Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Grenaj ve plastik aksamlar için boyama mı,kaplama mı daha avantajlı olur ? Aranızda herhangi birini yaptıranlar var mı

---------- Post added at 11:48 ---------- Previous post was at 11:46 ----------

Ve arkadaslar motorumla toplam 460 km yol yaptım hıc bir sıkıntı yaratmadı 40 tl lık benzinle gittim
MaşAllah :)
Ramazandan sonra benimde niyetim var uzun yol yapmaya,sizin tecrübeniz daha cesaret verdi :)

Maxi benim motor rölantide devri bir artıyor bir azalıyordu.Azaldığı zaman stop edecek hale geliyor arttığı zaman da tekeri döndürüyordu.İlk bakıma götürdüm 20 TL'ye kendim Castrol Scooter aldım ustaya verdim, karbüratör manifoldu delinmiş garantiden değiştirdi, karbüratöre de baktım bir şey yok dedi.Şimdi yağ gibi çalışıyor motor rölantide hiç titreşim yok.Bakım ücreti 20 TL ödedim.Yağ ile beraber 40 liraya gelmiş oldu.Kendi koydukları Mondial üretimi yağ da 10 lira galiba rafta diziliydi...

---------- Post added at 12:04 ---------- Previous post was at 11:58 ----------

Sorun yok abi. Alırız bir cbf yağda yaksa bırakmayız deriz. Alırız abilerimizin gönlünü. :) Gerçi ben asya'yla mutluyum. Yetiyor bana. Bu sene benim için epey önemli Ekim gibi depoya koyucam motoru. Üniversite sınavına hazırlanıcaz. Satarken epey pirim yaparım sahibindende 2006 model 6 binde. :)

Seninle kaderdaşız galiba ben de bu sene sınava giricem mezun grubundan.Sistem gene vuracak bel altı ama yapacak bir şey yok.Ancak ben motoru kaldırmayı düşünmüyorum zaten aynı anda yarı zamanlı bir yere başlamak zorundayım.Ev-Dershane-İş arasında pratik ve hızlı çözümüm olacak bu çin harikası...

Arkadaşlar en son model 150zc kaç yılında üretildi bazıları 2007 diyor bazıları hala üretiliyor diyor.Birde 151 rs en son kaç model üretildi.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
slm arkadaslar....hepinize öncelikle kazasız belasız sürüşler dilerim....yorumların geneline bakıyorum motorlarını öven,kusursuzluğundan bahseden yorumlar,allah aşkına yapmayın arkadaşlar,insanları yanlış yönlendiriyorsunuz neticede altınızdaki motor MADE İN CHİNE...yaz başında 0 km 150 zc aldım,abiciğim araba gibi benzin yakıyor,bir depo benzini 60-70 km de harcıyor,motor konforu açısından sorun yokken arka amortisörler azcık bi tümsekte sette çatır çatır vuruyor,sürekli amortisöz contalarını patlatıp ,amortisörler baglantı yerlerinden kırılıyorlar,motor şase bağlantıları zarar görecek diye insanı devamlı endişeye sokuyor,birde dikkatle bakarsanız basamak altı grenaj altı baglantılar çok ucuz işçilik ve malzemeyle yapılmış,biri sertçe binerken bassa kırılıyor hemen....neyse arkadaslar amacım motoru kötülemek değil,yanlış yönlendirmelerle aldığım 1000 km yapamadan bu motoru güç bela çıkarttım elimden.sizlerden ricam yeni başlayanlar için objektij olup doğruları yazmanız.kendi malınızı övmek sevdasıyla insanları yanlış yönlendirmeyiniz.birdaha mondialmı aslaaa derim,çin mallarının hiçbirine 1 km dahi yaklaşmam,iyi yanlarımı yokmuydu :vardı ön arka disk fren oluşu frenleme konforu vererek fren mesafesini acaip kısaltıyordu birde motor gerçekten konforlu idi ama binilecek motor olduğu kanaati nde değilim....herkese kazasız belasız sürüşler dilerim..

ii sen bunu yazdın ya tamam kimseye önermeyiz bu motoruu...sadece senin motora bakarak kimseye önermeyiz tammmı..önerecegin bi motor varsa git o topikte öner..biz gerçekleri yasadıklarımızı yazıyorus yani senin burdaki sözüne bakarak iş yapmayız ...isteyen alır isteyen almaz silah zoru ile aldırmıyoruz.ayrıca kendi malımızı övmüyoruzzz..burda herkes sorunlarını yazıo görmüyomusu..carbon nikine bak kaç defa övmüs sorunlarını yazio sürekli maxi ye bak kaç defa övmüss..gelip burda saçma sapan yorum yapmayın kardesim..amade in chine a bazi orginal motorlarda yazioo..ona bakarsan..motor fikrinden yoksunsun gelmiş burda yorum yapıosun....

aynen ümit bilip bilmeden konuşuyorlar sonucta bu motorun fiyatı belli hersey ona göre tabiki illlaki sorunları olacak bütün herseyde vardır 0 km araba alıyorsun fabrıka hatası cıkıyo... burda herkes sorunlarını yazıo tecrübelerini yazıo bilen bilmeyen bilgi sahibi oluyo ..... 1500 tl ye motor mu var cin malımış... parası olan zaten gider honda alır yamaha alır onlarında fiyatları bellı 5 10 bin tl en az yani parasına göre iyi......

