Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

kötü bi durum olsa gerek düsünsenize son hizla gidiosun ve bingigin alet ortadan kırılıo:silent:

bu kırılma muhtamalen demirin paslanması deforme olmasından kaynaklanıyordur oyuzden 2/3 senede bir pas tutacak yerleri temizlemek anti pas ile boyamak gerekir sanırım gerçi ben 3 sene kullanıp satcam yenisini alcam mümkün oldukca her 3 senede bir yapmayı düşünüyorum çünkü sıfır her aracın 3 sene muyaneye gitmesi gerekmiyor :)

hoca o saseye ulasmak için sökmek lazım morun her tarafını anca öle anti pas kullanırızz..oda biraz zor gibi :)

uzun süre kullancaksan 2/3 senede bir kontrol etmek lazım tabi motorunuz çok yağmura suya maruz kalıyorsa bu dahada önemli..

farklı olcak ama bir örnek verecem iç anadolu ve doguanadalo şehierlinde arabalarda çürüme daha az oluyor deniz kıyısı şehirlerde çürüme daha çok oluyor.

öncelikle bu şaseler nerden üretiliyor ona bakın...
üstündeki şase geri dönüşüm demirinden yapılıyor...
ikinci bir husus ne kadar bakımını yapsanızda bu motor bell verir yada kırlır..
bunun nedeni ise orta tarafın şase beslemesi olmayaşından...
uzun bir motor ve şase her noktada aynı..
en büyük yük orta tarafın...
bunun önüne geçilmesi için en basiti şasenin bel kısmına destek yapılması...
bu arada geçmiş olsun arkadaşım...
motorun garantideyse öncelikle servise git garantiden değişim iste....

göstergede telefon gözstergesi varr.geçen denedim yanacakmi die yanmadi bozuk mu yoksa süs olsun diemi koymuslar?

Dün gece 40km hızla giderken şasem kırıldı!!!
Evet yanlış duymadınız benim 32binlerdeki motorumun gidon kısmı komple yamuldu ve zor durdum..Ve motor durduğum yerdede kaldı eğer biraz daha bastırırsam ortadan ikiye ayrılacak!Ve resmen ölebilirdim!

Benim için zc BİTMİŞTİR!İster soğutma diyin ister ısıtma bu şase kırılma olayını duymuştuk ama çok nadirdik demiştik demekki değilmiş!

Bir motorun şase kırması için bence çok ciddi kaza yapması lazım!Dümdüz yolda şase kırıldı ya ölüyordum taziye kısmına geçecektim ya!

2400 liraya MOTORAN Scub 150 diye bir alet var..Aynı kasa aynı motor olarak sadece yazısı değişik olmak şartıyla ARORAda var tek fark ön kısımları ve göstergeler..

Her iki motoruda iyi bilmiyorum lütfen kullanmış olanlar birşeyler yazabilir mi???

ZC içinse söyleyecek pek birşeyim kalmadı ne olursa olsun bu motorla vedalaşmamız bu şekilde OLMAMALIYDI..!

Ve ben artık o şaseyi kaynattırıpta o motora binmeyi düşünmüyorum!!!!!!!

Evet yanlış duymadınız benim 32binlerdeki motorumun gidon kısmı komple yamuldu ve zor durdum..Ve motor durduğum yerdede kaldı eğer biraz daha bastırırsam ortadan ikiye ayrılacak!Ve resmen ölebilirdim!

Benim için zc BİTMİŞTİR!İster soğutma diyin ister ısıtma bu şase kırılma olayını duymuştuk ama çok nadirdik demiştik demekki değilmiş!

Bir motorun şase kırması için bence çok ciddi kaza yapması lazım!Dümdüz yolda şase kırıldı ya ölüyordum taziye kısmına geçecektim ya!

2400 liraya MOTORAN Scub 150 diye bir alet var..Aynı kasa aynı motor olarak sadece yazısı değişik olmak şartıyla ARORAda var tek fark ön kısımları ve göstergeler..

Her iki motoruda iyi bilmiyorum lütfen kullanmış olanlar birşeyler yazabilir mi???

ZC içinse söyleyecek pek birşeyim kalmadı ne olursa olsun bu motorla vedalaşmamız bu şekilde OLMAMALIYDI..!

geçmiş olsun allah korumus ya 80le gidiyor olsaydın nolucaktı abi böle bieşy olabilirmi ya bu aletler can taşıyor

sky öncelikle geçmiş olsun...
beyler direkt mahkemeye verin...
yeminle hiç uğraşmayın tükeitici hakları mahkemesine gidin ve ayrıca dava açın...
can taşıyor bu alet...
uğurmondial sattığı malın can taşıdığının farkına varsın....

büyük geçmis olsun arkadasım...dün birisi daha yazdı bu sase kırılmasını..artık bende korkuyorum bu motora binmeye..ya bu motorun iyi bi yanını duyamayacakmıyız biz?

tam zamanında satmışım mereti baksana herkez şase kırıyo:D herkeze cümleten geçmiş olsun..

geçmiş olsun arkadaşım. allah daha kötüsünden korusun hepimizi

Allah beterinden korusun cümlemizi....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:02 ----------

beyler şaseler nerden kırıldı tam bilgi verirmisiniz?

şasi kırılcak diye hiçbir korkum sıkıntım yok şişko değilim yanıma çok ama çok nadir yolcu alırım genel hep tekim ne yaşadıgım şehirde ne tamircide birtane raslamadım oyuzden istisna olarak görüyorum

kırılan yer aynı ise herkez gidip orayı desteklesin en iyi çözüm bu olur;)

arkadaşım farketmiyo her yeden kırılabilir.
birisi yazmıştı. bu motorların malzemesi geridönüşüm malzemelerinden yapılıyo.

onun için makineyi tamamen söktürüp şasesini sağlamlaştırmak gerekir.

çözüm budur bence. en tehlikeli durum budur bence.

arkadaş anlatmamış ama herhangi bi yerinde sakatlık olması muhtemeldir.

biraz benim gibi sürünmüş olsa gerek.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:13 ----------

şasi kırılcak diye hiçbir korkum sıkıntım yok şişko değilim yanıma çok ama çok nadir yolcu alırım genel hep tekim ne yaşadıgım şehirde ne tamircide birtane raslamadım oyuzden istisna olarak görüyorum

bence o kadar emin olma

bu tehlikenin herkesin başında olduğunu düşünüyorum.

geçmiş olsun abi. şaseyi desteklemek çözüm müdür? evet çözümdür ama ağırlık da artacak... çok geçmiş olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar