u.ak arkadasım sorun far kumanda anahtarında görünüyor 15-20 tl arası kendinede cok rahatlıkla degiştirebilirsin tabiki alet edavatın varsa.geçmiş olsun
---------- Post added at 23:14 ---------- Previous post was at 23:08 ----------
motorunun dilenden anlar ve birazda tamr konusunda elin yatkınsa uzuz süre kullanabilirsin ama serviste bakımını yaptıracagım dersen cogu usta gecinen arkadslar eskısiden berbat ediyor haberiniz olsun.ben 15bin km deyim cok büyük sıkıntı acmadı ama varyotor gurubunu en kısa surede elden gecirmem lazım kayıs harici varyotore bakım yapmadım en kısa surede onuda hallederim işallah. HERKEZE HAYIRLI BAYRAMLAR...
ön varyatörün mili zamanla aşındığı için motort çekişten düşüyor. arka varyatörün de, balataları diyim, zamanla eridiğinde kalkışta sarsıntı ve ses oluyor. komple değişmek lazımmış parça parça değişmek zaman kaybından başka bişey değil. benim motor ön varyatörü de değiştikten sonra canavar oldu; gazı tam açtığımda 6000 devirde sabit şekilde hızlanırken acayip ivmeleniyordu motor. şimdi gene bir sorun var ve motor orta ayakta bile 4000-5000 devir arası tıkalı gidiyor. gaz yemiyor. üstüne yağan yağmur beyni bozmuş olabilir.
mrhba arkadaslar**kazadan sonra benim öndeki ledli tabiri cahisse sis farlari kirildı..bende bugun gittim aksesuarcıdan 15 tl ye sis farı aldım..55 wtlk sanırım.şimdi ben bunları baglamayı düşünüyorum.direk aküden hat çekip bide sigorta koysam bu yeterli olurmu?veya ön farın kısalarına baglasam ne gibi bir sıkıntı çekerim motorun kabloları bunu kaldırırmı?şimdi bazı yerlerde okudum role falan koyuluyomus role ne işe yararki bunda..benim bunları baglamam için hangi yolu seyretmeliyim.yardımcı olursanız sevinirim...MAXİ bu konularda sen biraz daha bilgilisin bilgine ihtiyeacım var ?
sadece o aldığın sisleri kullanırsan akün teorik olarak 40 dakikada biter. yarım saate varmadan sönük yanmaya başlar. ne kadar güç çektiğini anlatabildim umarım.
sana zamanında tavsiye ettiğim bendeki sislerin aynısını takmalısın. bendeki sislerle aynı ışığı elde ederken değil yarım saat, 12 saat çalıştırsan bile sorun olmaz. bende bunlardan 4 tane var ve 10 metreye kadar önüm gündüz gibi. sonrasında da zenon olduğu için uzun yol karanlığında 60-70 metre; uzunları açınca 150metreye yakın (3-4 tane uzun yollarda bulunan 50 metrede bir dikilen direkler diyelim) önüm aydınlanıyor. olası çukur, hayvan vb şeylerden kaçıyorsun.
eğer motoru satarsam istersen bendeki xenonu sana gönderirim. yapman gereken 20-30 vida söküp ana kabloyu aküye, beyni de uzun kısa anahtarına bağlaman olacaktır. dua et bi takas var adam istediğim fiyata yakın bişey versin. para lazım...
@uak: inşallah sorununu basit yolla halledersin.
@canekin, @ümit_150_zc:
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...i-goya-3x1-w-power-led-ampul-47813320/detay/? şunun 12 voltla çalışanını elektrik toptancılarında bulursun. fardaki küçük lambalardan paralel alsan yeter. +yı +ya eksiyi eksiye bağla. seri bağlarsan lamba yanmayabilir. + ve eksiyi ters bağlarsan da yanmayabilir. deneyip bulursun zaten basittir. beyaz rengi tavsiye ederim. karaköy tramvay durağından vapur iskelesine doğru bakınca sol çaprazında elektrikçiler var. orada rahatça bulursun.
şu malzemeden kullanıyorum ama önündeki mercekler geniş açılı olduğundna 10 metreye kadar önümü aydınlatıyor bi ara istanbula gelirsem uygun mercekler bulup deneye yanıla daha ileriyi aydınlattırmaya çalışacağım bakalım.