mondial zc en son üretimi 2007 dir.mondial 151 rs isede aynıdır oda 2007 ..suan sıfir mondial bulunamio yok yani pyasada

---------- Post added at 17:18 ---------- Previous post was at 17:13 ----------

11901.jpg

perçinli bçlümlere kelepçe takmayi düsünüorum açilmasin die.
performan süper...

slm arkadaslar....hepinize öncelikle kazasız belasız sürüşler dilerim....yorumların geneline bakıyorum motorlarını öven,kusursuzluğundan bahseden yorumlar,allah aşkına yapmayın arkadaşlar,insanları yanlış yönlendiriyorsunuz neticede altınızdaki motor MADE İN CHİNE...yaz başında 0 km 150 zc aldım,abiciğim araba gibi benzin yakıyor,bir depo benzini 60-70 km de harcıyor,motor konforu açısından sorun yokken arka amortisörler azcık bi tümsekte sette çatır çatır vuruyor,sürekli amortisöz contalarını patlatıp ,amortisörler baglantı yerlerinden kırılıyorlar,motor şase bağlantıları zarar görecek diye insanı devamlı endişeye sokuyor,birde dikkatle bakarsanız basamak altı grenaj altı baglantılar çok ucuz işçilik ve malzemeyle yapılmış,biri sertçe binerken bassa kırılıyor hemen....neyse arkadaslar amacım motoru kötülemek değil,yanlış yönlendirmelerle aldığım 1000 km yapamadan bu motoru güç bela çıkarttım elimden.sizlerden ricam yeni başlayanlar için objektij olup doğruları yazmanız.kendi malınızı övmek sevdasıyla insanları yanlış yönlendirmeyiniz.birdaha mondialmı aslaaa derim,çin mallarının hiçbirine 1 km dahi yaklaşmam,iyi yanlarımı yokmuydu :vardı ön arka disk fren oluşu frenleme konforu vererek fren mesafesini acaip kısaltıyordu birde motor gerçekten konforlu idi ama binilecek motor olduğu kanaati nde değilim....herkese kazasız belasız sürüşler dilerim..

amortisörün cızırdaması harici hiçbiri doğru değil. 4 litre benzinle bu ayarsızlıkta bile 110 kmnin altını görmedim. bazı otomobil sahiplerini 40-50 km ile tümseklerden geçer gibi geçerseniz normaldir. 20 ile tümsekten 2 kişi geçince bile vurmuyor bende. amortisör bağlantı yeri kopma nasıl oluyor anlayamadım.

motorum 3 kere sağa sola yattı ve grenajlarda yolcu ayak yerinin orada plastik ezilmesi harici kırılma olmadı. yerde 360 derece döndüğümü bilirim. "bassan kırılıyor" lafına yuh artık diyorum.

1600 liraya alınabilecek en rahat motordur. gidip de ybr ile kıyaslanması için fiyatının aynı olması gerek.

mesela yeni bufalo250 ile symnin 200lüğünü kıyaslarsan haklısın derim ama 1600 liraya alacağın her motosiklet bundan kötüdür emin ol.

asıl sen kusura bakma, ben mondialden para mara almıyorum. kimseyi de yanlış yönlendirdiğimi düşünmüyorum arkadaşım. ne sorun olsa yazıyorum buraya. sana bu lafları laf ettiğin motosikletle 12500 kilometre yaz kış karda binmiş biri olan zc sahibi söylemiştir. halen daha pırıl pırıl bir motosikletim var ve çalışmayan bozuk olan hiç bir aksamı yok. bir de adam gibi bir ustaya karbüratör ayarı, subap ayarı yapılıp buji kablosunu değişirsem (ki şu anki yüzde 100 yerine yüzde 90 verimle çalışan motorda şu üç şeyden biri tüm sorunu çözecek eminim.) daha çok binerim bu motora kusura bakma.

Buda benim zecemmmm :)))
2zrjrm8.jpg

jin6ro.jpg

zx8njm.jpg

2 gün sürmüştüm motorumu sadece daha yeni eve gelebildim ve bugun uzun uzun sürdüm. Kalkışları çok hızlı rodaj dönemini kitapçığa göre uygulamaya çalışıyorum 3 4 kere 50 yi gördüm ama hemen hızı düşürdüm. Bu arada motor çok ağır hareket zor ettiriyorum, gören 2011 model mi bu diyorr :)))

---------- Post added at 00:49 ---------- Previous post was at 00:43 ----------

Bu arada bugun 10 tlik benzin aldım içinde çok az vardı 0.5 litre anca yani. motor 107 km de idi şuan 152 ibre çeyrekte duruyor yakıtta hiç fena dğil bence kötüleyen arkadaşlar için diyorum + daha rodaj döneminde bu motor :)

rodajını btrde kardesm senle b mudan ya yapalım. bu arada benım motor 140000 de felan ben cok sorun yasadım desem yalan olur eksoz ve arka fren kalıperı arıc
Buda benim zecemmmm :)))
2zrjrm8.jpg

jin6ro.jpg

zx8njm.jpg

2 gün sürmüştüm motorumu sadece daha yeni eve gelebildim ve bugun uzun uzun sürdüm. Kalkışları çok hızlı rodaj dönemini kitapçığa göre uygulamaya çalışıyorum 3 4 kere 50 yi gördüm ama hemen hızı düşürdüm. Bu arada motor çok ağır hareket zor ettiriyorum, gören 2011 model mi bu diyorr :)))

---------- Post added at 00:49 ---------- Previous post was at 00:43 ----------

Bu arada bugun 10 tlik benzin aldım içinde çok az vardı 0.5 litre anca yani. motor 107 km de idi şuan 152 ibre çeyrekte duruyor yakıtta hiç fena dğil bence kötüleyen arkadaşlar için diyorum + daha rodaj döneminde bu motor :)

selam arkadaşlar. uzun süredir burada olamadım. uzun süredir Allaha şükür motorla ilgili sorunum olmayınca ve evde de net olmayınca aktif olamadım. iki hafta önce akü ile bir problemim oldu işte marş basmıyordu ama tüm elektrik aksamları gayet normal çalışıyordu bende şüphe ettiğim nokta olarak kutup başlarını kontrol ettim ve gevşekmiş onları sıkınca sorunum haloldu. fakat iki gündür bu problem yeniden ortaya çıktı. kontrol ediyorum yok kutup başları gevşek değil. farlar sinyaller tamam akü dolu. ayak marşı olmadığı için çalıştırma ihtimalimde ortadan kalkıyor. forumda arattırdım işte marş düğmesinin soketi gevşemiş yadfa çıkmıştır diye bilgi verenler olmuş.tek bakmadığım yer orası kaldı şimdi. karanlık olunca da bakmadım artık sabah bakarım. şimdi bilen arkadaşlar başka bir problem olmuş olabilir mi yada en kötü ihtimal ne olabilir bu durumda. işin aksi yanı yarın motoru satmak için birkaç kişiye gösterecektim. ayrıca bu marş düğmesinin bahsedilen soketi aynanın kontrol kumandasının içinde mi yani basit bir yerdemi yer alıyor. bunun içinde bilgi verirseniz sevinirim. teşekkürler herkese...

Geçen elimde 1 şişe su vardı arka stop kirlenmiş oraya döktüm sinyallere felan her tarafına su kaçtı yarın bi silikon çekeyim bari...

selam arkadaşlar. uzun süredir burada olamadım. uzun süredir Allaha şükür motorla ilgili sorunum olmayınca ve evde de net olmayınca aktif olamadım. iki hafta önce akü ile bir problemim oldu işte marş basmıyordu ama tüm elektrik aksamları gayet normal çalışıyordu bende şüphe ettiğim nokta olarak kutup başlarını kontrol ettim ve gevşekmiş onları sıkınca sorunum haloldu. fakat iki gündür bu problem yeniden ortaya çıktı. kontrol ediyorum yok kutup başları gevşek değil. farlar sinyaller tamam akü dolu. ayak marşı olmadığı için çalıştırma ihtimalimde ortadan kalkıyor. forumda arattırdım işte marş düğmesinin soketi gevşemiş yadfa çıkmıştır diye bilgi verenler olmuş.tek bakmadığım yer orası kaldı şimdi. karanlık olunca da bakmadım artık sabah bakarım. şimdi bilen arkadaşlar başka bir problem olmuş olabilir mi yada en kötü ihtimal ne olabilir bu durumda. işin aksi yanı yarın motoru satmak için birkaç kişiye gösterecektim. ayrıca bu marş düğmesinin bahsedilen soketi aynanın kontrol kumandasının içinde mi yani basit bir yerdemi yer alıyor. bunun içinde bilgi verirseniz sevinirim. teşekkürler herkese...

en kötü ihtimal marş motoru bozulmuştur. dediğin gibi ya marş düğmesi ya da fren kolunun dibindeki düğme çalışmıyordur. frene basmadan çalıştıramıyoruz ya...

sağol maxi. peki buji ile ilgili bir problem olmuş olabilir mi? çünkü hiç ses gelmiyor marş düğmesine bastığımda falan. ve marş motoru bozuldu ise ne kadar dolaylarındadır fiyat olarak

sağol maxi. peki buji ile ilgili bir problem olmuş olabilir mi? çünkü hiç ses gelmiyor marş düğmesine bastığımda falan. ve marş motoru bozuldu ise ne kadar dolaylarındadır fiyat olarak
marş düğmesine bastığımda hiç ses gelmiyor falan demişsin aklıma direk marş düğmesinin arkasındaki kablonun yerinden çıkmış olabiliceği geldi çünkü zcde bu benim basıma geldi düğmeye basınca hiç tepki vermiyordu ayak marsıyla çalıstırıp servise götürdüm adam orda kablo yerinden çıkmış diyerek kabloyu yerine oturttu sorun çözüldü bi bak derim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar