Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

ya ben ilk bakımı maslakta yaptırdım servise .bundan sonra illa o servise gitmek zorundamıyım mesela bu far isini baska serviste yaptıramam mi

ya ben ilk bakımı maslakta yaptırdım servise .bundan sonra illa o servise gitmek zorundamıyım mesela bu far isini baska serviste yaptıramam mi

Türkiye icinde bütün yetkili mondıal servisinde yapabilirsin önemli degil. zaten servislerimiz fara bakicak kadar ilgili olmadığı icin sıkıntı çıkarmazlar iki laflarsin olur biter:-D

emrecim hayırlısı olsun kardeşim hakkında...
en kısa zamanda yeni motoruna kavuşman dileğiyle...
benim anlamadığım faruk'un sipariş ettiği parçalar ne işe yarar?

Şöyle birşey sipariş ettim.

150cc_GY6_Perfro_4d558344cc09c.jpg

Olurmu olmazmı derken sonunda bugün parayı yolladım. Arkadaşım ağustos'ta gelirken yanında getirecek. Bakalım montajdan sonra neler olacak.

Ürünün açıklaması :

175cc Big Bore Kit With Performance Cam and Head.
GY6 30mm Performance Carburetor and Intake 6mm gain over stock
Scooter Performance Exhaust
Performance AC CDI with 4 degrees of advance and no rev limiter.
Performance Coil doubles your voltage for a hotter spark and a more complete fuel burn.

kargosuyla beraber kaç para gitti?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:24 ----------

emrecim hayırlısı olsun kardeşim hakkında...
en kısa zamanda yeni motoruna kavuşman dileğiyle...
benim anlamadığım faruk'un sipariş ettiği parçalar ne işe yarar?

hidrolik makina dersimde öğrendiğime göre zapsn/2x60x75 formuluyle motorda hp hesabı yapılır. z silindir sayısı, a piston kesit alanı, p iç basınç, s strok uzunluğu, n devir. motor hacmini ve karbüratörü büyütünce elde edilecek güç de artar. 2 zamanlılarda formülün paydasındaki 2 kısmı olmadığı için teorik olarak aynı motorun 2 zamanlısı 4 zamanlısının 2 katı gücündedir diyebiliriz. neyse konuya dönelim;

kaba bir hesapla motorun gücü 175/150 kadar artar. eğer büyük karbüratörle beraber performans egzozu da iç basıncı arttırabiliyorsa güç o oranda artar.

bobin 2 kat voltaj veriyor. cdı ateşleme beyni de üzerndekinden daha iyiyse bu da gücü arttırır.

sorun buradaki masraf. faruk arkadaşımız kaça getireceğini yazarsa beraber 2 kit sipariş edelim abi.

yalnız ek olarak varyatörü de değişmemiz gerekebilir. debriyajın dişlisini tornalatmakla beraber ön varyatör bilyalarını da olandan daha ağır yapmamız gerekir. o zaman belki 120 görürüz :D

bencede bu sisteme varyetör ve debriyajda eklenirse işte o zman tam performansı sağlamış olur.:cat:

maxi ben yine anlamadı:)
güzel birşeye benziyor herhalde....

bizim motor 6.3 kw olarak geçiyor. o da 8.56 beygir ediyor. işte sadece 175cclik kitle beraber karbüratör de değişince (artan hacme bağlı olarak benzin hava karışımını zenginleştirmek için) motor da 10 beygir olacak. e tabi teorik olarak...

egzoz konusunda benden daha bilgilisin, cdı bujiye daha iyi gerilim vererek daha iyi ateşleme yaptırır. bobin de değişiyor, 2 kat voltaj arttırımı diye yazıyor. yeni cdınin ihtiyaç duyduğu voltajı da böylece sağlamış oluyor. buji daha iyi çalışıyor.

varyatöre dokunulmazsa son hızın artacağından şüpheliyim. ama hızlanmanın artacağı kesin.

bu arada ebubekir abimin eski zenonunu ve eski egzozunu motoruma taktım. çok güzel oldu. eski egzozum bağlantı yerlerinden 3 yerden çatlamıştı. o da garantiden değişti. kilometre 8050. kendinize iyi bakın yazılarınızı takipteyim.

Son düzenleme:
Parçaların maliyeti kargo hariç 250.-USD. Arkadaşım gelirken yanında getireceği için kargosu yok. Varyatör ve debriyaj için E-bay'i karıştırıyorum ama muhtemelen onlarıda aynı dükkandan getirteceğim. Tüm parçalar 300.-USD'ı çok fazla geçmeyecek gibi.

Mallar burada

Hızlanması yeterince artarsa son dişliyi elden geçirip makul bir hızlanma ve son hız oranı yakalamak mümkün.

Son düzenleme:
300usd deli para....
kullanıcı için değer ama satmayı düşünen için değmez...
ikinci bir husus uyum sağlaması?
maxi eyvalah kardeşim verdiğin bilgiler için...
1 hp lik bir artım için bu para verilmez gibime geliyor...
şahsi düşüncemdir...
bu paraya blokla oynar motoru büyütürüm daha büyük bir güç elde ederim...

300usd deli para....
şahsi düşüncemdir...

zaten bu kit de 175 cc.bu işlem bloğu büyütmekle aynı sayılır. 2 farkı var; birincisi blokla oynamaktan daha sağlam olması. 2.si de standarttan 6mm büyük karbüratör olunca hacim farkıyla oluşan benzi+hava ihtiyacını karşılaması.

blok büyütülüp karbüratörle uğraşılmazsa verim alınamaz sanırım.

300usd deli para....
şahsi düşüncemdir...

unnamed haklı zaten artık motorumda yok ebubekir gelsede beni evden alsa gezsek:queen::queen:

zaten bu kit de 175 cc.bu işlem bloğu büyütmekle aynı sayılır. 2 farkı var; birincisi blokla oynamaktan daha sağlam olması. 2.si de standarttan 6mm büyük karbüratör olunca hacim farkıyla oluşan benzi+hava ihtiyacını karşılaması.

blok büyütülüp karbüratörle uğraşılmazsa verim alınamaz sanırım.

Ayrıca tüm kit GY6 157QMJ motorla uyumlu. Yani motor numaranıza bakarsanız tam bizim motor için.
Bende başta kendim büyüteyim diyordum ama hazır yapılmışı varken maceraya hiç gerek yok diye düşündüm.

maliyetine bakarsak daha ucuza karbüratör ve blokla çok rahat oynarsın...
daha iyi verim alacağına eminim...
dez avantajı vaktinin bol olması gerekiyor...
emekli olsam uğraşırdım indirirdim motoru...
emre zc gitti dostluk bitti:)
ağa yzf r125 abk bence sen...
bırak yağ yakan hondayı....

maliyetine bakarsak daha ucuza karbüratör ve blokla çok rahat oynarsın...
daha iyi verim alacağına eminim...
dez avantajı vaktinin bol olması gerekiyor...
emekli olsam uğraşırdım indirirdim motoru...
emre zc gitti dostluk bitti:)
ağa yzf r125 abk bence sen...
bırak yağ yakan hondayı....

yzf125 sadece bi bacağımı taşır anca:queen: hondanın nesi yağ yakıo yasksa bile adamlar motoru garantiden direk değiştiriyo onun için o konuda korkum yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar