. Bi tek sellektör yaptığımda farlar çalışıyor. Ama gece de sürekli sellektör yaparak gidilmez malum. Far kesik değil,debriyaj balatası değişiminde kontrol ettik. Kafasına göre çalışıyor. Biraz önce farlar yanmadığı için giriyordum otobüsün birine arkadan.. Nerden kaynaklanabilir ?

üstüne para almayacağım ama bu dediklerinizin üzerine parada verse yine almayacağım siziede allah kurtarsın demekten başka birşey kalmıyor :)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
üstüne para almayacağım ama bu dediklerinizin üzerine parada verse yine almayacağım siziede allah kurtarsın demekten başka birşey kalmıyor :)
Aynen hocam hiç bulaşma. Altında ki marka kat kat iyidir mondialden..

u.ak arkadasım sorun far kumanda anahtarında görünüyor 15-20 tl arası kendinede cok rahatlıkla degiştirebilirsin tabiki alet edavatın varsa.geçmiş olsun

---------- Post added at 23:14 ---------- Previous post was at 23:08 ----------

motorunun dilenden anlar ve birazda tamr konusunda elin yatkınsa uzuz süre kullanabilirsin ama serviste bakımını yaptıracagım dersen cogu usta gecinen arkadslar eskısiden berbat ediyor haberiniz olsun.ben 15bin km deyim cok büyük sıkıntı acmadı ama varyotor gurubunu en kısa surede elden gecirmem lazım kayıs harici varyotore bakım yapmadım en kısa surede onuda hallederim işallah. HERKEZE HAYIRLI BAYRAMLAR...

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
u.ak arkadasım sorun far kumanda anahtarında görünüyor 15-20 tl arası kendinede cok rahatlıkla degiştirebilirsin tabiki alet edavatın varsa.geçmiş olsun

tesekkür ederim bugun baktım far kumanda anahtarını söküp,sanırım oksitlenme yapmış. sprey sıkıp deneyeceğim..

mrhba arkadaslar**kazadan sonra benim öndeki ledli tabiri cahisse sis farlari kirildı..bende bugun gittim aksesuarcıdan 15 tl ye sis farı aldım..55 wtlk sanırım.şimdi ben bunları baglamayı düşünüyorum.direk aküden hat çekip bide sigorta koysam bu yeterli olurmu?veya ön farın kısalarına baglasam ne gibi bir sıkıntı çekerim motorun kabloları bunu kaldırırmı?şimdi bazı yerlerde okudum role falan koyuluyomus role ne işe yararki bunda..benim bunları baglamam için hangi yolu seyretmeliyim.yardımcı olursanız sevinirim...MAXİ bu konularda sen biraz daha bilgilisin bilgine ihtiyeacım var ?

2*55w lık bir akım gücü scooterinin tesisatına zarar verecegini düsünüyorum.aküden baglanan daha mantıklı ama akünün ömrü kısalır sarjı cabuk biter. bu konuda daha bilgili arkadaslar varsa onlarda düsüncelrini yazarlar kolay gelsin...

modacar ın 7 yada 13 ledli sis farı gibi farları var. sitesinde www.modacar.com.tr de otomobil aydınlatma kısmında ledli farlar denilen kısımda var. 10-15 tl arası fiyatları var. içlerinde led var enazından. motorunun elektrik aksamını zorlamaz. ama daha iyi aydınlatma istiyorsan kendi power ledlerden böyle bir sis farı yap enaz 30-40tl ye mal olur ama aydınlatma olarakta iş yapar(tabi mercek-lens kullanmak kaydıyla).

---------- Post added at 23:14 ---------- Previous post was at 23:08 ----------

motorunun dilenden anlar ve birazda tamr konusunda elin yatkınsa uzuz süre kullanabilirsin ama serviste bakımını yaptıracagım dersen cogu usta gecinen arkadslar eskısiden berbat ediyor haberiniz olsun.ben 15bin km deyim cok büyük sıkıntı acmadı ama varyotor gurubunu en kısa surede elden gecirmem lazım kayıs harici varyotore bakım yapmadım en kısa surede onuda hallederim işallah. HERKEZE HAYIRLI BAYRAMLAR...

ön varyatörün mili zamanla aşındığı için motort çekişten düşüyor. arka varyatörün de, balataları diyim, zamanla eridiğinde kalkışta sarsıntı ve ses oluyor. komple değişmek lazımmış parça parça değişmek zaman kaybından başka bişey değil. benim motor ön varyatörü de değiştikten sonra canavar oldu; gazı tam açtığımda 6000 devirde sabit şekilde hızlanırken acayip ivmeleniyordu motor. şimdi gene bir sorun var ve motor orta ayakta bile 4000-5000 devir arası tıkalı gidiyor. gaz yemiyor. üstüne yağan yağmur beyni bozmuş olabilir.

mrhba arkadaslar**kazadan sonra benim öndeki ledli tabiri cahisse sis farlari kirildı..bende bugun gittim aksesuarcıdan 15 tl ye sis farı aldım..55 wtlk sanırım.şimdi ben bunları baglamayı düşünüyorum.direk aküden hat çekip bide sigorta koysam bu yeterli olurmu?veya ön farın kısalarına baglasam ne gibi bir sıkıntı çekerim motorun kabloları bunu kaldırırmı?şimdi bazı yerlerde okudum role falan koyuluyomus role ne işe yararki bunda..benim bunları baglamam için hangi yolu seyretmeliyim.yardımcı olursanız sevinirim...MAXİ bu konularda sen biraz daha bilgilisin bilgine ihtiyeacım var ?

sadece o aldığın sisleri kullanırsan akün teorik olarak 40 dakikada biter. yarım saate varmadan sönük yanmaya başlar. ne kadar güç çektiğini anlatabildim umarım.

sana zamanında tavsiye ettiğim bendeki sislerin aynısını takmalısın. bendeki sislerle aynı ışığı elde ederken değil yarım saat, 12 saat çalıştırsan bile sorun olmaz. bende bunlardan 4 tane var ve 10 metreye kadar önüm gündüz gibi. sonrasında da zenon olduğu için uzun yol karanlığında 60-70 metre; uzunları açınca 150metreye yakın (3-4 tane uzun yollarda bulunan 50 metrede bir dikilen direkler diyelim) önüm aydınlanıyor. olası çukur, hayvan vb şeylerden kaçıyorsun.

eğer motoru satarsam istersen bendeki xenonu sana gönderirim. yapman gereken 20-30 vida söküp ana kabloyu aküye, beyni de uzun kısa anahtarına bağlaman olacaktır. dua et bi takas var adam istediğim fiyata yakın bişey versin. para lazım...

@uak: inşallah sorununu basit yolla halledersin.
@canekin, @ümit_150_zc: http://www.sahibinden.com/ilan/alis...i-goya-3x1-w-power-led-ampul-47813320/detay/? şunun 12 voltla çalışanını elektrik toptancılarında bulursun. fardaki küçük lambalardan paralel alsan yeter. +yı +ya eksiyi eksiye bağla. seri bağlarsan lamba yanmayabilir. + ve eksiyi ters bağlarsan da yanmayabilir. deneyip bulursun zaten basittir. beyaz rengi tavsiye ederim. karaköy tramvay durağından vapur iskelesine doğru bakınca sol çaprazında elektrikçiler var. orada rahatça bulursun.

şu malzemeden kullanıyorum ama önündeki mercekler geniş açılı olduğundna 10 metreye kadar önümü aydınlatıyor bi ara istanbula gelirsem uygun mercekler bulup deneye yanıla daha ileriyi aydınlattırmaya çalışacağım bakalım.

maxi arkadasım sen zc konusunda oldukca deneyimlisin anlasılan sana bir sey sormak istiyorum.benim zc mde 20-30 giderken ve cukurlardan gecerken bir taktuk sesi geliyor sanki boşta birsey bir yere çarpıyor gibi. eksoz,ve fren kaliperinde geldiginde süpeleniyordum ama dikkatlice dinleyince varyatorden geliyor sizde böyle bir problem varmı? nasıl giderebilirim 15000 km ye kadar bakımlarını kendim yaptım. ve hiç varyatör gurubunu degişmedim yok kronik bir sorunmu?

Son düzenleme:
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
maxi arkadasım sen zc konusunda oldukca deneyimlisin anlasılan sana bir sey sormak istiyorum.benim zc mde 20-30 giderken ve cukurlardan gecerken bir taktuk sesi geliyor sanki boşta birsey bir yere çarpıyor gibi. eksoz,ve fren kaliperinde geldiginde süpeleniyordum ama dikkatlice dinleyince varyatorden geliyor sizde böyle bir problem varmı? nasıl giderebilirim 15000 km ye kadar bakımlarını kendim yaptım. ve hiç varyatör gurubunu degişmedim yok kronik bir sorunmu?
Bu sorunun aynısı vardı bende arka fren kalipslerinin yayı belli bi müddet sonra kırılıyor ve o sesi veriyor. Bir iki servise sorduğumda problem oluşturmaz demişti. Sonra tanıdık nazımızın geçtiği bi tamirci abi torna ile bi işlemler yaptı o sesten tamamen kurtuldum.. Önemli bi sıkıntı değil ama sesi çok rahatsız ediyor..

Bu arada @maxi97 hocam far konusunda uzunları değiştirmek istiyorum,ama mercek değişimi yada elektirik tesisatına ekstra işlemler yapmadan kullanılabilecek bir ampul önerir misiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar